Čudne fetiše imata.Z mojo sva imela prvo leto zabavo: ona prižigala, jaz za njo ugašal..
Potem pa ji je prišlo...
Čudne fetiše imata.Z mojo sva imela prvo leto zabavo: ona prižigala, jaz za njo ugašal..
Potem pa ji je prišlo...
Ah, daj no, prišlo ji je, da je pametno ugašat luči, če te ni tam...Čudne fetiše imata.![]()
Potrebna je samo ena pametna vtičnica za par evrov pa se lahko vidi kolikšno porabo imajo ti silno stari aparati kot so hladilniki in skrinje pa še kaj drugega. Na mesec so res velike številke.Ma itak, to z lučmi sem glih včeraj imela debato z mojo mati (70+) - ima 50 let star hladilnik (original Gorenje, ta bo delal do 3. sv. vojne), 20 let staro skrinjo, bojler itak... Ampak, ja, LED žarnice na hodniku, ki jih pustim prižgane, so največji problem.
Sicer probam poskrbet, da ne lavfamo glih istočasno pralnega stroja, sušilca, pečice in še pomivalca... Ampak drugače prišparam več časa in živcev, če ne gledam porabe pa diagramov, kot bi bilo koristi od razlike na položnici.
Ko sem kupil bajto, sem hitro zacel montirat senzorje. Zdaj samo upam da senzorji na dan ne pozrejo vec elektrike kot ce bi luč na stikaloh prižigal (in kdaj pa kdaj pozabil ugasniti). Zdaj jih ene 6 al 7..A je res tako težko ugašat luči tam, kjer te ni?
Z mojo sva imela prvo leto zabavo: ona prižigala, jaz za njo ugašal..
Potem pa ji je prišlo...
Ah, zdaj je vse LED...
rabil bi se čitalnik utripajoče lučke v števcu in takojšnji, "online" prenos na telefonsko aplikacijo ki bi lahko bila enaka ali podobna tisti od Solar Edge za sončne elektrarne, torej prikaz trenutne moči ter grafi - trenutni in za včeraj, prejšni mesec lansko leto, itd.Potrebna je samo ena pametna vtičnica za par evrov pa se lahko vidi kolikšno porabo imajo ti silno stari aparati kot so hladilniki in skrinje pa še kaj drugega. Na mesec so res velike številke.
Jp. Vtičnica za par EUR pa na skrinji. What can go wrong?Potrebna je samo ena pametna vtičnica za par evrov pa se lahko vidi kolikšno porabo imajo ti silno stari aparati kot so hladilniki in skrinje pa še kaj drugega. Na mesec so res velike številke.
Kako znamo na Alterju vsako stvar zakomplicirati da to ni res.Jp. Vtičnica za par EUR pa na skrinji. What can go wrong?
Sam imam neodvisne rf termometre v hladilnikih, pa sploh niso na pametnih vtičnicah.
- Vtičnica pod neprestano obremenitvijo popusti. Če v sklenjenem stanju, ok. Če prekine tok, gre vsa zelenjava.
- Po pomoti, ali nenačrtovano kot delu skupine, pošlješ ukaz za izklop.
Dobiš vtičnice brez aktuatorja, samo merijo. Bolje. Dobiš merilcev toka skozi objeto žico. Najbolje
stare skrinje je kompresor 24/7skrinje/hladilniki ne delajo nonstop....pa no-frosti(ce je) so vmes ...itd.....tako da zgornj izračun ne drźi ravno...
stare skrinje je kompresor 24/7