V vodo, ampak tam se ustavi pri 45 stopinjah. Če jo dogreješ pa je prevroča za hlajenje mleka. Torej bi rabil še ločen bojler zgolj za to.Kam pa gre "odpadna" toplota pri hlajenju mleka?
V vodo, ampak tam se ustavi pri 45 stopinjah. Če jo dogreješ pa je prevroča za hlajenje mleka. Torej bi rabil še ločen bojler zgolj za to.Kam pa gre "odpadna" toplota pri hlajenju mleka?
Kot že zapisano malo višje se vodo da predhodno segreti. Ampak cikel pranja pa traja 9 minut v zaprtem krogu, torej brez dodajanja vode, sam si jo dogreva s 13 kW.Ni možnosti da bi vodo segreval z grelnikom na kurilca.
Tako delajo WAP-i na vročo vodo.
Saj Daniel in podobni so v manjšini.A ni ta vlada proti temu sistemu?
Daniel, kaj pa kakšna opcija, če so notri recimo 2 ali več grelcev da jih polovico odklopiš, pa bo pač namesto 9 minut ogreval 18 minut, tebi pa moč padla na 1/2?Kakor za koga. Meni se pač nabira. Pri energiji so me stisnili v kot, naredili so takšen sistem, da bom plačal več, in obenem takšen, da so obvodne rešitve nerentabilne.
500 eur letno več
Potem imam pa še dolgotrajno oskrbo, 1000 eur letno več za 3 osebe
Podražitev zdravstvenega 108 eur letno več za 3 osebe
Obvezno zavarovanje priključkov, ki bo najbrž tudi okrog 100 eur letno, pa smo na nekje 1700 eur dodatnih odhodkov letno oz. 17000 eur v 10 letih. Meni tole pač ne predstavlja ravno "malenkosti", komu drugemu je pa drobiž.
Verjetno je razumljivo, da človek ob tem ne bo ravno navdušen in ploskal vladi za uspešno delo.
Vezani so v zvezdo na 3 faze 3 je grelci. Mislim, da bi izklop katerega povzročil nesimetrijo.Daniel, kaj pa kakšna opcija, če so notri recimo 2 ali več grelcev da jih polovico odklopiš, pa bo pač namesto 9 minut ogreval 18 minut, tebi pa moč padla na 1/2?
Če seveda meri temperaturo vode in glede na to prilagaja dolžino vklopa grelcev?
Jaz bom savno naredil na stikalo 3/6/9kw.Daniel, kaj pa kakšna opcija, če so notri recimo 2 ali več grelcev da jih polovico odklopiš, pa bo pač namesto 9 minut ogreval 18 minut, tebi pa moč padla na 1/2?
Če seveda meri temperaturo vode in glede na to prilagaja dolžino vklopa grelcev?
Za vsak mesec nazaj.A to vsak nov pretekli mesec za prihodnji mesec?
Z dvema špicama mesečno sta pa na varni strani tako omrežje kot porabnik?
Mene najbolj zanima zakaj ni po dejanski špicah ampak kar povprečje treh.. Ker podatki so na voljo.Za vsak mesec nazaj.
In ja, temu argumentu bi se izognili. Pač pogledaš max špico v mesecu in toliko se plača.
Te tri špice so zato, da ne bi bilo ugovorov v smislu "ste me kaznovali ker sem samo enkrat malo več prižgal" ...
Bi pa bilo bolj pošteno... Če nas že nameravajo zadaviti na zelenem prehodu naj se ne zadržujejo, da bo čim prej konec.Pol bi bilo še dražje...
Jim pa ni treba urejati porabe med savno in jacuzzijem. Torej so morda celo na boljšem. Kdo bi vedel.Eni že zdaj jamrajo...
Jaz Imam BOSCHa na dva priklopa..ali kateri od proizvajalcev pralnih in pomivalnih strojev za gospodinjstva, ki se prodajajo v EU, ponuja priklop tople vode? Npr. pereš na 60-90°C in poleg 300-litrskega bojlerja vode, segrete na 45-55°C, segrevaš vodo v pralnem stroju od "nule"