Takele težave imamo predvsem lastniki majhnih psov. Greš na sprehod v mesto (na morju) in na promenadi ful gužva, pes (JRT) tam prvič, itak živčen od vseh zvokov in vonjav, pa se umakneva stran da v miru počakava mulce in ženo, da si ogledajo stojnice. Stojim naslonjen na obcestno svetilko, pes mirno sedi pripet na povodec ob mojih nogah in opazujeva okolico (najboljša vaja za umiritev in navajanje psa na novo okolje). Ma ne da ni priletel dveletni fantiček kričeč direktno v mojega psa, pes se preventivno umakne za moje noge, ampak ne, mulčka sem moral fizično ustavit, da ni pikiral z roko direkt na mojega psa. Vprašam ponosna starša, kaj se gresta, ona pa nazaj, pa sej je majhen. Tud če je majhen ma zobe in je kosmat za ušesi, sploh JRT. Sem sam vprašal, če bi veselo pustila mulčka pikirat v Pitbula ali nemškega ovčarja. Je bla samo tišina.Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Pes sedi ob lastniku; otrok pride zravn in ga zacne bozat. Tebi nic, meni nic, on zacne psa cohat po glavi.
Kdo vdira v cigav osebni prostor?
Brez: "Ga lahko pobozam?", brez cesar koli..
Starsi pac morjo otrokom razlozit, da pes vseen ni igraca. Pa cetud vid mojga otroka da se mece po mojem psu. Tuki mu pes pusti, ker ga je navajen; ker je zascitniski; ker se tud otroku razlozi, da ko gre pes stran, se noce vec igrat.
Ampak eni pa kr rinejo..
Starega trola pa sprašujem, če je ziher da ni njegov pes z jajci kdaj sral na tuje, ko je šel za vonjem kake goneče se psice. Preden je stari trol pogruntal, da ga ni na ketni, je posral sigurno pol vasi.