Energetska preskrba gospodinjstev

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Aha, za ta problem pa si lahko kupiš števec, ki te bo promptno obveščal o prekrških.
Tudi v avtu imaš nekaj podobnega na armaturi glede brzine in te lahko organ naknadno obvešča, kali?
Logično bi bilo, da te ne morejo kaznovati za prekršek, za katerega ne veš (ne moreš ugotoviti), da si ga storil.
V avtu nastavim tempomat na petdeset, in nisem v prekršku. Pa še števec mi stalno nasproti kaže koliko hitro vozim.
Torej bi moral imeti električni števec v kuhinji nad šporhetom, in ne zunaj hiše, da bi ga lahko imel stalno na oki.

Mater, kupil sem novo fritezo na vroči zrak za pomfri delat in sem sedaj nahebal.
Pomfri bom moral delati po noči.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.255
738
113
Logično bi bilo, da te ne morejo kaznovati za prekršek, za katerega ne veš (ne moreš ugotoviti), da si ga storil.
V avtu nastavim tempomat na petdeset, in nisem v prekršku. Pa še števec mi stalno nasproti kaže koliko hitro vozim.
Torej bi moral imeti električni števec v kuhinji nad šporhetom, in ne zunaj hiše, da bi ga lahko imel stalno na oki.

Mater, kupil sem novo fritezo na vroči zrak za pomfri delat in sem sedaj nahebal.
Pomfri bom moral delati po noči.
A to na - 30% za tehnične izdelke? :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Btw, v moji hisi ki je iz sredine 70 let sem ob nakupu pred desetletjem dobil 18kw pantherm ( poleg klasicne peci na olje ).
Kdo hidica je takrat to poganjal, ce je danes tc problem ali pa avto eno noc na teden ((2 polovicki)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Aja, suncontract so ocitno z*ebal.
Naj bi bilo konec prenosa elektrike. Seda bo se vec luci os etljevalo dvorisca in fasade in se vec grelcev grelo hiše.
Pa to ne moreš verjeti.
Skratka, bog ne daj da bi visek elektrike prenesel starsem/otrokom in ob tem plačal vse stroske prenosa itd. Ne"senkal nam bos". E ne bom, jebte se, raje na vsako fazo pri starsih montiram en panel iz moje strehe.
Al pa nabavim V2H pa bom sam poskrbel za prenosno omrezje.

badboybk

Pripravnik
7. mar 2015
95
20
8
7. PRESEŽNA KOLIČINA ELEKTRIČNE ENERGIJE Določbe 7. točke Splošnih pogojev se uporabljajo za presežno količino električne energije (v nadaljevanju: viški električne energije), ki so bili proizvedeni do vključno 31. 12. 2023. Viški električne energije, ki so bili proizvedeni do vključno 31. 12. 2023, se lahko koristijo skladno z določbami te točke Splošnih pogojev najkasneje do 31. 12. 2024. Določbe 7. točke splošnih pogojev se ne uporabljajo za viške električne energije, ki so bili proizvedeni od vključno 1. 1. 2024 dalje, razen če dobavitelj odloči drugače.

Ne razumem ravno tega člena, bo mogoč prenos ali ne?

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
Aja, suncontract so ocitno z*ebal.
Naj bi bilo konec prenosa elektrike. Seda bo se vec luci os etljevalo dvorisca in fasade in se vec grelcev grelo hiše.
Pa to ne moreš verjeti.
Skratka, bog ne daj da bi visek elektrike prenesel starsem/otrokom in ob tem plačal vse stroske prenosa itd. Ne"senkal nam bos". E ne bom, jebte se, raje na vsako fazo pri starsih montiram en panel iz moje strehe.
Al pa nabavim V2H pa bom sam poskrbel za prenosno omrezje.
O čemu ti to?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Je že skoraj, od novega leta dalje, za nove pogodbe.
Zdaj pa ena provokativna... Kakšna pa je prihodnost za trenutnih pogodb?

Vsako pogodbo se namreč da preklicat ali pa z zakonom razveljaviti. Močno dvomim, da bodo trenutni letni netmetering dovolili še čez ~10 let.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tale netmetering ne bo problematičen. Sčasoma se bodo trafoti pojačali in bo to pljunek v morje. Ob predpostavki, da ne gremo v brezno in da ne bo omrežje slabše kot je danes...

Kar sicer ne moreš vedet, možno je vse.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
tale netmetering ne bo problematičen. Sčasoma se bodo trafoti pojačali in bo to pljunek v morje. Ob predpostavki, da ne gremo v brezno in da ne bo omrežje slabše kot je danes...

Kar sicer ne moreš vedet, možno je vse.
Tu je zgolj ekonomski problem. Vsem je jasno, da je letni netmetering subvencija - kuriš elektriko ko je draga in jo proizvajaš ko je poceni. Ampak to razliko v ceni v končni fazi nekdo plača in ta del se ne more vleči v nedogled.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ja, tisti na tc in tisti ki imajo viške.
Sicer pa glede na globalno segrevanje, bo slovenija kaj kmalu lahko kalifornija, kjer se jim omrezje sesuva poleti in ne pozimi.
Jaz nimam tc, imam dve klimi za poleti. V mansardi ima precej dela

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0