Energetska preskrba gospodinjstev

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Gradili bomo 15 let, zato se nam še ne mudi, dejmo rajš počakat še 15 let.... :valjamse:
Sama gradnja takega objekta s končnim pregledom vred bi znala biti končana v desetih letih ali celo še prej.
Ampak, da bi bilo tisto pred tem končano hitreje kot sama gradnja, torej v 10-ih letih? Meni se zdi nemogoče.
Dejstvo je, da sicer samo gradnjo mogoče preplačamo, ampak največ čistega denarja za minimum dela se da iz sistema potegniti prej. Razne študije, mnenja, ki jih ne zna noben ovrednotiti, so po mojem pravi biznis. Zato je to treba vleči in razvleči, da posvečeni lahko pristavijo piskrček. Trenutno vladajoči so že nakazali dodatno smer. Dajmo raziskat tehnologije, ki še nikjer v zahodnem svetu niso v komercialni rabi. Počakajmo na fuzijo? Počakajmo na sončne panele, ki bodo delovali ponoči?
Leta pa bežijo, poraba elektrike se veča in bo zaradi zakonskih zahtev še večja ...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.527
113
Oni bi nardil analizo, če bomo z alternativnimi viri pokril porabo....ful rabiš analizo, da znaš seštevat.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Pa še analizo, če je bila analiza točna :evil:
Načeloma mi jedrska elektrarna ni všeč. Obstaja resno tveganje v primeru nesrečnega (skoraj nujno namerno povzročenega) zaporedja dogodkov.
Ampak v tem trenutku praktično nimamo alternative ... Lahko se le slepimo kot pri marsikateri drugi stvari, da je nekaj OK, ker pač na drugem koncu sveta povzroča ali lahko povzroči sranje. Lahko sami ne naredimo JE, uvažamo pa tako pridobljeno energijo od drugod. Bolj ekološko, če potiskaš glavo v pesek. In verjetno dražje.

• Všeč mi je
Reactions: laser

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
22. jul 2007
13.581
1.762
113
124
Sama gradnja takega objekta s končnim pregledom vred bi znala biti končana v desetih letih ali celo še prej.
Ampak, da bi bilo tisto pred tem končano hitreje kot sama gradnja, torej v 10-ih letih? Meni se zdi nemogoče.
Dejstvo je, da sicer samo gradnjo mogoče preplačamo, ampak največ čistega denarja za minimum dela se da iz sistema potegniti prej. Razne študije, mnenja, ki jih ne zna noben ovrednotiti, so po mojem pravi biznis. Zato je to treba vleči in razvleči, da posvečeni lahko pristavijo piskrček. Trenutno vladajoči so že nakazali dodatno smer. Dajmo raziskat tehnologije, ki še nikjer v zahodnem svetu niso v komercialni rabi. Počakajmo na fuzijo? Počakajmo na sončne panele, ki bodo delovali ponoči?
Leta pa bežijo, poraba elektrike se veča in bo zaradi zakonskih zahtev še večja ...
Bo pa zato vsak na dom dobil dva hrčka, da bosta lahko na izmene poganjala kolo.:bonk:
fail-failing.gif

• Haha
Reactions: sad in Pepe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113

Vse nove stavbe, kjer je to tehnično primerno in ekonomsko izvedljivo, bodo morale biti opremljene z napravami za sončno energijo do leta 2028, stanovanjske stavbe, ki so v postopku večje prenove, pa do leta 2032.

Direktiva določa še, da bo treba pred prodajo, ob večji prenovi ali ob podpisu nove pogodbe oddaje v najem, izboljšati energijsko učinkovitost stavbe, na primer z vgradnjo toplotne izolacije ali izboljšavami ogrevalnega sistema.

Nacionalni načrti prenove morajo vključevati programe pomoči, ki bodo omogočili dostop do nepovratnih sredstev in financiranja, še določa direktiva. Države članice morajo vzpostaviti brezplačne informacijske točke in stroškovno nevtralne načrte prenove. Finančne sheme bi morale zagotavljati znatno premijo za celovite prenove, zlasti najmanj energijsko učinkovitih stavb. Ranljivim gospodinjstvom pa je treba omogočiti dostop do ciljnih nepovratnih sredstev in subvencij.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Državna sekretarka prav išče izgovore, da NEK2 ne bo še 30 let. :bonk:
Namesto da bi za vsako težavo imeli v rokavu že dve rešitvi imajo za vsako težavo še dve dodatni.
Brodnjak (NLB) je ministru Hanu povedal, da bi bilo dobro glede odločitve za novo nuklearko pohiteti. Ker nas bodo ostali prehiteli in tudi če se odločimo, je ne bomo mogli dobiti, ker bodo izvajalci zasedeni v drugih, hitrejših državah.