Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
A nisi ti nek "kao" informatik??? In bi ze moral poznati vsaj osnovne zadeve... Ce bi bil, bi moral poznati problem s kodnimi tabelami... in da ima dostikrat vsak program svoje nastavitve... sploh kaksni starejsi, kot je recimo tudi ASP ...
No, tole je malo izven teme.
Za hec sem pogledal v Amebisov Pregibnik - tam je zapisano "DVA" - kar se tudi meni zdi bolj normalno, če štejemo. Ena, dva, tri ...
Sta pa DVE deklici, DVE kolesi ...
Sem vprašal še enega slovničarja in pravi, da je pravilno dve, ker je številka ženskega spola. In dve se tudi reče v telefonski številki ker je ''telefonska številka'' ženskega spola.
Vprašaj jih še pri osebnih imenih ali je pravilno samo tisto, kar reče Toporišič ali je pravilno tako, kot rečejo ljudje sami sebi. Recimo nekdo reče sam sebi, da mu je ime Áleš Novák, Toporišič & co. pa trdijo, da je lahko pravilno samo Aléš Nóvak (in da ljudje nimajo pojma kako jim je ime
En mojster mi je že odgovoril - šteje se po žensko - torej ena, dve, tri ... menda je sicer nekaj debat na to temo, pa vendar bi bilo nelogično, če bi se med štetjem menjal spol.
Za imena pa pravi, da so v pravopisu napisane najbolj pogoste variante. In se s tem ne izključuje drugače naglaševanih.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.