Ena slovnična

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A nisi ti nek "kao" informatik??? In bi ze moral poznati vsaj osnovne zadeve... Ce bi bil, bi moral poznati problem s kodnimi tabelami... in da ima dostikrat vsak program svoje nastavitve... sploh kaksni starejsi, kot je recimo tudi ASP ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Program je iz leta 2001 (če se ne motim).
Unicode pa je laufal na Windows že leta 1995 (če ne prej).

Ne bom zdaj na trepalnice skakal zaradi nekega programčka. Sem ga že po prvem postu odinstaliral.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
aplauz.gif

Sem hotel že ob prvi sliki napisati, da je tudi sam verjetno bolj konj kot pa kovač.
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Tukaj bodo pa bolj tvoje nastavitve krive ...
evil.gif

ASP je sicer na trgu od leta 1993, tam nekje okrog leta 1997 pa je prišla 32-bitna verzija (brez unicoda).

Unicode v Windows 95 je bil bolj za šalo kot ne, je pa kasneje M$ res pripravil The Microsoft Layer for Unicode on Windows 95/98/ME. To je tudi razlog, da ASP32 ni podpiral Unicoda.

No, tole je malo izven teme.
Za hec sem pogledal v Amebisov Pregibnik - tam je zapisano "DVA" - kar se tudi meni zdi bolj normalno, če štejemo. Ena, dva, tri ...
Sta pa DVE deklici, DVE kolesi ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem vprašal še enega slovničarja in pravi, da je pravilno dve, ker je številka ženskega spola. In dve se tudi reče v telefonski številki ker je ''telefonska številka'' ženskega spola.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lepo prosim.

Vprašaj jih še pri osebnih imenih ali je pravilno samo tisto, kar reče Toporišič ali je pravilno tako, kot rečejo ljudje sami sebi. Recimo nekdo reče sam sebi, da mu je ime Áleš Novák, Toporišič & co. pa trdijo, da je lahko pravilno samo Aléš Nóvak (in da ljudje nimajo pojma kako jim je ime
rolleyes-1.gif
).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Bom ob priliki povprašal, sedaj se že nekaj časa ne ujamemo (dopusti press
cheer.gif
).

Verjetno pa bodo kaj filozofirali o tem, kaj se lahko prevzame in kaj ne. Skratka - običajno po razlagi ne vem nič več kot prej
evil.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No hvala že vnaprej.

Sej jaz imam tudi problem s dopusti - stric je doktoriral iz pravopisja, pa je že en mesec nekje v avstraliji
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
En mojster mi je že odgovoril - šteje se po žensko - torej ena, dve, tri ... menda je sicer nekaj debat na to temo, pa vendar bi bilo nelogično, če bi se med štetjem menjal spol.

Za imena pa pravi, da so v pravopisu napisane najbolj pogoste variante. In se s tem ne izključuje drugače naglaševanih.