ekonomska fakulteta

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Razumem in se zavedam kakšne težave so na področju študentskega dela, ker se z njimi vsakodnevno srečujem tudi sam.

Sem nekako v podobni branži kot si sam, so razlike. Ne bi opisoval kako sem jaz dobil službo, verjemi pa da mi ni bilo prinešeno na pladenj in sem se odrekle in se odrekam marsikateri stvari, s tem da sem preživel nekaj časa v tujini, kjer sem tudi diplomiral in delal v SonyEricssonu.

Kar se pa tiče službe, sem bil naiven in sem uredil dve delovni mesti, kjer je bila začetna plača 900 eur neto, veš kaj se je zgodilo? Iamš neko določeno mnenje o ljudeh, jim urediš dostojno službo z možnostjo napredovanja, potem ti pa zamuja na delo ter se izgovarja, da to njemu ne odgovarja in da to ni to kar si je želel. Od takrat naprej gledam samo še svojo rit.

Jaz recepta zate nimam, imam svoj način, ki deluje. Koliko si pa ti vreden boš pa najprej moral sam oceniti ter se temu primerno spogajti.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Se strinjam z napisanim. In se v svoji situaciji zaenkrat dobro znajdem, je pa res, da nikoli ne odneham oz. sem precej samokritičen. Pač sem eden tistih, ki jim nikoli ni dovolj (osebna rast, izzivi!) in se ne morejo sprijazniti z dano situacijo.
Zmeraj je potrebno brskati in riniti naprej.
smile-1.gif

Saj bo, vem, da bom zase dobro poskrbel.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
lystek, brez zamere, ampak ti si tipičen primer takega študenta, ki bi ga jaz poslal kar takoj delat. Ker zgleda nekih izkušenj nimaš.. pa mi povej, čisto tako po domače, kako se misliš zaposliti?
Namreč, na EF je masa ljudi, ki dela podiplomca (bolonjski sistem), dam roko v ogenj, da jih 90% vseh vpisanih še ni imelo resne službe. Potem pa jok pa na drevo, da ni službe...

Najbolj bedno je pa to, da to meče slabo luč tudi na nas, ki ob študiju delamo polni delovni čas in že imamo kar nekaj izkušenj...

Jah lej, bolje to narediti, kot pa se vpisati na nek elektro,strojno,gradbeno(uni), pa se drkat gor 5-6 let. Sej šiht potem dobiš, sam ne naredijo vsi in zgubljaš leta.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Vem, da je stara tema, samo da ne bom odpiral nove. Ste videli, da so na EF, kar skinili forum?? Ogromno informacij je šlo v nič
frown-1.gif

jaws

Zelenc'
14. maj 2013
1
0
1
Obujam malce staro temo. Po netu sem iskal primerni forum za svoje vprašanje, in videl da je na alterju tema Ekonomija, tako da upam, da mi bo kdo znal pomagat (po možnosti kdo, ki je dal skozi študij na EF).

Sem uni.dipl.inž., redno pa sem (trenutno še) zaposlen v tehnični stroki (ne sicer v svoji, zaradi sile trenutnih razmer). Mogoče bo tole za koga malce zmotna logika, ampak menim, da bom sčasoma potreboval neko dodatno ekonomsko znanje, da bom lahko kam prilezel. Zato razmišljam o vpisu na +2 na EF (bolonjski mag.). Nisem pa prepričan, katero smer izbrati (če bi mel polno rit denarja bi pač šel na nek MBA, vendar tega dneva še zelo dolgo ali pa nikoli ne bom dočakal). Smer Poslovodenje in org. se mi zdi po eni strani kar smiselna izbira (ni mi treba opravljati dif. izpitov), vendar pa mi po drugi strani deluje malce "šalabajzerska":
http://www.ef.uni-lj.si/podiplomsko/poslovodenje_in_organizacija

Druga možnost je kakšno Rač. in revizija (http://www.ef.uni-lj.si/podiplomsko/racunovodstvo_in_revizija), vendar ne vem, koliko znanja iz dodiplomca bi moral "doštukat", plus narediti moram dif. izpita (Mikro 1, Uvod v poslovanje).

Ima mogoče kdo kakšen predlog, idejo, katero smer izbrati, oz. kakšen vtis o smereh na EF. Kako zahteven je sploh ta bolonjski podiplomc na EF? Drugače sem še mlad, a bi rad s temi študijskimi frkami opravu čimprej, da ne bom študiro takrat, ko bo že kak froc na poti.

Hvala, lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
Citat:
Uporabnik jaws pravi:
Mogoče bo tole za koga malce zmotna logika , ampak menim, da bom sčasoma potreboval neko dodatno ekonomsko znanje, da bom lahko kam prilezel. Zato razmišljam o vpisu na +2 na EF (bolonjski mag.).

Za mene že, namreč, ne misli, da ti bo fax dal tisto specifično znanje, ki ga ti potrebuješ v povezavi s tvojo stroko/poslom. Če se boš česa lotil, investiraj tistih par jurjev v dobrega računovodjo, ki se spozna na tvoje področje in te bo spotoma marsikaj lahko naučil. ne govorim o hvatanju krivin (tudi to seveda), ampak če boš gledal kaj počne, ne pa stran, se boš priučil točno tistega, kar boš potreboval. Edini racionalni razlog, zakaj bi se vpisal na 2. bolonjsko stopnjo ekonomska smer (oz bilokatero) je to, da danes veš, kako jo boš lahko vnovčil - npr imaš službo, ki ti jo pogojujejo s tem (ali pa napredovanje).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik jaws pravi:
Mogoče bo tole za koga malce zmotna logika , ampak menim, da bom sčasoma potreboval neko dodatno ekonomsko znanje, da bom lahko kam prilezel. Zato razmišljam o vpisu na +2 na EF (bolonjski mag.).

Za mene že, namreč, ne misli, da ti bo fax dal tisto specifično znanje, ki ga ti potrebuješ v povezavi s tvojo stroko/poslom. Če se boš česa lotil, investiraj tistih par jurjev v dobrega računovodjo, ki se spozna na tvoje področje in te bo spotoma marsikaj lahko naučil. ne govorim o hvatanju krivin (tudi to seveda), ampak če boš gledal kaj počne, ne pa stran, se boš priučil točno tistega, kar boš potreboval. Edini racionalni razlog, zakaj bi se vpisal na 2. bolonjsko stopnjo ekonomska smer (oz bilokatero) je to, da danes veš, kako jo boš lahko vnovčil - npr imaš službo, ki ti jo pogojujejo s tem (ali pa napredovanje).

Pred petimi leti je bilo še zanimivo, sedaj je pa konec.

V firmah jih pa tudi svoje z geakoliđi naprej porivajo, tko da če je dobro mesto se ziher ne pririneš. Če si pa dober, si dober pa tudi brez diplome.

Tukaj so jih pa pustili samo aktualne, ker jih 2/3 ne dokonča zaradi že prej povedanega
http://www.ef.uni-lj.si/content/static_english/enote/IMB/IMB_student_profiles.asp

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Jaz ne bi izbral poslovodenja in organizacije, edino če si sado mazo za piflanje teorije. Jaz sem si vzel poslovno informatiko, in je smer zelo zanimiva, in je veliko praktičnega dela (dejansko delo v raznih programih, kateri se uporabljajo v raznih podjetjih). Si pa ne delam utvar, da mi bo zadeva nevem kako koristila, če bom moral iskati drugo službo.

Delam na finančnem področju in po pravici povedano, ko sem začel mi je znanje z EF pomagalo bolj malo, iz meseca v mesec pa mi pride vse bolj prav.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
saj tisti sds-ov poslanec je tudi nekoga drugega poslal nemščino pisat. je dobil pogojno?