ERGO zavarovalnica

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mene bolj kritja skrbijo,kaj bo vključevalo....ni samo v ceni
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mater smo brihtni
smile-1.gif
Govorim seveda o enakih kritjih kot pri ostalih zavarovalnicah in kakšne bodo cene za ta kritja. Čeprav me tudi zanima kdo jim bo cenil avtomobile, saj na začetku najbrž ne bodo imeli lastne cenilne službe, kot je tudi Grawe ni imel in smo hodili cenit na Generalli...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz sem bil ravno danes z njimi na vezi, po prvem občutku, za bolj vredna vozila niso kaj dosti cenejši,ampak jim dam še malce časa,da mi javijo končno ponudbo,vsaj po prvi so bili dražji oz Triglava
crazy1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
ERGO Zavarovalnica je 3 največja zavarovalnica v Evropi (po prihodkih 30x večja od Triglava) in je v lasti največje pozavarovalnice na svetu, Münich RE.

Za razliko od vseh ostalih slovenskih zavarovalnic ne bodo zavarovali vozil na podlagi moči motorja, ker to dokazano nima nobene veze s škodnim primerom. Upoštevali bodo dva kriterija; ocenje strošek poravila vozila pri manjši histrosti - to je za zavarovalnico najvčji rizik in pa tip vozila.

Obstaja namreč statistika, ki je realna; npr. voznik BMW je bolj nevaren od voznika Volva. Voznik Golfa GTI je bolj nevaren od voznika Golga TDI... Po takem principu delajo zavarovalnice v tujini že vrsto let. Pri nas pač ne, ker veljajo kartelni dogovori. V praksi to pomeni, da bodo dražja vozila nekaj cenejša (razen rizičnih skupin).

Druga bistvena razlika zavarovalncie je, da bodo ponujali večje kritje od konkurence in da bo bistveno manj drobnega tiska.

Predno kdo odgovori; nisem zaposlen na ERGU, nimam zavarovanega avta na ERGU in nisem noben zavarovalniški agent niti nimam ambicije postati. Zadevo pač poznam, ker sem delal v tujini in vem, kako bodo delali pri nas. Glede na ekipo, ki bo to zavarovalnico vodila pa sem prepričan, da bo uspešna in se bodo lahko marsikateri zavarovalnice gate tresle.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Druga bistvena razlika zavarovalncie je, ..............................in da bo bistveno manj drobnega tiska.
Čim več drobnega tiska v zavarovalništvu dejansko pomeni kvalitetno napisane pogoje. Glede na to, da se dandanes obeša prav na vsako manjkajočo vejico, ki nudi dvoumno tolmačenje pogojev.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Moto ERGO zavarovalnice je "zavarovati pomeni razumeti"

pogoji so dosti bolj jasno napisani kot pri ostalih zavarovalnicah, ampak jih je seveda treba tudi prebrati in se ne amo zgovarjati na
drobni tisk kot se večina ljudi...

Bomo pa seveda videli v praksi, obljubljajo veliko, sistem je jasen in transparenten, praksa bo pa pokazala svoje...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.834
113
mislim, da to ne bo problem, vem iz glave za vsaj dva tukaj na forumu....

tako da mi lahko brez problema pošlješ kak PM, če te bo zanimalo kaj specifičnega
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Hm, a tole že potem obratuje?

Mami ravno v ponedeljek poteče registracija in bi mogoče tole bilo bolj ugodno od generalija? Je pa zanesljiv voznik, brez nesreče odkar ima izpit, tako da ima pri generaliju kar fajn dodatnih bonusov, itd...

Naj se javi kdo or ERGO potem, če že laufa zadeva.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.834
113
da da, zadeva je že v obratovanju... za zaključno ugotovitev, ali so v primeru varnega ter izkušenega voznika bolj ugodni od generalija, pa bo treba narediti kakšen izračun ali dva. saj glede na to, da zavarovanje poteče v ponedeljek še ni kakšne panike, saj se avtomobilska zavarovanja lahko brez problema podaljša oz. obnovi tudi dan ali 3 po poteku, pa si še vedno v kritju tudi če do česa pride.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj ni zavarovanje tisto, ki je kritično, bolj je to, da poteče registracija
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.834
113
to je res...ampak tudi tukaj se za par dni zamika načeloma ne komplicira, celo policaj ti zna v takšnem primeru dati samo opomin, če ima pa res slab dan pa ti spiše 120€ kazni (60 polovička), en mesec po poteku pa kazen naraste na 500€.....

če želiš, mi lahko pošlješ scan police na email, pa se bo zadevo malce preračunalo, da vidimo kakšna bo/je kaj situacija, po potrebi pa se lahko tudi dobiva magar v ponedeljek, če ni druge, in urediva zadevo
smile-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
KSZ

Največji premik v zavarovanju bi bil, če bi uveljavljel škodo iz naslova AO pri svoji zavarovalnici, ki bi potem poračunala z zavarovalnico od povzročitelja nesreče. Tako je to v DE, če me spomin ne vara.

Tako bi vsaj postalo pomembno, kje imaš svoj avto obvezno zavarovan, ne pa da je =beš z neko "tujo" zavarovalnico.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Saj takšno zavarovanje je ravno kasko. Če te nekdo rukne, preden se vsa dokumentacija uredi (sploh pa policijski zapisnik) sem že imel avto popravljen preko svoje kasko police. Potem je pa moja zavarovalnica regresirala znesek od povzročiteljeve zavarovalnice.
Edino odbitno franšizo sem moral takoj plačati, katero sem potem v roku 3-4 tednov tudi dobil vrnjeno.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Ne to kar ti pišeš nima veze s kaskom.

Nekdo ti povzroči škodo. Greš na svojo zavarovalnico skodo prijavit in ocenit, ker imaš tam sklenjeno AO zavarovanje.

Tvoja zavarovalnica ti opravi cenitev in izplača škodo (seveda če je vse OK in nisi kriv). Potem pa terja denar od povzročiteljeve zavarovalnice.

PS

Tako bi kvalitetno AO zavarovanje sploh dobilo smisel, ne pa da dobiš "kupon" od neke "Romunske" zavarovalnice, ki ti na koncu ne izplača nič. In ti na koncu ostane nepokrita škoda, čeprav imaš avto zavarovan AO pri neki renomirani zavarovalnici.