EUROSONG 2008

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Hehe, saj glede telovadbe in rekvizitov imaš po svoje kar prav.
smile-1.gif

Nope.
wink-1.gif

Ne bo se.
Moraš biti v dvorani, da vidiš, da je vrhunec in bistvo zabave prav to.

Sicer pa poglej vrstni red:
1. rusija (najbrž ni treba utemeljevati, da je bilo veliko telovadbe)
2. ukraina (bejbika z dečki v izložbi)

Ok, si rečeš - ruski lobij.

3. grčija (sredi odra je zrasla trava in srček)
4. armenia
5. norveška (prvi netelovadni nastop)

Sicer lahko v nedogled razpredamo, kaj je ruski lobij in kaj ne, ampak meni je npr. bila všeč BIH, Hrvaška, Ukrajina, Španija in še kakšna bi se sigurno našla. Španija zato, ker je bil neizmeren žur in niti ne tako slaba skladba, kot morebiti izgleda na prvi pogled. Isto velja za Bih - noro dobra ideja in dobra zajebancija... parodon, pesem
grin1.gif
(baje je bil hec všeč celo Gaultierju).

Albanije ni bilo videti nikjer (kar se tiče žuranja).
Skozi eno uho notri, skozi drugo ven.
Dobesedno nič, kar bi si zapomnil, za žur pa tudi ni bila. Sicer lepa melodična skladba, ampak takih je ogromno. Tudi lep vokal, ampak to je to.

Je pa pozicija televizijskega gledalca totalno drugačna kot pozicija folka v dvorani - sitacija je kot noč in dan, ker 80% stvari, ki se dogajajo v dvorani (govorim samo o odru, o vzdušju itak ne gre izgubljati besed), nikoli ne vidiš na ekranu.

(edit - sicer Gotarjeva lahko iz dna duše zatrjuje, kako zelo je pomemben vokal in dobra pesem, ampak dejstvo je, da če komad ne bi imel par ušesa parajočih visokih tonov in ona ne bi hodila okoli z izstopajočo čarovniško podobo, je ne bi bilo nikjer, ker pač drugače nima nič takega, kar bi si človek zapomnil. Pa še tam me čudi, kako to, da je šlo to skozi, ker je bilo spet delno kopiranje ideje zmagovalke leta prej.).

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Torej lahko predvidevamo, da bo prireditev že v roku okoli petih let prišla do stopnje povprečnega rave ali tehno partija, nekako tako, kot le-te poznamo danes, oziroma z nekaj več teatraličnih dodatkov?
grims-1.gif

Še moja pripomba glede izvajalcev, ki si jih omenila:

BiH - sta mi bila všečna, tudi koreografsko (kar in ker je bilo primerno skladbi), čeprav je bila celota za moje pojme preplehka za eno Evrovizijo (s klasičnega vidika te prireditve), vendar ne mislim tega negativistično.

Hrvaška - nekaj podobnega kot BiH, vendar je celota delovala preveč geriatrično ...
grin1.gif

Ukrajina - edino omembe vredna je bila izvajalka, ki je bila morda še celo najlepša. Koliko je to pomembno za Evrovizijo, naj si odgovori vsak sam. No, v bistvu bi jo moral videti še brez šminke in kavbojkah, recimo.
wink-1.gif

Španija - Hmmm, ne vem če bi tole sploh komentiral.
17758-icon_confused.gif
Ali je morda le didaktični pripomoček za učenje štetja v nižjih razredih osnovne šole?

Albanija - Lepo, da si tudi sama napisala - to ni skladba za žur!
smile-1.gif
Na Evroviziji je zadnja leta takih, originalnih in samosvojih skladb zelo malo (dejstvo je tudi pomanjkanje domišljije izvajalcev in seveda omejitve, saj manevrskega prostora po svoje zmanjkuje). Če pogledamo zgodovino, so zmagovale večinoma le take pesmi. Koliko bi se nanje dalo "žurat" na današnji način, je pa seveda posebno vprašanje ... Ob bok Albaniji bi šel na tej zadnji Evroviziji recimo kvečjemu turški komad.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eh,
brez gayev bi ta hec že davno propadel.
tongue-1.gif

(sodeč po žolčnih debatah, ki smo jih vsako leto deležni v okviru kakšnih Trenj, pa ne manjka gayev tudi doma pred televizorji
grin1.gif
).

Drugače pa - poglej si San Remo 1960 in San Remo danes. Pa EGS 1960 in ESG 2008.

Hja, konec koncev tudi koncerti klasične glasbe, ki so bili skomponirani v 20. stoletju, ne spominjajo pretirano na Mozarta, kaj ne?
wink-1.gif

Staramo se, staramo Georgie.
wink-1.gif

Drugače pa moj osebni pogled.
Ampak res osebni pogled: pri meni najprej šteje dobra nova ideja in šele potem realizacija.
Fino je, da je glasbena.
Nimam nič proti tudi temu, če je vizualna.
Je pa res, da ne enega ne drugega praviloma ne iščem na festivalu, ki nosi ime Eurosong.
Tam se preprosto zabavam.

Saj res,
koliko popevk, ki so nastopile na Eurosongu 1967, se pa še spomniš ti in se redno vrtijo na radijskih postajah?
tongue-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
ksz

No, men osebno je zmagovalna pesem totalen poden. Tip mi je ko gay (sej, a kdo ve a je?), pol pa še unga drsalca s sabo prvleče, na konc srajco odpne... Mislm no, dobr da ni še tla lizal.
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
ksz

No, men osebno je zmagovalna pesem totalen poden. Tip mi je ko gay (sej, a kdo ve a je?), pol pa še unga drsalca s sabo prvleče, na konc srajco odpne... Mislm no, dobr da ni še tla lizal.
bonk.gif

Mene je fasciniralo tisto guganje z violino.
Ne morem si misliti, da je človek sposoben tako akrobatskega zvijanja.

Aja, pesem mi je bila dolgočasna, postavljanje rekordov v drsanju na površini velikosti glave rajsnedla, me pa tudi ni pretirano impresioniralo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Um... in po kakšnem ključu je bila naša zbrana za najlepšo nastopajočo v taki konkurenci?
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kdo pa je rekel, da je najlepša?

Aja, en od slučajno mimoidočih je iz gostoljubne vljudnosti nasadil nekaj rožic, pa so to vrli SLO novinarji zagrabili kot sveže žemljice in nakurili (gay?
17758-icon_confused.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
...
Staramo se, staramo Georgie.
wink-1.gif
...

Eh, samo da smo zaenkrat še radoživi (kar bi lahko bilo tudi gay po svoje).
tongue-1.gif

Drugače pa, itak, da so očitne razlike med obdobji, saj ravno na to sem ciljal tudi sam. Kot tudi na to, da vse sodobno (novo) še zdaleč ni dobro, kaj šele najboljše.

Če je nekdo na kateremkoli festivalu vsaj malo užival in se zabaval, potem je bil osnovni namen izpolnjen.
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
...
Saj res, koliko popevk, ki so nastopile na Eurosongu 1967, se pa še spomniš ti in se redno vrtijo na radijskih postajah?
tongue-1.gif

Mja, če recimo predpostaviva, da se na kakšni posebni radijski postaji, v kakšni posebni oddaji, na kakšen skrajno neverjeten način zgodi predvajanje katere izmed popevk iz '67, potem moram priznati, da zdajle ne bi poznal nobene.
d055.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Peter Poles - "braæa Srbe" ti pozdravljaj v svojem imenu, te moram pa pohvalit, da si zmogel celo nekaj besed v slovenščini

Tako je, brača Srbi. Nekdanja skupna država...pa še država s katero naj bi se še najbolje razumeli (če izvzamem incidente ob kosovu).

Bolje, da se volimo, nego da se tučemo. Publika ga je sprejela z navdušenjem, Slovenija je pridobila mnogo simpatij..., dejansko je za izboljšanje odnoso naredil več kot kateri koli politik v zadnje pol leta. Toliko o tem.

Navijal pa sem za Norveško.

Ti zase govori.

Sam vem da imam več skupnega z jodlari, kot z opankarji.
Tukaj se z Ynosem strinjam - mi smo bližji južnim slovanom, kot južnim germanom. In če bi mene en etiketiral za jodlaja, bi bil bolj užaljen, kot če bi me etiketiral za srbjanca. Ker jodlarji srbjancem do kolen ne sežejo. (Imam prijatelje iz ene in druge entitete in so res kot noč in dan).
Men je bil pa všeč islandski komad, Malta (ups, če ni bila to Portugalska?
confused-1.gif
) je kopirala lansko Srbijo - tako v komadu, kot v pevki (mejhna, debela, smotana, ampak odličen vokal.presss) pa mogoče Švedska. Rusija je pa itak trenutno in, in je morala zmagati.

Mogoče si ti bližje, govori zase..

V skupni državi smo z Avstrijci živeli še precej dlje, če se že to koristi kot argument.Večina Avstrijcev je katolikov, večina Srbov je pravoslavcev.

Podobnost med Slovenci in Srbi vidite samo nekateri jugonostalgiki, ki še vedno padate na fore "kako nas imajo Srbi radi".

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
A srbi nam niso dali nobene točke?

Mislim, da ne.

Joj, a ne berete celotne teme? Srbija nam sploh ni mogla dati točk, ker Srbi niso nastopali v predizboru in so bili avtomatično noter. Glasovale so lahko samo tiste države, s katerimi smo bili v predizboru ....

Noker