jaz nisem nič spreminjal niti pazil na porabo. grejem se večinoma na klimo, kuham na indukcijo...A si torej eden od cca 50 slovencev, ki so šli spreminjat določene ČB?
Ja zjasni se: praviš da imaš določene ČB vse na 3,7, iz računa pa je razvidno, da temu ni tako.jaz nisem nič spreminjal niti pazil na porabo. grejem se večinoma na klimo, kuham na indukcijo...
Plešemo.Vseeno sem se oglasil na Elektro MB in tukaj so zaključki oz. potrditve:
- kot že ugotovljeno vsaka sprememba na merilnem mestu za sabo potegne brisanje določenih ČB vrednosti za do dve leti (tekoče + naslednje leto). Tako padeš pod sistem "maksimalno odvzete moči" v mesecu. Se pravi 1X v mesecu rukneš na 1ČB 10 kW, pa imaš vse ČB na 10 kW, čeprav imaš na primer ves ostali čas max 5 kW.
- še bolj absurdna je situacija na enem drugem merilnem mestu - garaža s 15 parkirnimi mesti: priključek 3X25A, poraba max. 200W, minimalna moč = 3,8 kW v vseh ČB. Če gremo s soglasjem na 1X16A bo pa 2,5 kW, kar bo razlika nekih 5 € na mesec pozimi.
- in za konec - ne vedo še kako bodo obračunavali manjko za sončnice, ali se bo računala tudi omrežnina za prevzeti manjko in po kakšnem ključu.
Smo pa tisti iz prve alineje na boljšem, ker če sedaj spremenimo navade se nam to že pozna na naslednjem računu, ker bodo prevzete moči ČB takoj nižje, medtem ko tisti, ki so vam določili ČB precej visoko nimate kaj naredit, ker če boste šli sami menjavat moč (mimogrede: do 8. v mesecu za naslednji mesec) boste začeli takoj plačevat eventualne penale.
Torej kot sem zaključil že včeraj - brez sprememb navad ne bo šparanja!
Jaz nič ne pravim.Ja zjasni se: praviš da imaš določene ČB vse na 3,7, iz računa pa je razvidno, da temu ni tako.
Seveda si jo vprašal z lažnimi podatki sej si zapisal da imaš na vseh ČB 3,7 kW.Jaz nič ne pravim.
Še enkrat preberi. Odgovore mi je dal chat gpt. Slika je pa moja.
Kakimi lažnimi podatki?Seveda si jo vprašal z lažnimi podatki sej si zapisal da imaš na vseh ČB 3,7 kW.
Na računu imaš 1ČB 3,7 kW, ostale pa 4,3 kW in če imaš še vedno določene potem ne plačuješ penalov za prekoračitve.
Ja sedaj moraš znat že vse standardne in latino-ameriške plese, poleg obvezne polke in kazačoka!Plešemo.
Vidim, da sem še edini brez geni računa za november.
Ja sori, sem spregledal da so osnovni zaključki chatGTP povsem napačni, sem mislil da si ti dal izhodišče.Kakimi lažnimi podatki?
Priložil sem sliko in na podlagi slike sem dobil odgovore.
Kje je fora, da bi zavajal??
Ker men ni pol k.. jasno, naprimer. I kolikor vidim, še ene 90% prebivalstva. Še tisti, ki so mislili, da vedo, sedaj sprašujejo...Ja sori, sem spregledal da so osnovni zaključki chatGTP povsem napačni, sem mislil da si ti dal izhodišče.
Zakaj bi nekaj, kar je vsakemu jasno iz računa, sploh spraševal okoli?
Si imel montažo SE letos?KSZ:
šele zdej vidim.. kva je fora da imam na računu... GENi + SE netmet.
PAVŠAL ZA NOVEMBER 2024
Ja, za november imam bloke izračunane po max moči iz oktobra. Toplotna dela svoje.....Potem si na max. mesečni porabi moči na posameznem ČB.
Jaz imam za november kar moci za november. Oktober pa oktober[/QUOTE]Ja, za november imam bloke izračunane po max moči iz oktobra. Toplotna dela svoje.....
SE postavljena letos spomladi.
[/QUOTE]Jaz imam za november kar moci za november. Oktober pa oktober