Enoprostorec za cca. 10.000 EUR

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Človek hoče švaba ali pa preoblečenega švaba, noče francoza pa čeprav dobi za enak denar več avta, ampak bo v petih letih zgubil 50%, proti VAG kjer zgubi polovico.

Ja. A narobe razmišljam?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne sploh ne!

Vsak je svoje glave mesar, je enkrat rekel en človek.

Jaz sem recimo čisto kontra, pa sem dal skozi tudi že nekaj VAGov, ba benfo, pa Sprinterja mam, ampak očitno bom še naprej kupoval francoze - hvala bogu za take kot si ti, nam več dobrih ostane.
wink-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Saj sem bil za berlingota in ta velikga C4, pa mi jih je par reklo, da berlingo začne dobesedno razpadat pri 200.000, da vse škripa. Za C4 pa nimam zaupanja v vso to elektroniko.

Mašinam pa načeloma zaupam. Ajde dajmo še francoze v izbiro...C4 ročni?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Berlingotov se ne splača kupovat rabljenih ker jim prepočasi pada cena. Novi model se oglašuje za 15500€ tale je pa star 4,5 let. Torej se zgubi cca dobrega jurja na leto.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz ti lahko povem iz prve roke (sin ga ima in soseda) C4 Grand Picasso, 2,0 HDI robotiziran. Sinov ornk čez 200.000, sosedin po moje okoli 150.000 (v bistvu ne vem ampak se ful vozijo) pa drugi je že. Oba BP, pač kak servis je že treba naredit, pol pa je.

Glede zanesljivosti in stroškov pa lahko rečem na podlagi 9 let C4 1,6 HDI robot - 190.000+ km letos velik servis in menjava ležajev v menjalniku, pa do sedaj 1X akumulator, zavore po potrebi in 1X diski spredaj, to je to. Pa ne gre od hiše, bo ostal hčerki, zdaj ko je spet kot nov!
Na C8 sem bil ziher da bo vse crknilo ko bo šel iz garancije pa "hudič" še zdaj vozi s kakimi 300.000.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Prosim napiši še malo o elektroniki. Teli menjalniki s ok?

Malo me skrbi izguba vrednosti v 5ih letih.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kaki elektroniki? A to ima tudi citroen? - ŠALA.
wink-1.gif

Kaj je z menjalniki?

lahko ti za 9 let C4 in 6 let C5 naštejem vse kar je crknilo pa ne vem če boš verjel. lahko pa ti tudi napišem kaj mi je v dveh letih pri skoraj novem kupljenem Bavarcu crknilo.

Izgubil boš cca isto kot z ubervagni, samo pet let boš imel boljšo opremo za manj denarja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Prosim napiši še malo o elektroniki. Teli menjalniki s ok?

Malo me skrbi izguba vrednosti v 5ih letih.

Ja pa koliko pa nameravas dobiti cez 5 let za gajbico, ki bo takrat stara 8-9 let? Zadeva bo amortizirana, zastarela, z veliko kilometri... Zdaj al dobis 2 jurja al pa 3 je pa tudi vseeno...

Ne vem sam že 20 let vozim renoja in na srečo še nikoli nisem naredil nič na nobenem razen rednih servisov.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Govorim o raznih senzorjih za dež, el. zlogljivih ogledalih itd. A je bolj 'varno' vzet ročni menjalnik?

Če glefam s Seatom sta tam tam. A ne bi rajš pol seata?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
http://www.avto.net/_AVTO/resu...;subccmMAX=9999

Tole poglej, primerjava C4 vs Golf, podoben letnik, podobni kilometri. Kolikor se spomnim v štartu Golf ene 3.000 dražji.

Glej meni ni nikoli nič od naštetega crknilo (drugi z zložljivimi špegli, dežni senzorji itak, samozatemnitvena ogledala, avtomatske klime, motorno odpiranje drsnih vrat pri C8, motorno odpiranje zadnjih vrat C5, .... park senzorji še kaj?) imamo četrti robotiziran menjalnik v familiji (C3 Pluriel, C4, C4, C4 Picasso), zdaj kupujemo petega, res da v Pižoju. Da smo si na jasnem, to ni avtomatik, včasih kako desetinko premišljuje bi-nebi, ampak suma sumarum je OK. Aja menjalniki so identični ročni ali robotiziran, le da enkrat preko hidravličnih ventilov "robotek" šalta, drugič pa ti. Jaz na C5 nisem imel kaj zbirat, to je pač bilo v salonu in mi je žal, žena pa ga sploh noče vozit.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Enak problem imela midva s partnerko par tednov nazaj. Ob vseh kolobocijah in iskanju gor in dol sma na koncu pristala na 3 leta stari Mazdi 5. Drsna vrata so zakon!

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js mam C4 GP ene 5 let. Ima robotiziran menjalnik, do sedaj mi je od elektronike crknala sam ena elektronika za klimo in potem ni dobr delalo. Ko je blo vroče je včasih pihalo toplo, ko je blo mrzlo je pa na polno mrzlo žgalo. Po parih dneh sem ga pelu na servis pa so to zrihtali. Do sedaj sm menjal sem 1x diske, 3x stabilizator, bosch pumpo, en lager, zadnja amortizerja (tista na luft), kako žarnico...
Robotiziran menjalik je men super, šalta počasi, ampak za avto v katerem skos neki vozim je super. Men so na servisu razložili, da so ti menjalniki težavni pri tisth 'nervoznih'. Manjalnik se namreč skos sam prilagaja tistemu, ki vozi. Če vozi bedak, pa pohodi gas medtem ko benti na menjalnik, se ta nikol ne prilagodi in zmeri cuka. Meni nič ne cuka. Avto ima okol 300 000

Js sem takratkega kupil še staršem. A

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Dizel. V ožji izbor sem dal Caddy, Touran in Seat Althea. Kaj bi vi vzeli? Razni francozi me ne zanimajo, rad bi pa imel vsaj tempomat in pot. računalnik.
Seat Alhambra, WV Sharan, eno in isto, Renault espace,Ford Galaxy al pa Citroen C8 oziroma eden izmed trojčka (Lancia Phedra, Fiat Ulysee, ali peugot 807). C8 že nekaj let vozim sam francoz kot francoz, občasno para živce, načeloma pa zelo uporabno. To so enoprostorci, vse ostalo je zgolj približek.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Človek hoče švaba ali pa preoblečenega švaba, noče francoza pa čeprav dobi za enak denar več avta, ampak bo v petih letih zgubil 50%, proti VAG kjer zgubi polovico.

Ja. A narobe razmišljam?
Za tvoj budget pomojem ja, ker kar je od švabov pametnega je za ta denar že fejst zjahano.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Jaz ti lahko povem iz prve roke (sin ga ima in soseda) C4 Grand Picasso, 2,0 HDI robotiziran. Sinov ornk čez 200.000, sosedin po moje okoli 150.000 (v bistvu ne vem ampak se ful vozijo) pa drugi je že. Oba BP, pač kak servis je že treba naredit, pol pa je.

Glede zanesljivosti in stroškov pa lahko rečem na podlagi 9 let C4 1,6 HDI robot - 190.000+ km letos velik servis in menjava ležajev v menjalniku, pa do sedaj 1X akumulator, zavore po potrebi in 1X diski spredaj, to je to. Pa ne gre od hiše, bo ostal hčerki, zdaj ko je spet kot nov!
Na C8 sem bil ziher da bo vse crknilo ko bo šel iz garancije pa "hudič" še zdaj vozi s kakimi 300.000.

A niso famozni robotski menjalniki samo v 1.6 in bojda so v 2.0 klasični avtomati...:?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Ja. A narobe razmišljam?
Za tvoj budget pomojem ja, ker kar je od švabov pametnega je za ta denar že fejst zjahano.

To sem hotu slišat. Potem imam Althea XL ali C4 GP. +-? Z opremo sta tam tam. Katera mašina je in ni ok pri C4?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Sam bi ciljal na 2.0 definitivno. Pa seveda na večje od c4. Če se že drajsaš v enoprostorcu, naj bo res enoprostorec, ne pa približek le tega. Moj denar bi šel na C8, 807, Ulysee, Phedra. Če pa wag grupo, pol pa na Alhambro, če Ford na Galaxy... se pravi na velike enoprostorce.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Ja. A narobe razmišljam?

To sem hotu slišat. Potem imam Althea XL ali C4 GP. +-? Z opremo sta tam tam. Katera mašina je in ni ok pri C4?

pomoje se zadeve lotevaš z napačne strani, ker s tem ko preko interneta zbiraš modele, si bistveno omejiš trg ... pomoje greš gledat par avtov pa ni važna znamka.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jaz tudi razmisljam nekaj podobnega. sicer bolj razmisljam o francozih - c4 P ali GP. a so kakšni resni pomisleki proti njim? Meni je edino malo preveč štroma notri...

Bi ga pa najverjetneje lastnoročno uvozil iz nemčije.