EU časti tečaj varne vožnje na Vranskem

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kaj ima sedaj veze tisti krog s tem, da v življenju, ko se pelješ po ravni cesti, ti tako ne odbije zadka (omenjal je splavanje na AC). Nekaj se ne razumeva.
wink-1.gif

V naši skupini je bil tudi novejši mercedes s Continental Wintercontact TS830. Inštruktor je skoz ponavljal, da ni važno pogon, če so dobre gume zadaj, bo šel nos naprej. Me zanima kaj bi se zgodilo, če bi mu vsa pomagala odklopli.
evil.gif
ravno tako 41. Jaz sem z Blizzak LM-20 prilezel le na 39.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
se vidi da ti je bilo kdaj pa kdaj malo vroce. Si moral kar malo sipo odpreti.

Včasih je bilo dela za dva, jaz pa sam v avtomobilu.
grin1.gif
Nažalost je pri meni tako, da mam ABS v levi nogi, ASR v desni in ESP v dveh rokah.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Mislim varnost je včasih skregana z logiko. Kot prvo kaj pomeni boljša guma? Če imaš komplet 4h enakih gum in samo 2mm različen profil je vseeno kam jih daš, s tem da pri zimskih je 2mm+ na pogonskih v snegu dosti. Po suhi in po mokri cesti pa NI razlike oz. bo boljše držala guma z manj profila. Akvaplaning naj si razni vseznalci zabašejo v r...., vedno je govora o tem in pa kako pomemben je profil (globina), a na slovenskih cestah klasičnega akvaplaninga sploh ne moreš preizkusit (ker vode ni ali pa jo je 10cm v luknji). Na AC, ko greš naravnost je pa spet fizikalno gledano bolje da te prej vzdigne zadaj. Pa v življenju, razen ko sem zavozil v kakšno lužo (vodo na cesti), nisem še doživel da bi gumo po lokalnih cestah vzdignilo .. recimo v zavoju.

Sicer pa kako si predstavljajo da daš na zadnjo os boljšo gumo ... imaš prvo sezono 4 pare enakih gum, prve ti pobere za 2mm več. Drugo leto daš tiste spet spredaj in imaš konec sezone 2 zanič gumi in pa dve skoraj nerabljeni a stari gumi. Potem pa moraš obvezno kupit 2 novi gumi - opa, to je pa še večja napaka, dve različni gumi, ki držita čisto drugače je pa res nevarno!
stupid-1.gif

Lahko pa seveda vsak mesec premontiraš gume, to bi bilo idealno .. in uničiš komplet 4h hkrati!
cheer.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Lahko si je inštruktor pod, da smo dali boljšo gumo spredaj predstavljal, da so sprednje nove, zadnje pa stare 2 leti in 4mm profila. Ne vem. Moje so vse iste, razlika je samo v tem, da majo lanski sprednji par 2-3mm manj profila. Sem se hotel vmešat v debato, pa se mi ni dalo. Najbolj me je pa zvilo, ko je primerjal gumo Potenza 050A in Energy. Malo sem že v seskupaj pozabil, ker sem bil resnično šokiran ob izjavi. Energy boljši od potenze 050A. Se ne spomnim, ali mokro ali suho. Ma itak nima veze. On se po suhi nebi peljal tako z Energy, kot bi se lastnik 050A po mokrem. Skratka
hysterical-1.gif
. Je pa res, da za večino smrtnikov po SLO, so še najbolj primerne. Meni, ko bo pobralo rit, sigurno ne bom stisnil sklopke, ker mam drugačen način vožnje. Je pa dejstvo, da je to najbolj univerzalni in najbolj varni manever za 90% sanjačev po cesti.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Meni, ko bo pobralo rit, sigurno ne bom stisnil sklopke, ker mam drugačen način vožnje.
Tisto s sklopko je če si absolutno prehiter v ovinek, popuščaš volan in razbremeniš sile na kolesih s stiskom sklopke (da ne zavira motor niti zavore) un krog k je risal pa sile.. če ste to mel.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Meni, ko bo pobralo rit, sigurno ne bom stisnil sklopke, ker mam drugačen način vožnje.
Tisto s sklopko je če si absolutno prehiter v ovinek, popuščaš volan in razbremeniš sile na kolesih s stiskom sklopke (da ne zavira motor niti zavore) un krog k je risal pa sile.. če ste to mel.

Za alter voznike sile niso zato da bi jih razbremenjeval, ampak jih povečas in obrneš sebi v prid!
grims-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
inštruktor si je predstavlal boljšo gumo kot gumo z več profil.
in ja v življenju na AC je splavenja ahko ob vsakem malo močnejšem dežju.

eni še vedno pozabljate smisel teh tečajev. ni finta suhe ceste z idealnimi pogoji. tu se vse gleda na zmanjšano oprijemljivost.

pa ni finta teh tečajev za vas šumaherje in hemiltone ki vse obvladate in ste skos med vožnjo 100% skoncentrirai in v race mode.
ti tčaji so za nas navadne voznike.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Navadni ne pridejo na vrsto, ker prej nesojeni Loebi prijavijo sebe in svojih pet enojajcnih bratov.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Navadni ne pridejo na vrsto, ker prej nesojeni Loebi prijavijo sebe in svojih pet enojajcnih bratov.
hysterical-1.gif

Če si sanjač, hkrati pa še len in se ti ne da izpolnjevat ankete ti pač ni pomoči. Lahko pa potem v tipični slovenski maniri pizdiš čez vse druge, kateri so nekaj naredili, da so prišli do tečaja. Najbolje bi bilo, da ti kar z neba pade, zraven ti pa še gorivo plačajo (itak obvezno tudi četrt vrednosti gum, ker jih ja obrabiš tam) in pa še obvezno dopust dobiš.
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne gre zame. Gre za to, da je zapolnjeno v enem dopoldnevu in da ce ne bi nekateri (najbrz si ti en od omenjenih, da zdaj tako cvilis) naredili prijave zase pod razlicnimi imeni, bi bilo odprto dlje casa, ergo dosegljivo za vec razlicnih ljudi. Potem ne bi bilo treba toliko javkati tukaj na forumu o tem kako narod ne zna voziti, ko se razmere na cesti poslabsajo, ker bi imeli tudi oni priloznost za obisk tecaja ... tako da mi kar prihrani cinizem, ker si priblizno zadnji, ki se k njemu v tej situaciji lahko zatece, ja ?
wink-1.gif

Prijavljanje pod imenom vsega mogocega sorodstva bi razumel, ce bi vsako rundo ostal kup prostih mest, a jih evidentno ne.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
kaj mu pomaga prijava pod vsemi mogočimi imeni. saj nemore oni it vsakič znova. ampak more pač tisti z imenom it.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Sedaj za vikend pojdi v merkator, zagotovo imajo tiste promocijske štante .. se boš zastonj najedel in napil, pa celo družino lahko vzameš s sabo. Sicer ni enako kot zastonj tečaj varne vožnje, ampak za pomirit ego in zavist bo pa dovolj!
evil.gif

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
inštruktor si je predstavlal boljšo gumo kot gumo z več profil.
in ja v življenju na AC je splavenja ahko ob vsakem malo močnejšem dežju.

eni še vedno pozabljate smisel teh tečajev. ni finta suhe ceste z idealnimi pogoji. tu se vse gleda na zmanjšano oprijemljivost.

pa ni finta teh tečajev za vas šumaherje in hemiltone ki vse obvladate in ste skos med vožnjo 100% skoncentrirai in v race mode.
ti tčaji so za nas navadne voznike.

Tečaj je zelo dober in meni je ostalo kar nekaj stvari v spominu in uporabi. - nastavitev sedeža, varnostna razdalja (čeprav sem že prej upošteval in se mi skoz vrivajo
bonk.gif
), obvladovanje avtomobila v primeru drsenja oz odnašanja, zaviranje v sili na polno ( Upam, da to ne sprobam). Pa imam za sabo več kot 500KKM.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj mu pomaga prijava pod vsemi mogočimi imeni. saj nemore oni it vsakič znova. ampak more pač tisti z imenom it.

Poglej se enkrat temo - saj gre, kot celo svoje sorodstvo, ker ocitno ne preverjajo nicesar.

@Utisevalec: tudi ti en od tistih, ki se je 5x prijavil, in potem mislis, da ti moram biti zavisten ? Dopoldne, ko sem kliknil na povezavo test, se je dalo normalno prijaviti, torej se ni bilo zapolnjeno. Ce bi imel interes za obisk tecaja, bi izpolnil vprasalnik, pa nimam zelje puscati svojih podatkov za nekaj, na kar precej verjetno ne bi mogel iti, za povrh pa se odzreti mesto nekomu, ki bi sel. Popoldne (mislim da je do takrat ze padlo nekaj komentarjev o tem kdo vse je prijavil pol sorodstva ...) sem pritisnil ponovno in je bilo zabave ze konec. Tudi takrat nisem imel namena izpolniti vprasalnika, iz istega razloga kot prej (ter v prejsnji rundi). Da se tebi narisem: ne gre zame, gre za vase vsakokratno nabijanje o tem, kako da narod ne zna prilagoditi voznje v slabih razmerah na cesti (zadnje dni je tega sploh ogromno, vkljucno z bistrimi "vrni voznisko"
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
V bistvu za termin, ki sem ga jst rezerviral so samo moji kolegi in družina .. dejansko je tako, kot da bi bi imeli družinski piknik!
cheer.gif

Šalo na stran, za prijavo si rabil dat davčno številko ... glede na to da ni to nek javen podatek težko prijaviš 10 ljudi kartako. Če pa pošlješ mail svojemu prijatelju je pa sedaj narobe al kaj? Poleg tega so bila vprašanja dosti zajebana in včasih ni pomagal niti google, tako da spet ne vem če lahko vsaka budala, ki ima 5 minut časa prijavi vse svoje! Jasno je bila tu še blokada na IP, kar spet pomeni da ni vsak smrtnik sposoben prijavit vsega sorodstva.

Sicer pa glede na to da delaš v ITju (domnevam) lahko pošlješ pripombo na ministrstvo in izvajalce te akcije, ter poveš kako bi ti tehnično rešil problem masovne prijave!
zmaga.gif
(razen tega da moraliziraš po forumu)

O tem kakšni vozniki so na alterju se pa strinjam da tečaja nihče ne rabi "zares" in bi bilo bolj koristno, da ga podari svoji stari mami. Ampak tu je še faktor zabave in vsak si želi probat - mogoče pa bo pri komu vseeno pokazalo da le ni tak ekspert kot misli in da ga stare mame nesejo v varni vožnji!
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
da sploh ne začnemo o tem, da je v drugem krogu bila omejena prijava 1 udeleženca na 1 ip... glavno da se piše o forumskih šumaherjih pa smo vsi srečni
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
da sploh ne začnemo o tem, da je v drugem krogu bila omejena prijava 1 udeleženca na 1 ip... glavno da se piše o forumskih šumaherjih pa smo vsi srečni
bonk.gif

Cesar res ne znamo zaobiti
redface-1.gif
Imas morda kaksen nasvet glede tega kako nastaviti proxy ali premakniti rit do druge skatle ?

O sebi pisejo (no, pisete
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
bonk.gif

Cesar res ne znamo zaobiti
redface-1.gif
Imas morda kaksen nasvet glede tega kako nastaviti proxy ali premakniti rit do druge skatle ?

O sebi pisejo (no, pisete
evil.gif
) sami.

ja, zadnjič sem vklopil gor škatlo in videl o 500 novih tečajev, let's get to work, najprej sem naročil punci, da pokliče vse iz mojega imenika, da mi sporočijo davčne številke, jaz pa sem se med tem lotil nabiranja 120 proxijev, žal je bil nekdo hitrejši, tako da sem lahko prijavil le 76 ljudi
bonk.gif

za informacijo - ko sem bil jaz na tečaju, je bila najstarejša udeleženka blizu 60 let, zraven nje pa invalidni mož, če se je ona uspela prijavt, se bi lahko tudi ostali, če pa misliš, da v sloveniji ni 500 folka, ki se bo v enem dnevu prijavilo na zastonj tečaj varne vožnje, imaš pa hude težave z dojemanjem sveta

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
hysterical-1.gif

S tem da še dodam, da so bile rekame v dnevnem časopisju (lahko da je blo kaj tudi po TV, samo žal ne gledam) tako da so se verjetno prvi prijavili vsi receptorji iz lj, ki dobijo sveže natisnjen časopis taprvi na mizo in ga tudi taprvi preberejo!
grin1.gif