Saj ne vem, kako bi rekla... Ma, bom probala vseen. Imam jaz panasonica, tc in klimo. Slednja je ze s tem wifi jajcem in vpogledom.
1) na svoji TČ imam vzporedno vse, kar dajem v excel. Kako pa mislis, da pridem do podatkov. Ki pa so bistveno bolj zanesljivi in resnicni. Za vsako minuto ti lahko povem, kaj TČ dela. Nastavljati pa res nic ne morem preko tega
2) to rečeno. Panasonic ne pusti kaj dosti nastavljati in sariti. Definitivno pa ne preko modula kaj vec, kot na masini sami. Zato pa je zanesljiv, ker enostavno ne pusti, da bi uporabnik bil kaj dosti pameten.
3) ti kar vprašaj. Panasonicovo pamet imam v malem prstu. Kot vem, je niso kaj dosti spreminjali v zadnjih 10 letih. Zakaj pa bi? Nihce ni. Kar je novega, so wifi moduli, lepse kište in drugi plini. Brezvezarije v glavnem...
4) vem, da vcasih težko to videti, ampak sem precej zapravljive sorte. Jaz imam rada stevilke, denar sam po sebi ni tok važen. Sicer bi ga res lahko zapravila še več, ce se mi ne bi cifre ze po defaultu obracale v glavi, ampak ne delam tega skoraj nikoli v namen sparanja ali spreminjanja navad. Glava bi zabolela marsikoga, ce bi vedel kok mi na mesec zapravimo. Vse, kar imam od cifer je, da vem kje rezati, ce bi bilo treba... Kar je drugace velike vrednosti po moje, ampak zaenkrat, hvala bogu, ni bilo se potebe, da bi v praksi zaživelo.
5) premocne TČ se pac ne obnasajo po principu od viska glava ne boli. Znajo biti nepredvidljive sitnosti. Je bila pa kurilnica res ena stvar, kjer sem pa na vrh postavila smotrnost. Na koncu ze iz inata (imam to tudi jaz, mauš verjel), ker se enostavno nisem dala odgnati z blesarijami tipa:
- od viska glava ne boli
- k taki bajti pa res ne klima TČ
- ce bi imela denar, bi sigurno kupila kaj drugega
- tole te bo od prve zime dalje zeblo, ampak ne dolgo, ene 3 max pol bo pa vse crknilo, ker kompresorja ne mores terati na max prav dolgo casa (spoiler alert: nikdar pani ne bo pustil iti kompresorja na max, ce lahko vklopi grelec, spet ena izmed samoohranitvenih funkcij, ki je ne pusti povoziti. Imam, kot receno, dober vpogled v te zadeve).
- pa se kaj bi se našlo, recimo zelo tezko mi je prodati, da je toplota v bajti kaj drugacna ce na pečci piše eno ali drugo. Ali pa dela zvezno ali on/off. Zadeva je obrnjen hladilnik. Koliko se pozna na okusu jogurta glede na izbran hladilnik.
6) gradbena fizika ne pozna pojmov staro/novo. Stara bajta pod tlemi nima nic, tle ni treba niti kaj dosti ugibati. In das to pac v izracun. Ko vem, vse ostale podatke pa imas...