Etikete na prehranskih izdelkih - Hofer

Oakey

Majstr
3. feb 2016
864
503
93
Bil v Hoferju in slučajno gledam kakšna riba je to z imenom Saj, pa spotoma opazim par stvari na etiketi.

*Ulovljen v Norveškem morju.
**Poreklo: Kitajska
***Zamrznjeno: pred enim letom in pol
****Pakira: neka firma na Hrvaškem

Glede prvih dveh podatkov sploh ne bom kaj dosti komentiral razen tega, da je tale riba prepotovala več sveta od mene, še preden bi lahko prišla na moj krožnik. Itak pa je že vse Made in China.

Me pa zmrazi ob misli, da je tole ribje truplo staro že vsaj 18 mesecev in je šele zdaj v Hoferju v "akciji" za prodajo... kaj vse se je dogajalo s tem izdelkom do danes? Je vmes zamenjal že nekaj držav, trgovin, prepakiranj in etiket še preden se je pojavil v slovenskem Hoferju v prodaji kot akcija? Ja vem, da ima takole zamrznjen dolg rok uporabe ampak vseeno...zakaj ljudje žremo stvari, ki so že več let mrtve?

Dejstvo, da je izdelek pakiran in prepakiran na Hrvaškem mi pa tudi ne zbuja kaj dosti zaupanja v izdelek, ravno nekje toliko kot to, da je poreklo Kitajska.

IMG_3989.JPG

Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.853
876
113
MB
Deklaracija ne vliva nekega zaupanja....pod LOT pa verjetno pomeni loterija za zdravje;)
To ni za " diranje niti štapom"

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
140
27
28
spufana država
Bil v Hoferju in slučajno gledam kakšna riba je to z imenom Saj, pa spotoma opazim par stvari na etiketi.

*Ulovljen v Norveškem morju.
**Poreklo: Kitajska
***Zamrznjeno: pred enim letom in pol
****Pakira: neka firma na Hrvaškem

Glede prvih dveh podatkov sploh ne bom kaj dosti komentiral razen tega, da je tale riba prepotovala več sveta od mene, še preden bi lahko prišla na moj krožnik. Itak pa je že vse Made in China.

Me pa zmrazi ob misli, da je tole ribje truplo staro že vsaj 18 mesecev in je šele zdaj v Hoferju v "akciji" za prodajo... kaj vse se je dogajalo s tem izdelkom do danes? Je vmes zamenjal že nekaj držav, trgovin, prepakiranj in etiket še preden se je pojavil v slovenskem Hoferju v prodaji kot akcija? Ja vem, da ima takole zamrznjen dolg rok uporabe ampak vseeno...zakaj ljudje žremo stvari, ki so že več let mrtve?

Dejstvo, da je izdelek pakiran in prepakiran na Hrvaškem mi pa tudi ne zbuja kaj dosti zaupanja v izdelek, ravno nekje toliko kot to, da je poreklo Kitajska.

Poglej priponko 21067

Sam si si kriv, da kupuješ takšno sranje!!
Drugač pa je bil hofer včasih kar OK. Zdaj je pa eno veliko sranje in ga ne pogledam več, kaj da bi še šel tja kupovat!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Eni odkrivajo toplo vodo:fredi::valjamse:

Ribo če hočeš jest greš v ribarnico ali v trgovino ker prodajajo posebi ribo kot meso.. Sveže itn..

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
Mimogrede, ker sem pred 25 leti delal v high class ribji restavraciji......ne jej rib v restavraciji, hehe :)

• Všeč mi je
Reactions: fonza12

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Lepo da si napisal in pofotkal. Folk je še vedno preveč naiven in misli da je vse sveže.
Isto je z mesom ali pa jajci. Sedaj je sezona in so jih navlekli od vse povsod.Lani je v cro umrl en otrok zaradi pokvarjenih jajc iz poljske.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Navadil sem se, da za vsako stvar preberem deklaracijo in šele potem kupim. V Hoferju so pošteno navedli vse relevantne podatke, tako da se lahko vsak odloči, če bo kupil ali ne. Če pa ne berete deklaracij, je pa vaš problem in ne problem od štacunarja.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.320
9.539
113
EU
Brez natančnega branja deklaracije nič ne kupim. Celo pri keksih preberem kaj piše, ker včasih dajo čudne stvari za lepši izgled izdelka. Preberi kaj piše na deklaraciji od Vegete. Katastrofa :bonk:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Je kdo že videl deklaracijo od svežega kruha? Ko bodo to začeli lepiti na kruh, bo večina pozornejših tudi kruh nehala jesti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
čakaj kako je poreklo lahko kitajska če je uloveljeno na norveškem? ne mi rečt da je bilo na norveškem ulovljeno potem prepeljano na kitajsko tam očiščeno al kako in pote spet v evropo?

Oakey

Majstr
3. feb 2016
864
503
93
ja jaz si predstavljam to tako, da so ulovili v Norveškem morju, transport na Kitajsko kjer je predelava cenejša, potem pa nazaj v Evropo kjer so jih najprej poskušali prodati po drugih državah. Ko pa jim ni uspelo vsega prodat, so poslali to na Hrvaško na prepakiranje v vzhodnoevropsko embalažo, ker mi itak vse požremo kar česar na zahodu nočejo.

Sem pa že pred leti gledal oddajo kjer so povedali, da kar v Evropi ostane od predelave rib (slabega materiala, odpadki) pošljejo na Kitajsko, tam to predelajo v razne ribje palčke in nam pošljejo nazaj v Evropo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
Pomoje je ladja kitajska in kot vemo, se itak ze na ladji ze vse predela in spakira.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Po evropski direktivi, ki velja za meso, ribe, sadje in zelenjavo, jajca in še kaj, bi poreklo naj pomenilo, da je riba bila ulovljena na Kitajskem, ne pa samo predelana. Zato sploh ni jasno, zakaj bi pisalo da je ulovljeno v norveškem morju?