Energetska preskrba gospodinjstev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.956
6.847
113
pri taščici
ne vem, jaz nebi, ampak folk je. Takrat ko sem prvič šel v ponudbe je pa 9KW bila samo malenkost cenejša od 13kW recimo.
morebitna nadgaradnja kasneje pa vsaj 2x dražja ( na kwp) . Če je sploh možna v enostavni obliki ( na obstoječi inverter).
Kot sedaj berem, da večina ki nas ima solaredge in imamo cca 15 kwp SE, nimamo neke poceni možnosti dodat na obstoječi inverter nekaj dodatnih panelov. Seveda v primeru če bi tudi to imel premajhno SE.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
525
176
43
Pri meni je bila cenovna razlika med 9kW in 11kW zanemarljivo majhna, saj je bilo pri 9kW planirano optimizator po posameznem panelu, na 11kW pa na vsak par panelov, kar je ceno bolj kot ne izenačilo. V takratni situaciji je bila zato logična odločitev 11kW. Vseeno pa to ni neka "močno predimenzionirana" rezerva...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.197
6.749
113
Pri meni je bila cenovna razlika med 9kW in 11kW zanemarljivo majhna, saj je bilo pri 9kW planirano optimizator po posameznem panelu, na 11kW pa na vsak par panelov, kar je ceno bolj kot ne izenačilo. V takratni situaciji je bila zato logična odločitev 11kW. Vseeno pa to ni neka "močno predimenzionirana" rezerva...

tle se je delala razlika, ja... in so bile večje za isti denar skoraj. Ampak to si vzel večjo, ker je bila cena ista.

morebitna nadgaradnja kasneje pa vsaj 2x dražja ( na kwp) . Če je sploh možna v enostavni obliki ( na obstoječi inverter).

Ja, tukaj se služi... Če veš, da boš v par letih rabil več, kot sem jaz dala 2kWp več, ker je bil planiran EV, je eno. Da pa ne veš, niti nimaš namena, ampak kaj pa če... Na takih se pa služi. Pa zdele gledaš cene za dodaten kWp. Se tipkava drugo leto tak cajt. Sigurno bom vedela, koliko stane kWp ali 2, ker bo zame zanimivo.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.042
850
113
prejel obvestilo od elektra, da me bodo "neposredno po 30.12.2024 odklopili od omrežja" - če ne priskrbim pogodbe novega dobavitelja (jo še urejajo).
December ima 31 dni - v čem je fora, da me obveščajo z odklopom "po 30.12"? tudi suncontract misl da odpoveduje pogodbo z 31.12. "Odpoved Pogodbe o dobavi električne energije bo učinkovala s 1. 1. 2025. V času odpovednega roka (do vključno 31. 12. 2024) vam bo SunContract d.o.o. še naprej dobavljal električno energijo pod nespremenjenimi pogoji. "

A se nekomu nekej fejst mudi? al v čem je finta?

Kako rešujete ostali?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.956
6.847
113
pri taščici
Sicer sploh ne rabiš tikati obstoječe elektrarne.
Dodatne panele daš gor z mikroinverterji.
In koliko pride taka elektrarna po kwp?
Solar edge zna omejiti svojo proizvodnjo na limit oddaje , ce oddaja se mikroiverter zraven?
Najceneje bi bilo se en string potegniti v solar edge, ampak so taki pogoji da ..... Vsaj polovici ne bo uspelo

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.904
640
113
prejel obvestilo od elektra, da me bodo "neposredno po 30.12.2024 odklopili od omrežja" - če ne priskrbim pogodbe novega dobavitelja (jo še urejajo).
December ima 31 dni - v čem je fora, da me obveščajo z odklopom "po 30.12"? tudi suncontract misl da odpoveduje pogodbo z 31.12. "Odpoved Pogodbe o dobavi električne energije bo učinkovala s 1. 1. 2025. V času odpovednega roka (do vključno 31. 12. 2024) vam bo SunContract d.o.o. še naprej dobavljal električno energijo pod nespremenjenimi pogoji. "

A se nekomu nekej fejst mudi? al v čem je finta?

Kako rešujete ostali?
Sva na istem: https://www.alter.si/tema/soncna-elektrarna.2671262/page-335#post-3622826

Sem danes na Elektro Gorenjska poslal email s skenirano pogodbo z ECE...