1,7mwh bo prej 228 € kot 128Mi smo pokurili januarja 1.7 MWh, to je baje okoli 128 eur, oz. 85 eur po normalni ceni elektrike. Ca. 260 m2, neizolirana, nonstop odpiranje vrat in zračenje..bajta skoraj 50 let.
1,7mwh bo prej 228 € kot 128
Lokacija, površina, izolacija?mi smo januarja pokurili 0,9 Mwh, (vse skupaj TČ plus ostala poraba)
mi smo januarja pokurili 0,9 Mwh, (vse skupaj TČ plus ostala poraba)
S čim pa kuhate?mi imamo ostalo porabo že 5 let povprečno med 250 in 300 kwh na mesec. kaj delamo , ne vem nič, nismo potratni ampka da bi posebej šparali pa tudi nimam občutka. 3 smo.
edit, 0,8 Mwh smo imeli januar 535 Tč in ostalo 262 kwh
štajerska, sončna lega, južna stran obronki pohorja, 150m2 ogrevane-talno (22 stopinj), 18cm izolacije, rel. nova hiša.Lokacija, površina, izolacija?
indukcija, prav kuha kuha (da bi vsak dan 3 ure poleg čepeli) se ne. Cez teden so nične porabe, tv laufa zvecer 2 do 3 ure , pere se tudi po potrebi in ne vsak dan 2x in podobno. pa novi gereti, zmrzovalna omara, hladilnik pralni storji pomivalni, pač novo A7+ in podobno sranje. Vse led po celi hiši .S čim pa kuhate?
mi imamo ostalo porabo že 5 let povprečno med 250 in 300 kwh na mesec. kaj delamo , ne vem nič, nismo potratni ampka da bi posebej šparali pa tudi nimam občutka. 3 smo.
edit, 0,8 Mwh smo imeli januar 535 Tč in ostalo 262 kwh
Možno ja, ampak se morajo planeti in luna prav poravnat. Se pravi odvisno od lokacije, mikrolokacije, bivalnih navad itd.. januar je pri meni relativno topel čez dan tako tudi jaz čez dan pridelam še več kot 24stopinj, ponoči pa pade. Decmber je bil precej neugoden, stalno dež, visoka vlažnost, temp med 2 in 5 st zunaj tako da se je TČ odtajevala tudi 30x na dan ..Izolacije pa verjetno ne prav dosti, ali? Mi imamo not 24 stopinj pa smo za 150 kvadratov zdaj komaj preko 100€ prilezli (106€).
ja sej pol je jasno od kje poraba. no brainer. Sicer pa ti si lahko "potratna" bo že sonce nadoknadilo. Mi še to omaro dajemo v "rent" tašči, dva predalasamo moja "ultravarčna nebroj plusov" Beko skrinja je porabila od 1.2.2022 do 31.1.2023 582kWh. Pa ni edina. zraven pride še ena skrinja, pa še en hladilnik, pa še eden za pijačo v garaži, pa kombiniran hladilnik v kuhinji. PS+SS v enakem obdobju 880kWh.
300kWh gre pri nas, kot sem že enkrat omenila, če gremo za 1 mesec od doma, pa vse dol na varovalkah vržem, kar ni nujnega (torej klime, TČjke, indukcije, PS+SS, PCje, PSe, savne, TVji ipd). Ostanejo tele mrzle škatle, pa videonadzor, pa alarm pa tak in je toliko...
Decembra je bila položnica še nižja, predvsem zaradi tiste "zablokirane" cene pri GEN-I za črpalkarje do konca 2022. Poraba pa je bila tam-tam (dec: 650kwh, jan: 620kwh).Možno ja, ampak se morajo planeti in luna prav poravnat. Se pravi odvisno od lokacije, mikrolokacije, bivalnih navad itd.. januar je pri meni relativno topel čez dan tako tudi jaz čez dan pridelam še več kot 24stopinj, ponoči pa pade. Decmber je bil precej neugoden, stalno dež, visoka vlažnost, temp med 2 in 5 st zunaj tako da se je TČ odtajevala tudi 30x na dan ..