Pa ne mi rečt, da se da kazni ognit samo da dokažež da nisi vozil ti kot lastnik vozila. A država je tak glupa, da reče, ja gospod v službi ste bili, oprostite da smo vas vzmeirjali, lep dan še naprej...
Ali rečejo, kar je bolj logično; vi ste lastnik vozila, vi ste za njega odgovorni, in če vozilo ni zavedeno kot ukradeno, kar lepo nestie položnico vozniku, saj veste kdo je vozil...
No vsaj na službenih vozilih je tako, da skrbnik voznega parka pogleda potne naloge in kdo je tisti dan vozil vozilo, se mu vroči položnico.
Nekateri so pošteni in plačajo kazen. Sicer pa nekateri sodniki preverjajo alibi. Malo pogooglaj, obstoja en "Alibi bar".Spet ena bruhanca brez smisla od tebe.
Torej lahko mirne vesti odmontiramo vse stacionarne merilnike po državi, skupaj z elektronsko kontrolo vinjet, ker jello pravi da sodni sitem dela. Itak bomo vsi v času prekrška na kavi na Portotoški rivi.
Jaz sem 4.2 naredil 40 km po ac, preden sem se spomnil, da bi bilo dobro, če bi vinjeto kupil. Kar sem potem takoj naredil na prvem počivališču. Zaenkrat ni še nič prišlo.Mene zanima, če je kdo že dobil kazen za neuporabo vinjete. Torej, po kolikem času od storitve dobiš položnico?
1.2. je šla dol. Če mi pa kaj grdo izgleda na avtu je pa to, da imajo eni po 3, 4 vinjete nalimane na šipi.A stare vinjete ste že pobrali dol?
Imajo 30 dni od storitve prekrška časa, da uvedejo postopek.Jaz sem 4.2 naredil 40 km po ac, preden sem se spomnil, da bi bilo dobro, če bi vinjeto kupil. Kar sem potem takoj naredil na prvem počivališču. Zaenkrat ni še nič prišlo.
A stare vinjete ste že pobrali dol?
Tisti, ki je pošten bo državi nakazal kazen, tudi če je naredil prekršek in ga niso ujeli.Nekateri so pošteni in plačajo kazen.
Pravilno da ostanejo nekaznovani, če jih policija/dars ne uspe dobit, niso sposoben identificirat, se jim ne da identificirat, ker je s tem delo....Se vam zdi pravilo, da so kršitelji/neplačniki nekaznovani?
Mah saj po eni strani imajo prav. Plačaj ali pa se zmeni z povzročiteljem, da napiše izjavo in on plača in dobi točke. Drugače pa avta ne posojaj, če te skrbi, da posojaš takim ljudjem, ki ne prevzamejo odgovornosti za svoja dejanja.Zdej si pa predstavljaj, da greš na dopust, svoj avto medtem pustiš hčerki. Večkrat ga ona brez tvoje vednosti posodi svojemu fantu, ki naredi prekršek za 18 točk in odvzem izpita,
Ti dobiš kazen. Boš nesel nazaj izpit in plačal kazen, al se boš pritožil in dokazal, da si bil takrat v hotelu v tujini daleč proč? Al kaj boš?