Enoprostorec za cca. 10.000 EUR

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Dizel. V ožji izbor sem dal Caddy, Touran in Seat Althea. Kaj bi vi vzeli? Razni francozi me ne zanimajo, rad bi pa imel vsaj tempomat in pot. računalnik.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Kaj pa rabiš...povdarek na prostoru na zadnji klopi, prtlažniku, voznih lastnostih...?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Rabim kufer kot ga ima caddy, tam nekje. Zdaj mi je prioriteta dizel, tempomat in zmerna poraba. Seveda bi rad kaj več, ampak hočem da dela. Sem gledal C4 ta velike, pa imajo toliko elektronike, da nimam zaupanja, da vse dela bp par let.

Najbolj sem za Caddyja, pa ne dobim nekaj uporabnega za ta denar. Za 12.000€ dobim strij, za 10 pa ravno malo fali. Tourani majo več opreme, ampak so malo manjši in imajo več km. seativ pa ne poznam, majo ful opreme, cena je ugodna.

Rad bi kupil VW, ker vem da bom najmanj izgubil na ceni. Avto bo vsaj 5 let

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.693
6.714
113
pri taščici
Mogoce raje glej 1.9 kot 1.6. Vsaj tako pravijo nekateri. , pri 1.9 menjas ojnicne lezaje ce imas bxe in podobne oznake motorjev.... Ce pa je 2.0 so pa prve serije tudi problematicne (ne vem do katerega letnika, CR nau bi bili OK, prej so bili PD.
Seat zadaj nima posameznih sedezev, caddya ne poznam. Sam sem kar do alhambre sel. Sem si rekel Ce ze hocem imeti vecji avto, bom vzel "niavecjega". Je pa res da sem vzel za polovico tvojega budgeta. Pa imam tempomat, bc, ogrevano sprednje steklo, 12xAB, ESP

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Avtomehanik mi je rekel naj se izogibam BXE ja, ampak je rekel, da so to 1.9 mašine in ne 1.6. Te naj bi bile malo švoh, ampak v redu in zanesljive. Zmerom bolj gledam seate, cenovno so ok.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1.9 so starejši kot 1.6. Verjetno hoče OT vozno zadevo ne pa artefakt muzejske vrednosti.
Sicer se pa zavedaj(te)... Še tak state of the art model vozila je po 7,8 letih zastarela gajba. Ne verjamete? Naj MTL pokomentira...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Sprašujem zato ker meni caddy zgleda gajba, od znotraj je gajba...zdaj bojim se da se tudi tako pelje (vem pa ne).

Se bojim da bo res tako, da bojo pa tourani sklumpani. (Sodelavec razlagal...šel v Stutgart iskat...touran 2012, vozil nek profesor, vse uradno servisi, papirji...12 jurčev + kar ga je prišlo za spravit do nas
grims-1.gif
...dobil po ceni kot bi ga njihov 'porsche' odkupil staro za novo).

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Potem očitno dobim za Seata največ? Katera mašina je ok?

Kaj druega še pride v poštev razen francozov?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.693
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...DI%20CR%20Style

Tole je za kupit potemtakem? Lahko pričakujem kakšne težave? Mora pa biti XL.

Recimo, samo ga je pa treba glede ja ceno in da je uvožen po vsej verjetnosti res detajlno npregledati.
Pred nekaj meseci so bili ti avti kar nekaj drazji. So ocitno morali spustiti ceno ce bodo hoteli kaj prodati. Cena zgirnjega je ok ce je avto ok (pol cene novega za tri leta star avto ni slabo)

Sovascan je imel novega tourana podobnega letnika z istim motorjem. Je bil kar nekaj na garancijskih popravilih, pa ne ravno tistih za bagatelo.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Človek hoče švaba ali pa preoblečenega švaba, noče francoza pa čeprav dobi za enak denar več avta, ampak bo v petih letih zgubil 50%, proti VAG kjer zgubi polovico.