Espace ali Grand Scenic

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, če bi se jaz še enkrat odločal med VW Sharanom, FORD Galaxijem (starim), SEAT Alhambro in RENAULT GScenicom.. bi izbral isto. GScenic.

Ni problemov, nič ne crkuje, pa tih in zanesljiv je.
Nemc mi je pretrd, Ford čudn, Seat pa .. pač Seat.
smile-1.gif

Ne pravim, da je ali eden ali drug boljši ali slabši .. meni pač najbolj sede GS.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
seveda. sploh k sem si lastil forda, imam renoja, poznam fordovce in reniojevce in na veliko žalost imam prijatelja, ki ima ford servis in enega, ki ima reno servis.
in ja..star galaxy je jac, nezanesljiv avto..tko k preostali trojčki. psa tudi ni nič boljši. sam to ni reno. in če govorimo o 2008 letniku..edina izbira smax, galaxy, pa vzhodnjaki, ki jih sicer ne poznam. nikakor pa ne reno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Predvidevam, da si že na 200.000km, ker tako glasno pišeš o zanesljivosti?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Krajši za 35cm. Četudi nikoli ne izvlečeš zadnjih sedežev (6 in 7) je zato prtljažnik velik. Če imaš GS faza II s samo 5 sedeži pa je za zadnje 3 potnike še več prostora...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če se že pogovarjamo o Galaxy/Sharan/Alhambra z dizli (itak so VW koncerenski) so ravno tako crap kot Renault. Sicer osebno nisem imel take zadeva, dober prijatelj pa jo je imel - Galaxy. In mu je navkljub rednemu servisiranju pri 130kkm razgonilo mašino v franže (1.9 TDI 96kW PD). Večina VW majstrov (tudi popoldanskih) zna samo menjati... No navkljub vsemu mašine niso nikoli sestaviili skupaj, da bi se lahko reklo da je sedaj pa dobro. Razočaran je prodal kračo. In kupil Galaxy - bencin 2.0 (nov model), ker ni želel več imeti dizla. Tu pa se vidi vsa beda Forda... Motor glasen, požrešen, samo 5-stopenjski menjalnik... Včeraj sem se peljal s tako opevanim S-MAXom v Bratislavo (prav tako bencinc) in je enak disaster od motorja. Halo na GS mi žre cel liter manj 2-literski bencinc, ba še 6-stopenjski menjalnik ima...
No prijatelj je prodal tudi Galaxy-ja (ker je imel polno pripomb čezenj, med drugim tudi klima ni delala tako kot bi mogla, pa servis ni znal popraviti, prepožrešen, preglasen, slaba tkanina na sedežih-pa Ghia oprema...). In je kupil - guess what - Espace 1.9 dCi 115, uvoženega iz Belgije. In je zelo zadovoljen. Opravil veliki servis in konec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
To mi je jasno da je razlika v velikosti prtljažnika(tako kot pri vseh grandih). Zanima me če softi vidi še kje drugje razliko?(sedeži, motorji, oprema, zanesljivost...;) )

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
On jo čuti na vodi...
evil.gif

Verjetno je vse modele vseh najpogosteje zastopanih znam na evropskem trgu detajlno preizkusil tako da verjetno ve kaj govori in ga lahko smatramo za kredibilni vir...

.. NOT
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Zdaj samo še napiši, da ima GS boljšo lego na cesti, pa si zmagal.
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nima. Slabse pa tudi ne bistveno glede na krajso izvedenko.
Preverjeno, sem imel (GS se imam) obe razlicici, krajso z 205/55*16 in daljso z 205/55*17 pnevmatikami da ne bo kaksnih komentarjev o balonih...

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nima. Slabse pa tudi ne bistveno glede na krajso izvedenko.
Preverjeno, sem imel (GS se imam) obe razlicici, krajso z 205/55*16 in daljso z 205/55*17 pnevmatikami da ne bo kaksnih komentarjev o balonih...
Fajn, da primerjaš s Senikom, jaz sem govoril o S-Max-u. Saj si ga vozil, a ne (no, baje), tako da lahko kaj poveš o odzivnosti in legi na cesti v primerjavi z GS.
grin1.gif

Sicer pa, čudne kolege to imaš. Ni bil zadovoljen z novimi avti, z rabljenim Espacom pa je... Take moraš iskat skoraj kot iglo v senu.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na tem forumu se itak v vsaki avtomobilistični debati (ki je nastrojena proti njegovi garažni znamki) najde nekdo, ki ima xx kolegov katerim je zaribal motor ali kaj drugega na konkurenčnem avtu.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Na tem forumu se itak v vsaki avtomobilistični debati (ki je nastrojena proti njegovi garažni znamki) najde nekdo, ki ima xx kolegov katerim je zaribal motor ali kaj drugega na konkurenčnem avtu.
bonk.gif
Samo to je sranje. Jaz imam tudi takega kolega (ne preveč zadovoljnega nad eno znamko, potem ko je skeširal četrtino vrednosti avta za popravilo).
redface-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ce mislis s tem mene; v glavnem se na tem forumu na veliko hvali neko nemsko znamko in v glavnem pljuva po neki francoski znamki... Kako je tista nemska znamka uber dobra, kvalitetna in zanesljiva ... Saj si se sam to priynal, ko si mi odgovoril. Hotel sem pa samo povedati da se tudi nadljudska kola hudo kvarijo...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pa saj je splošno zanano kaj so polizdelki: grupa FLAR in PSA + Renault če verjameš v Božička

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Aha, no GS, katerega imam ima podvozje skonstruirano v letu 2003 oz. 2004 in S-MAX je od njega boljsi, kar se tice lege. Ne morem ti pa povedati za novo generacijo Scenic/GS, ker je se nisem dovolj vozil da bi podal kolikortoliko relevantno mnenje.