Tako, pa sem tudi jaz pristal na elektronskih cikih, po 13 letih kajenja. Prvo z namenom da se lahko bolj intenzivno s sportom ukvarjam, ampam sem hitro opazil da ta stvar prinese se veliko drugih pozitivnih stvari zraven: kondicija se izboljsa, ne smrdis, ne kasljas, ni gnilega okusa v ustih, lahko kadis vsepovsod, pa se ceneje je.
To kar tu npr. Rawr pise, je geek stuff. Mslim kateri zacetnik si bo sel po ecig v 4 razlicnih kosih iz kitajske narocat in si tekocine sam mesal. Wtf?
Za zacetnike definitivno priporocam v2. To so v obliki klasicne cigarete in ze gugl pove, da posekajo konkurenco. Prodajajo jih v lj, imajo odlicno podporo. To kar se po trafikah prodaja so priblizki in glavni razlog zakaj folk rece da je ecig sranje. Ce tiso probas je res sranje ja. V2 ima zanimivo cenovno politiko, starter kit, ki vsebuje baterijo, eno polnilo in polnilec je 12€ in ne 30, 40 ipd, kot marsikjer drugje in odvrne od nakupa. Tu pa si mislis ajde, za 12 je za probat. Imajo tudi zelo dobre okuse polnil. Cenovno, ce kadim to cel mesec, sem nekje na 60-70% cene cigaret.
Po 3 mesecih sem se odlocil da naredim upgrade na ta pravo stvar. Nabavil sem joyetech ecom. Zadeva je vrhunska res. Kadit to je pravi uzitek. Ima cel kup nastavitev, katere se nisem najbolj pogruntal
Ampak ker se mi tega topa ne da s sabo nosit, je za na pot se vedno V2, za doma pa ecom.
Iz cenovnega vidika pa so te stvari cista zmaga. Tu je zacetna investicija sicer vecja, okrog 60, so pa tekocine zato lahko tudi smesno poceni. Za tocne izracune jo se imam premalo casa, ampak na pamet proti navafnim cikom prides pomoje komot na 20-30%.
Slabosti pri ecig ni veliko, so pa lahko nadlezne. Crkne baterija, crkne uparjalnik npr. Zato je to priporocljivo tudi vedno imeti na lagerju rezervo. Pa obvezno rezervna baterija za zraven, ker ni bolj groznega kot da si nekje zunaj in ti baterije zmanjka.