En stavek je pa res težko razumeti.Nisi razumel napisanega s strani SJTV1
En stavek je pa res težko razumeti.Nisi razumel napisanega s strani SJTV1
120kw SE sem pokril v 4ih letih in to px3 shemi, kar pomeni da sem prodajal samo viške.Mislim, da nisi dovolj podkovan, da bi ti lahko razlagal. Ker v nasprotnem primeru bi to že itak vedel.
Ti dam pa en tak čisto preprost odgovor. Zakaj imaš netmetering? Zakaj nisi raje s svojo SE prosto na trgu? A se ne splača? Se investicija ne pokrije?
Zakaj sedaj vsi hitijo s postavitvijo SE, ko se bodo spremenili pogoji(manj subvencioniranja)? A bo potem manj rentabilno?
Tu se vidi, koliko razumeš
Zdaj boš pameten? Preberi več zapisov do SJTV1 in potem njegov odgovor pa potem pametuj o čem je kdo pisalEn stavek je pa res težko razumeti.
Jaz sem se vtaknil samo v to, ko je SJTV1 zapisal, da se v ceni energije iz JE ne upošteva shranjevanje radioaktivnih odpadkov in s citatom dokazal, da to ni res. Zakaj hudiča bi moral zaradi tega proučevati celo zgodovino njegovih objav? In zdaj lahko dalje pametuješ.Zdaj boš pameten? Preberi več zapisov do SJTV1 in potem njegov odgovor pa potem pametuj o čem je kdo pisal
Podobno trditev je imela Jabe v temi, da sončno elektrarno ima zato, da mi brez sončne tudi imamo nekaj od tega (kot tvoj sosed).Ne že spet no.
Smo že XYZ krat to debatirali in lahko tudi tako gledamo, da zaradi nas s SE pač na lep sončen dan ostaneta "dve kili kolna" na TEŠovi deponiji, ki jih pač takrat skurijo ko ni sonca.
In za zaključek - koliko misliš da bi ti plačeval elektriko, če bi vse SE izklopili?
Seveda si s svojo primerjavo pihnil ene 2km mimo.Podobno trditev je imela Jabe v temi, da sončno elektrarno ima zato, da mi brez sončne tudi imamo nekaj od tega (kot tvoj sosed).
Doma imamo vrt in sadovnjak. Lahko bi razlagal, da od tega sosed ima koristi, ker bo pri Hoferju ostalo dve kili jabolk viška, ker jih jaz ne bom kupil. Tovornjak iz Španije pri prevozu jabolk bo pokuril zato manj goriva. Hofer bo zaradi manjšega povpraševanja znižal ceno jabolk. Eto, od tega bo sosed profitiral, ko bo kupoval cenejše jabolke.
GEN-i je pred časom na položnico za elektriko dodal "elektrika 100% sonce za samo en Eur doplačila". Hebite se, sem si mislil. Ne bom financiral "sončne", in zaklučil zadevo. Čez nekaj mesecev gledam položnico in je zaračunano "100% sonce za en Eur". Reklamiram račun na GEN-i in povem, da nisem naročil "sonce". Odgovorijo, da nisem pisno preklical, zato so mi zaračunali. Seveda sem takoj prešaltal na "nuklearno" elektriko. To mi izgleda nekako nepoštena poslovna praksa, o kateri bi Snecko znal kaj povedati.
Dobro je da niso zaračunali "100% sonce" za (napisal bom pretirano cifro) recimo 100 000 Eur. Nihče jih ne bi jemal resno, vendar brez odpovedi, stopi v veljavo. Ker toliko Eurov ne moreš plačati, sledi rubež hiše....
Celo omrežje je virtualno "skladišče" - z vsemi odjemalci in proizvajalci. Če ti nekontrolirano štepaš v omrežje višek iz sončne, se mora prilagodit en del omrežja, ki se je spodoben prilagajat. Ne da bi tebe kaj to stalo.Ne vem, pravi da jih skladišči v omrežju, pa me zanima kje so te skladiščne kapacitete po njegovo.
To ni nobeno skladišče, ampak če je nekaterim lažje zarad tega pa tudi prav. Kot družba se pa nismo odločili, ampak so se zeleni eko politiki.Celo omrežje je virtualno "skladišče" - z vsemi odjemalci in proizvajalci. Če ti nekontrolirano štepaš v omrežje višek iz sončne, se mora prilagodit en del omrežja, ki se je spodoben prilagajat. Ne da bi tebe kaj to stalo.
Saj sem jaz tudi na netmeteringu, ampak si ne delam utvar, da nisem subvencioniran. Sem. Ampak ker smo se kot družba odločili, da gremo v to smer, je za "first adopterje" tako tudi prav.
To ni res, ampak ne more bit pa vse naenkrat.Škoda vsakega centa za obnovljive vire energije!