ekonomska fakulteta

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Razširiš mrežo, da, do neke mere. Kaj ti pomaga širjenje mreže, če se nahajaš med ljudmi, ki so v enaki situaciji kot ti ali celo slabši? Jaz osebno kotakte pridobivam drugje.

Eh, zdej pa že govoriš bedarije. Si morda v taki situaciji kdaj bil, da lahko sploh govoriš o tem?
Fant ima prav. Če znaš dobro izkoristiti podiplomski študij, si resnično lahko razširiš krog prijateljev. Ne pozabimo, da na podiplomcu niso samo bivši ekonomisti, temveč tudi strojniki, medicinci, elektro...bla bla. Poleg tega na podiplomcu nisi več številka in profesorji (večina) ti pomagajo pri vseh možnoh stvareh. Jemljejo te kot človeka in dejansko lahko te ljudi kličeš za karkoli - tudi za službe, če je potrebno. Je pa res ogromna razlika med rednimi inizrednimi študenti. Redni so brez delovnih izkušenj in delajo magisterij na podlagi teorije in študentske prakse. Program je prilagojen in precej vezan na teorijo. Za izredne pa je program prirejen na prakso in je ogromno raziskovanja in analiziranja v realnih podjetjih. Če pogledamo ekonomsko fakulteto, je na rednem študiju vpisanih ( samo za eno smer) 40-50 študentov in vsi so bivši ekonomisti. Na izrednem, pa je za enako smer 17 študentov, od tega 8 bivših ekonomistov, pa še ti so delali fax pred 10 leti. Razlika je očitna. Poleg tega so pri izrednih v večini že uveljavljeni managerji, direktorji ali vodje določenih oddelkov, tako da se dejasnko ne strinjam, da so vsi v enaki situaciji. Lahko to trdimo za redne študente. Za izredne pa še zdaleč ne.

Sicer sem pa pristaš tega, da bi moral imeti podiplomski študij neke pogoje in sicer, da se ga dela ob delu, z nekaj let izkušnjam, ker drgač sploh ni fore.

lp

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ne veš v kakšni situaciji sem vse že bil.
shocked-1.gif

O čem pa mi debatiramo? Zgornji forumaši sta / so redni študentje. Govorim izključno za redno klientelo. Na izrednem pa verjamem, da se najdejo kakšni močni kalibri, tako kot jaz npr.
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pretiravaš....

Vsa stvar je v tem, da kot začetnik ne dobiš velike plače, pa v kakršni kol branži si.. Ponavadi prva leta delajo praktično za majhen denar. Nekateri tam ostanejo, nekateri po potrebnih izkušnjah pač odidejo na boljše....

Referenc pa pr nas tko al tko nočjo dajat, ker če zapustiš delodajalca, ki te ne plača dobro zaradi plače je ta užaljen, če si pa slab in v dobrih odnosih pa ti to mogoče še napiše...

pr nas je okol tega čisto zgrešen sistem..

JU pa je itak poglavje zase, tam človek zgubi še tisto znanje, ki ga je imel oz. na hitro odide..

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Ne veš v kakšni situaciji sem vse že bil.
shocked-1.gif

O čem pa mi debatiramo? Zgornji forumaši sta / so redni študentje. Govorim izključno za redno klientelo. Na izrednem pa verjamem, da se najdejo kakšni močni kalibri, tako kot jaz npr.
grin1.gif

Tega sploh ne mislim komentirati. Če redno študiram, ker imam to možnost, bi bil neumen če bi šel študirat izredno. Da sem brez izkušenj pa tudi nobeden ne more trditi... se najde kar nekaj takih izrednih študentov, ki imajo manj izkušenj.

Over & out.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Poleg tega so pri izrednih v večini že uveljavljeni managerji, direktorji ali vodje določenih oddelkov, tako da se dejasnko ne strinjam, da so vsi v enaki situaciji.

Ne pretiravaj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Poleg tega so pri izrednih v večini že uveljavljeni managerji, direktorji ali vodje določenih oddelkov, tako da se dejasnko ne strinjam, da so vsi v enaki situaciji.

Ne pretiravaj.

Uveljavljeni managerji ne rabijo papirjev......

aja... mogoče pridejo predavat...

Nazadnje urejeno:

Filternet

Zelenc'
6. jun 2011
1
0
1
Zakaj bi bolonskega podiplomca delal v Sloveniji, ga plačal in nato ne našel zaposlitve?
Ali ni bolje, da podiplomca delamo v tujini (marsikje je zastonj!!) pridobimo izkušnje in zato lažje pridemo ddo šihta - doma ali v tujini.
Ne recite, da ni €, če plačaš šolnino...

Več o tej možnosti - Filternet

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Al pa če greš delat in ob službi delaš podiplomca??? A je res treba status vlečt do 27 leta? Moje osebno mnenje je, da če z diplomo nimaš redne službe, potem nimaš kaj iskat na magisteriju!

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Sploh danes ko je toliko sluzb za ekonomiste ane? In ce ne dobi sluzbe je se vedno boljse, da dela solo dalje, kot da se doma po jajcih coha.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, valda. Še preveč jih poznam, ko delajo po lokalih vse do diplome, kljub temu, da imajo eno leto da bi lahk delal v kaki pisarni in dobivali izkušnje( status absolventa?). Folk je mnenja, da je diplomo tko težko napisat, da pač ne morejo delati 8 ur na dan, še več pa jih je mnenja, da v lokalu več dobi na uro, kot pa v pisarni in se jim to bolj splača. Ja seveda, tist trenutek ja, kaj pa potem.

Hja, tko je...

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Ne bluzi. Poznam cel kup studentov, ki so veliko delali tudi med studijem, pa morajo tudi po diplomi delati prek studenta, ker se danes redno zaposluje neprimerno manj kot pred nekaj leti. In danes je to za diplomante EF tezava, zato jih gre pa toliko tudi direktno dalje na magisterij (kar je pa vseeno bolje kot da bi spali doma).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Preberi prvo kaj pišeš, trenutno ti bluziš.

Deklica je napisala, da so rajši kelnarili kot pa da so se spravili v kakšno pisarno za manjši denar vendar z neprimerno večjo šanso, da lahko dobijo bolj konkretno službo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Preberi prvo kaj pišeš, trenutno ti bluziš.

Deklica je napisala, da so rajši kelnarili kot pa da so se spravili v kakšno pisarno za manjši denar vendar z neprimerno večjo šanso, da lahko dobijo bolj konkretno službo.

S tabo bi rad šel na en kratek sestanek. Samo da oba vrževa karte na mizo. Pa da vidim če sem zaposljiv kader ali pa vsaj na koliko sem cenjen.

Znam marsikaj. Imam izkušnje. Imam tudi izbobrazbo.
IT s pridihom managementa = idealka.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Delam. Vmes sem imel 2 službi polni delovni čas.

Evo seznam nekaterih kompetenc (napredno projektno vodenje sem izpustil namenoma):

- Creation of software applications
- Design and development of information systems
- Installation, maintenance and servicing information and communication equipment
- Planning and building networks
- Installation and administration of servers
- Planning, preparation and administration of databases
- Planning, development and deployment of enterprise resource planning, production of passive and active sites
- Innovation in the field of information and communication technology in business systems
- Documentation of information and communication technology
- Education of users of ICT
- Advice and technical support in applying information and communication technology (ICT)
- A wide view of the management of organizational, informational, economic and design aspects,
- Ability to analyze business processes with IT perspective and awareness of the importance of information system in ensuring effective and efficient business organization,
- Ability to analyze information needs in the financial system organizations and environmental organizations
- Ability to design and organization of an information system taking into account recent trends in information technology development and the participation of users in practice,
- Knowledge of methods and techniques for training users to develop, use and maintenance of information systems organization
- Understand the role and importance of integrated software solutions that can help improve an organization's operations, and understanding of the individual components (modules) such solutions
- Capability to introduce the individual components of comprehensive software solutions into practice on the comprehensive solution and integration problems with similar solutions to business partner
- Ability to develop prototype solutions to the problem which is defined together with the client
-Managerial knowledge and skills necessary for success of the company;
* Strategic thinking and communication as a basis for equitable management and development;
* Motivation to diversity, creativity, sophistication, innovation, leadership;
* The concept of "learning organizations".

Vse to v krajši obliki: IT, organizacija in managemnt.
Podkrepim z dokazili, če je potrebno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Delam. Vmes sem imel 2 službi polni delovni čas.

Evo seznam nekaterih kompetenc (napredno projektno vodenje sem izpustil namenoma):

- Creation of software applications
- Design and development of information systems
- Installation, maintenance and servicing information and communication equipment
- Planning and building networks
- Installation and administration of servers
- Planning, preparation and administration of databases
- Planning, development and deployment of enterprise resource planning, production of passive and active sites
- Innovation in the field of information and communication technology in business systems
- Documentation of information and communication technology
- Education of users of ICT
- Advice and technical support in applying information and communication technology (ICT)
- A wide view of the management of organizational, informational, economic and design aspects,
- Ability to analyze business processes with IT perspective and awareness of the importance of information system in ensuring effective and efficient business organization,
- Ability to analyze information needs in the financial system organizations and environmental organizations
- Ability to design and organization of an information system taking into account recent trends in information technology development and the participation of users in practice,
- Knowledge of methods and techniques for training users to develop, use and maintenance of information systems organization
- Understand the role and importance of integrated software solutions that can help improve an organization's operations, and understanding of the individual components (modules) such solutions
- Capability to introduce the individual components of comprehensive software solutions into practice on the comprehensive solution and integration problems with similar solutions to business partner
- Ability to develop prototype solutions to the problem which is defined together with the client
-Managerial knowledge and skills necessary for success of the company;
* Strategic thinking and communication as a basis for equitable management and development;
* Motivation to diversity, creativity, sophistication, innovation, leadership;
* The concept of "learning organizations".

Vse to v krajši obliki: IT, organizacija in managemnt.
Podkrepim z dokazili, če je potrebno.

Verjamem, zdaj me pa zanima kje je probelm? Službo imaš si napisal. Preslabo plačan? Plača ni redna? Pogoji dela so nikakvi?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Delo je študentsko, moja znanja pa so daleč naprej od tega.
smile-1.gif

Feel me?

EDIT: Veš kje je problem? Da je delovno okolje fenomenalno, delo mi ustreza, vse ok.. plačilo premajhno, premajhni izzivi.
Prošnja po večjih izzivih? Ni panike, vendar za isto postavko. Samo za osebno rast? Zato sem imel še eno službo. Slabo plačilo, upanje na osebno rast, a v zameno učiš tiste, ki naj bi ti dali izzive. Ah ja...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Jaz sem pa napisal, da imajo tezavo redno dobit sluzbo tudi tisti, ki so med studijem delali v pisarnah. Glede izbire studentskega dela se pa cisto strinjam, da je bolj pametno it delat v stroko kot za sank.