Elektronika za elektricni vozicek

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
P.S. - MViper - praviš da z novejšimi modeli kao ni težav če se ne motim. Zelooo prav bi prišla slika novejšega modela, če bi ti kje uspelo stakniti, ker me zanima ravno to, ali je v novejšem modelu še rele ali je mogoče zamenjan z tranzistorji.

Ne, isto je. Tudi novejsi modeli imajo iste probleme. Po yebanju matere proizvajalcu, so mi s tezkimi mukami odobrili se en gratis modul (od zacetka, ko so zacel prodajat vozicke [2002-2003] so jih talal, ko bonbone. Potem se je zamenjal direktor in te politike ni bilo vec. Kdaj ga tocno dobim ne vem se, ti pa sporocim.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Saj to je. Mogoče se zmenim z lastnikom (Mviperjem) da zadevo še enkrat priklopiva na voziček. Iz izhoda releja gre namreč kabel direktno na en zunanji konektor in bi se tam dalo pomeriti ali je vzrok rele ali ne. Le prej moram dobiti izolacijo za pod tranzistorje da modul sestavi, Če mi pa uspe pogruntati kako se rele napaja, bi pa lahko videl ali ga lahko direktno vklopim brez škode in bi z napajalnikom simuliral vklop ter hitro videl kaj je na tem.

Komot. Ce je izvedljivo prileti do mene, sem ti na voljo cel dan. Lahko tudi do trebe pridem - bo pa mal vecji projekt. Ampak bom ze zrihtal.

EDIT: Edino kar mi ni jasno je to, da naj bi ob priklopu moral vedno kalibrirati motorcke. Kako, zakaj, ne vem. Vem, pa da mi ob menjavi modula nikoli niso vozicka prikapljali na racunalnik. Tako da niti ne vem, na kaksen nacin poteka kalibracija, pa ce je sploh nujna.

Nazadnje urejeno:

joze1

Zelenc'
27. dec 2008
23
0
1
Ravna
Živijo!
Zanimiva debata tukaj! Jaz imam takšen voziček (storm 3) že 8 let in do sedaj še brez težav. Upam, da še dolgo tako...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Drug tip motorjev + elektronike.

Prakticno neslisni motorji, z enim polnenjem zvozis nekje 50 km in imajo na neravnih terenih precej vec oprijema.

To je pozitiva, negativa je pa ta, da so zanesljivi, kot Renault izdelan v petek v Bursi, kjer je Turek prejsnjo noc krokal, pustila ga je baba, zapufal se za 200 let in ima motivacije edino za strik.

Plus tega ima power modul tovarnisko napako in crkuje letno.

Pa se za en qurc se vozi, v ovinkih ima svojo pamet in bremza takrat, ko je najmanj potrebno. Se kolikor ima pac uzitka pri voznji elektricni vozicek, ga ta ubije.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Super, samo da ti bo sluzil.
nahrung002.gif