Enormna podrazitev diskov

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
"Če hočejo slovenski trgovci navijat cene, ni problema." Ravno ta misel je napačna, čemu bi trgovec zavesto navijal cene, da manj proda? Kaj ima od tega?
Zakaj torej nekaj ne naredite (trgovci prodajalci) za nižje cene?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ljudje pa tega nabijanja očitno tukaj ne bo konec... o kakšnih single uvoznikih sanjate... za vsak brand komponent so v sloveniji vsaj trije distributerji rajši štirje... kakšen en uvoznik ljudje božji... izmed teh 4 sta ponavadi dva uradna torej z vso podporo proizvajalca ostala dva ali več njih pa na svojo roko uvaža iz vaše obljubljene evrope... tržišče je nasičeno in mariskdaj se dela za maržo manj kot 2 na strani distributerja in 10 na nivoju prodajalca... in vse vas ki vidite nišo pozivam da pričnete to početi in poskrbite s tem za svojo eksistenco ter dobrobit slovenskega kupca!
Torej imate 10 % marže?

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
ne morem verjet kakšne id.iotizme si zmožen producirat... pa te bom tja kjer boš lahko dokaj iz prve roke povedal... zakaj pa opercaijski sistemi win 7 niso pol cenejši???

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
to je marža s katero se ne da preživeti... poglej rezultate večjih prodajalcev in poglej kaj še vse zraven prodajajo, da se preživijo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mojes poročilo na katerega si odgovarjal:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
"Če hočejo slovenski trgovci navijat cene, ni problema." Ravno ta misel je napačna, čemu bi trgovec zavesto navijal cene, da manj proda? Kaj ima od tega?
Zakaj torej nekaj ne naredite (trgovci prodajalci) za nižje cene?

Tvoj odgovor:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ne morem verjet kakšne id.iotizme si zmožen producirat... pa te bom tja kjer boš lahko dokaj iz prve roke povedal... zakaj pa opercaijski sistemi win 7 niso pol cenejši???

Jaz sem [censored], ker tebi ne paše situacija in nič ne narediš glede nje?

Ja, če te to mnenje pomirja...

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
zakaj ni operacijski sistem pol cenejši???

no mimogrede pa še naštej kaj bi prodajalci lahko naredili za nižje cene razen tega da bi se spustili pod ceno ki jim omogoča preživetje

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
točno tako zakaj OS ni cenejši? A Gates ima pa lahko težke trilione $?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj je.
shocked-1.gif
Samo Gates nima nič zraven. Sicer si pa pihnil mimo, da res ni.

Pred desetimi leti je Windows 2000 Professional stal 320 $, danes stane Windows 7 Professional 300 $. Torej se je pocenil. Sploh če upoštevaš koliko več je bil vreden dolar pred enajstimi leti.
evil.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sej so vsi pametni no, vsi mislijo, da je prodajalni super, ko se dvignejo cene, kot, da imajo/imamo po 20 diskov v trgovini na zalogi....kak kos ali dva potem se zgodba neha, se pač da nova cena gor in še vedno se lahko da popust na to ceno, samo, da smo vsi zadovoljni....samo ne, prodajalci so največje zlobe....važno, da je pir in hrana svinjsko draga pa je vse v redu. ko pšenici pade cena, kruh ista cena in še in še podobnih zgodb.

sploh ne razumem to, od kje nekateremu folku ideja, da vedno trgovec hoče zajebat kupca....čemu ta ideja? kaj ima prodajalec od tega, da "zajebe" kupca? večji ego? v 7 letih nikoli nisem stranke "zajebal", ravno kontra svetoval kaj boljšega ipd....pa verjetno vsi prodajalci tako hočejo. to je že prav paranoja.

Si že komu rekel: Daj kupi tole recimo na mimovrste al pa na enaa, tam je 50% ceneje... Me zanima...

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
meni osebno se je že nekajkrat zgodilo npr ko sem kupoval sesalec pa sušilni stroj so me poslali iz ene v drugo trgovino... ne vem zakaj se ti zdi to tako čudno in nemogoče... meni največji problem se v tem trenutku zdi da ljudje od prodajalcev zahtevate nekaj kar ne morejo in jim pripisujete nekaj kar niso - seveda izjeme tudi obstajajo vendar ne toliko da bi lahko kar povprečje vsekali.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Leclerc ima sicer te dni v akciji WD Elements USB 2.0 3,5" 1 TB za 53,13 in WD Elements USB 3.0 2,5" 1 TB za 76,23 EUR.
A to je se? Sicer sem v enem spamu od Lidla danes videl, da prodajajo oz. bodo prodajali, dokler ne zmanjka, eksterni 500 GB po 39 EUR ali tam nekje (2.5" Toshiba).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ja, otvoritev bo verjetno. Linka do papirnatega spama na eni moji mizi pa se mi ne da dajat gor.
grin1.gif