Enormna podrazitev diskov

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj je v zdravstvu potem toliko nasprotovanja proti zaposlovanju zdravnikov iz Srbije in medicinskih sester iz slovaške? Če naši niso konkurenčni - bye, bye.

Se strinjam!

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
ksz: spletni trgovci like mimovrste in enaa dostikrat kaksen izdelek prodajajo pod nabavno ceno.. Vsaj za fotoopremo sem siguren.
kaj krpice za lečo
evil.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jaz ne vidim zakaj sekirancija. Odkar Amazon UK pošilja tudi v Slovenijo, hitrost dobave je pa višja, kot pri slovenskih spletnih trgovcih, ne vidim problema sploh.
Če hočejo slovenski trgovci navijat cene, ni problema. Naj kar. Kupec se mora zavedati, da on odloča o tem, a bo kupil ali ne. In da obstajajo tudi trgovci izvena meja Slovenije, ki pošiljajo k nam.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
"Če hočejo slovenski trgovci navijat cene, ni problema." Ravno ta misel je napačna, čemu bi trgovec zavesto navijal cene, da manj proda? Kaj ima od tega?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
"Če hočejo slovenski trgovci navijat cene, ni problema." Ravno ta misel je napačna, čemu bi trgovec zavesto navijal cene, da manj proda? Kaj ima od tega?
Ko gledam cene v vaši trgovini in jih primerjam z ostalimi našimi trgovinami, se sprašujem ravno to
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Jih primerjaš z ostalimi klasičnimi trgovinami (BB, Harvey Norman) ali spet spletnimi in raznimi dinokompi?
In še z vsako stranko, ki je prišla k meni smo se zmenili za ceno, z vsako. Ne glede na navodila, da popustov ne smemo dajat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej gre pri 50 EUR vrednem 500GB disku 16 EUR SAZAS-u?

Lahko kak vir?

(tega ti enostavno ne morem kar tako na lepe oči verjet, ker to pomeni, da je SAZAS-ov "davek" skoraj dvakrat višji kot DDV)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

OK, drži... flat rate 4000 SIT za moderne diske (še dobro, da niso nič spreminjali te uredbe, glede na naraščanje kapacitete pomnilniških medijev).

Kaj naj rečem... še en razlog več, da kupujem izven meja Slovenije.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Tudi jaz nisem mogel verjet takemu znesku, pa sem šel preverjat in še kar se mi zdi neverjetno. Kot kaže je SAZAS hujši od DURSa.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Čakaj, čakaj, kaj se potem res izvaja zakon, da sazas dobi keš??? vidim, da bom spet uvedel nakupe preko severne meje, kot smo hodili pred 20 leti.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Nimam pojma. Ampak ugibam, glede na to, da so v tujini toliko nižje cene izdelkov.
Kot sem rekel, v končni fazi mi je popolnoma vseeno, kakšne so. Dokler so, skupaj z ostalimi stroški, konkurenčne - odlično. Ko niso, bye, bye.
Zakaj je v zdravstvu potem toliko nasprotovanja proti zaposlovanju zdravnikov iz Srbije in medicinskih sester iz slovaške? Če naši niso konkurenčni - bye, bye.

No, tak in tak disk v slo je identičen takemu in takemu čez mejo. Pri dohtarjih pa takole - niti eden ni enak drugemu. Sicer je pa v slo nekaj vrhunskih dohtarjev iz tujine. Nespotov pa ne potrebujemo. Višje plače pa tistim, ki so dobri plus nadure dobro plačati.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....

...tudi sam ogromno stvari že kupujem preko neta, ker so kar cenejše kot pri nas, kar je pač bedarija. Pa trgovci gor al pa dol, sej so tudi uvozniki trgovci, če že njih obsojate na visoke marže...pač vi kot lasntiki trgovin, bi se zmenili in rekli dobavitelju...OK ne kupimo od vas nič od nič, pa bi jih zreznil, slej ko prej. Uvoznik je eden, vas je ogromno tako da.... ...kupec bo vedno kupil tam kjer je ceneje, sploh če je ista kvaliteta, da pa odteka denar v tujino je pa kriva sama država.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
LOL visoke marže ta je dobra.

Visoka cena je tisto, kar mene osebno zmoti. Koliko kdo zasluži me ne briga. Če dobim en kos tehnike vrednosti 500€ v tujini (skupaj s poštnino!) za cca 100€ ceneje se mi ne da niti maila poslat slovenskim trgovcem in žicat za popust...

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
ljudje pa tega nabijanja očitno tukaj ne bo konec... o kakšnih single uvoznikih sanjate... za vsak brand komponent so v sloveniji vsaj trije distributerji rajši štirje... kakšen en uvoznik ljudje božji... izmed teh 4 sta ponavadi dva uradna torej z vso podporo proizvajalca ostala dva ali več njih pa na svojo roko uvaža iz vaše obljubljene evrope... tržišče je nasičeno in mariskdaj se dela za maržo manj kot 2 na strani distributerja in 10 na nivoju prodajalca... in vse vas ki vidite nišo pozivam da pričnete to početi in poskrbite s tem za svojo eksistenco ter dobrobit slovenskega kupca!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Če dobi SAZAS 16€ od prodanega diska je to lahko samo rop pri belem dnevu...
glede na to da je letos IPF nasel gasilce in poslal 8x visji racun kot sazas, pocakajte da najde se vas in boste dal za ta isti disko se 100+E se IPF.