EUROSONG 2008

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
"Heil" you do.
hitler.gif

wink-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Peter Poles - "braæa Srbe" ti pozdravljaj v svojem imenu, te moram pa pohvalit, da si zmogel celo nekaj besed v slovenščini

Tako je, brača Srbi. Nekdanja skupna država...pa še država s katero naj bi se še najbolje razumeli (če izvzamem incidente ob kosovu).

Bolje, da se volimo, nego da se tučemo. Publika ga je sprejela z navdušenjem, Slovenija je pridobila mnogo simpatij..., dejansko je za izboljšanje odnoso naredil več kot kateri koli politik v zadnje pol leta. Toliko o tem.

Navijal pa sem za Norveško.

Ti zase govori.

Sam vem da imam več skupnega z jodlari, kot z opankarji.

Tudi jaz.In tega me ni nič sram.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.384
113
Pomurje
off: očitno lahko v kratkem pričakujemo avstrijske bolanosti, tudi v Sloveniji.

on: kaka kuhna, če pa je televoting :)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
KSZ
No ja, vsaj niso zajebali playbacka, tako kot pred 18. leti.

Sicer pa:
+ scena zelo v redu,
o tiste razglednice vmes nekatere bolj, druge manj posrečene,
- pesmi pa na splošno vedno slabše.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Albanija bo pri vrhu.

Meni je bil daleč najbolj melodičen komad, pa še v svojem jeziku ga je damica odpela, kar je pri meni dodaten plus....

Škoda, da ni prišla dlje
frown-1.gif

Ja, tudi meni je vsaj malo izstopal. V bistvu sem včeraj večino pesmi slišal prvič in mi je ta že takoj vzbudila pozornost, pa tud kasneje me do konca več ni nobena druga bolj prepričala. Definitivno je bil pri albanski poudarek na pesmi, ki tudi ni bila tipično evrovizijska (sploh ne tipa zadnjih let), bila je brez bleščanja, nepotrebne (nepomembne) telovadbe na odru in celo z nekaj "tršimi" deli vmes (noro hudi bobni!), če se prav spomnim, pa še pevka je imela komaj 16 let, kakor smo slišali. Skratka prava popevka "starega" kova. Bi bila pa zagotovo prvovrstna senzacija, če bi v Beogradu zmagala Albanija.
grims-1.gif

Olta Boka - Zemren e lame peng[/COLOR] (o.p.: v finalu je bil to song number three
smile-1.gif
)

Glede vložkov v srb(ohrva)ščini Polesa pa - meni je bilo čisto v mejah simpatičnosti, tako da mislim, da ni potrebe po kakšnem pretiranem purizmu. Vsekakor bolje, kot pa da bi poslušal kakšno nevzorno angleščino (ala "ten points goes to), čudno francoščino ali neko švedsko spakedranščino.
tongue-1.gif

P.S.: Še pohvalo za odlično scenografijo sem pozabil!

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Peter Poles - "braæa Srbe" ti pozdravljaj v svojem imenu, te moram pa pohvalit, da si zmogel celo nekaj besed v slovenščini

Tako je, brača Srbi. Nekdanja skupna država...pa še država s katero naj bi se še najbolje razumeli (če izvzamem incidente ob kosovu).

Bolje, da se volimo, nego da se tučemo. Publika ga je sprejela z navdušenjem, Slovenija je pridobila mnogo simpatij..., dejansko je za izboljšanje odnoso naredil več kot kateri koli politik v zadnje pol leta. Toliko o tem.

Navijal pa sem za Norveško.

Ti zase govori.

Sam vem da imam več skupnega z jodlari, kot z opankarji.
Tukaj se z Ynosem strinjam - mi smo bližji južnim slovanom, kot južnim germanom. In če bi mene en etiketiral za jodlaja, bi bil bolj užaljen, kot če bi me etiketiral za srbjanca. Ker jodlarji srbjancem do kolen ne sežejo. (Imam prijatelje iz ene in druge entitete in so res kot noč in dan).
Men je bil pa všeč islandski komad, Malta (ups, če ni bila to Portugalska?
confused-1.gif
) je kopirala lansko Srbijo - tako v komadu, kot v pevki (mejhna, debela, smotana, ampak odličen vokal.presss) pa mogoče Švedska. Rusija je pa itak trenutno in, in je morala zmagati.

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Ma, edini, ki se ne obnaša kvazi uradno profesionalno. Ma ta svet šovbiznisa je poln neke brezvezne finoče in cenim vsakega, ki ohrani nekaj svojega, nekaj kar ima v sebi. Prav tako Zrnec, čeprav mu je malo stoplo v glavo, pa Jaušnik, pa še kdo se bi našo. Zakaj pa ne bi Poles povedal kaj po srbsko?

Zato ker Joksimoviæ ne bi povedal niti besede v slovenščini, če bi bila prireditev pri nas.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
KSZ
No ja, vsaj niso zajebali playbacka, tako kot pred 18. leti.

Sicer pa:
+ scena zelo v redu,
o tiste razglednice vmes nekatere bolj, druge manj posrečene,
- pesmi pa na splošno vedno slabše.

Govorite o Kosovu ali Albaniji? Tisti incident se je zgodil, ko smo izbirali jugoslovansko predstavnico za pesem evrovizije in je ob nastopu kosovske predstavnice "zmanjkalo elektrike". Pa nekdo zgoraj je omenjal naše priznanje Albanije.
bonk.gif
Dajte pazit malo na take neumnosti...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Ne, govorim o izboru za evrosong leta 1990, ki je bil v Beogradu (leto prej je Riva zmagala).
Pri prvem komadu (Španija se mi zdi) so kaseto z napačno muziko za ozadje zavrteli.
Pevka je samo čudno gledala, vse skupaj so ustavili, kratke raklame, in še enkrat začeli.

edit:
ups, se opravičujem srbom, izbor je bil v Zagrebu. Hrvati so zajebali.

edit 2:
https://www.youtube.com/watch?v=2M70v7Uu55c

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Albanija bo pri vrhu.

Meni je bil daleč najbolj melodičen komad, pa še v svojem jeziku ga je damica odpela, kar je pri meni dodaten plus....

Škoda, da ni prišla dlje
frown-1.gif

Ja, tudi meni je vsaj malo izstopal. V bistvu sem včeraj večino pesmi slišal prvič in mi je ta že takoj vzbudila pozornost, pa tud kasneje me do konca več ni nobena druga bolj prepričala. Definitivno je bil pri albanski poudarek na pesmi, ki tudi ni bila tipično evrovizijska (sploh ne tipa zadnjih let), bila je brez bleščanja, nepotrebne (nepomembne) telovadbe na odru in celo z nekaj "tršimi" deli vmes (noro hudi bobni!), če se prav spomnim, pa še pevka je imela komaj 16 let, kakor smo slišali. Skratka prava popevka "starega" kova. Bi bila pa zagotovo prvovrstna senzacija, če bi v Beogradu zmagala Albanija.
grims-1.gif

Olta Boka - Zemren e lame peng[/COLOR] (o.p.: v finalu je bil to song number three
smile-1.gif
)

Glede vložkov v srb(ohrva)ščini Polesa pa - meni je bilo čisto v mejah simpatičnosti, tako da mislim, da ni potrebe po kakšnem pretiranem purizmu. Vsekakor bolje, kot pa da bi poslušal kakšno nevzorno angleščino (ala "ten points goes to), čudno francoščino ali neko švedsko spakedranščino.
tongue-1.gif

P.S.: Še pohvalo za odlično scenografijo sem pozabil!

A si vi sploh predstavljate, kakšna tuga je brez telovadbe na odru?

TELOVADBA MORA BIT!!!
Po možnosti s tono rekvizitov!

Nora zabava, smeha polna kapa, ko kar iz tal zraste trava in podobno bleščavi srčki, ali ko vse žmrka v norih barvnih kombinacijah (melodija je pa nakje --- mah, melodije pa sploh ni
grin1.gif
).

Poles je bil pa prva liga kot vedno.
(Srbi nas ipak više vole i to je to)

Četudi zelo razumem, da imajo nekateri veliko osebnih tragedij, povezanih z našo bivšo Yugo, je pa že počasi čas, da s tem ne obremenjujete (beri: po krivici obsojate) navadnih ljudi, ki ZDAJ tam živijo in praviloma NIKOLI niso bili člani CKZKJ (ej, večina niti več ne ve, kako je izgledal drug Tito in jih to niti ne zanima).

Dajmo to politično sranje valjati kje drugje, ne na Eurosongu ali kakšnih drugih kulturnih in športnih prireditvah!
(beri: še Nemci so dovolj zreli, da znajo navijati za Francoze in obratno. Pa so imeli klavnico...).