ekonomska fakulteta

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
HElou!
tukaj pišem prvič, sem namreč nov na forumu. Zanima me če kdo ve, kaki so pogoji, da se vpišeš v magisterski študij ekonomije, če prej nisi hodil na ekonomijo, ampak na primer neko pedagoško smer. sam bom namreč diplomiral na pedagoški, zanima pa me, kaki so ti pogoji, oz predmeti, ki jih je treba opraviti da se pol lahko to vpišem, in mi ni treba iti vse od začetka na ekonomski fakulteti. lahko tudi za katere druge šole poveste, da bom pripližno vede.
hvala.
GO!
smile-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Pozdravljen,

sedaj se že kar večino teh informacij, ki jih iščeš da dobiti na strani od EFja. Kakor je meni znano, ni nobenih posebnih pogojev, važno je da maš že diplomu v žepu. Če pa ima določena smer na podiplomcu preveč vpisov, potem pa znajo postavit kakšne pogoje (povprečna ocena...) ali pa greš izredno. Letos je bilo ene par smeri, ki so bile zasedene, več kot polovico pa niso bile. Nerabiš pa nobenih dodatnih izpitov delat, da se lahko vpišeš.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Mene je šokiralo koliko se nas je vpisalo na podiplomca EF... me je imelo, da bi se izpisal.. ~400 folka na podiplomcu.. kriza. Prvi teden me je prav imelo, da bi se vpisal v neko bolj tehnično usmerjeno zadevo, da bi nas bilo samo ene 20.. :]

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A je to zaresen podiplomski ali tisti baloney dvoletni, s katerim imas sele potenm (3+2) normalno narejeno tisto, kar si imel prej v stirih letih ?

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
verjetno je

si pa ti magistri s tem zagotovijo samo še večjo nezaposljovost

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
kot je radirko omeno, tu se gre za ta 3+2 program, tisti +2 me zanima namreč. Gre se za to, da se mi še neda ravno it nekam delat, ampak bi rad e teh par let izkoristo( zakaj pa ne) dokler sem še mlad, nebi pa rad še o začetka neko smer študirat če me razumete. zdaj mi je vseeno, če bo kdo govoro da je kao cuzanje države itd, ampak vsak ima pač to možnost, itak bomo pol cel lajf delali nekje ane
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
lystek, brez zamere, ampak ti si tipičen primer takega študenta, ki bi ga jaz poslal kar takoj delat. Ker zgleda nekih izkušenj nimaš.. pa mi povej, čisto tako po domače, kako se misliš zaposliti?
Namreč, na EF je masa ljudi, ki dela podiplomca (bolonjski sistem), dam roko v ogenj, da jih 90% vseh vpisanih še ni imelo resne službe. Potem pa jok pa na drevo, da ni službe...

Najbolj bedno je pa to, da to meče slabo luč tudi na nas, ki ob študiju delamo polni delovni čas in že imamo kar nekaj izkušenj...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Bolonjski študij stane 2700 evrov en letnik. Najprej si najdi službo in ga delaj ob delu, drgač (kot je že nekdo zapisal), ne boš dobil zaspolitve. Poleg tega je bolonjski študij grajen na osebnih izkušnjah in praksi, v nasprotnem primeru gagaš.

Zato ne sanjaj in se zaposli - sej ni tako hudo delat
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Poleg tega je bolonjski študij grajen na osebnih izkušnjah in praksi, v nasprotnem primeru gagaš.

Oprosti, ampak moji prvi vtisi so popolnoma drugačni. Totalno nalaganje ... OM kot izbirni je še nekako za prebaviti - vaje so bolj interaktivne pa še tam nič novega ne izveš.. ampak UE pa MTRD je pa totalno sranje in s prakso kaj dosti veze nima.. ta dva predmeta sta sama sebi namen.
smirk-1.gif
Ali po domače - učita to, kar bi vsak normalen človek moral že vedeti.. kr neki torej.

Upam samo, da bo 2. semester toliko dober, da se bom dejansko kaj naučil. Ker večkrat se mi zazdi, da vse to kar zdaj poslušam že vem...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
No, ne vem katero smer si ti vzel, jaz sem imela večino predmetov s prakso. Ne rečem, da se brez ne da naredit. Itak, da se da. Ampak lažje je in tudi drugače se poglabljaš v problem, če si se s tem že soočil.

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Jst sem bil v podobni dilemi in se nisem odločil za vpis. Sem šel raje delat (sicer prek ŠS ker drugač ne gre oz. je abnormalno slaba situacija) pa bom videl kako pa kaj.

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
saj ne da nebi delal, preko študenta že delam, neda se mi it delat tega za kar sem se šolal, sem pač malo izgubil zanimanje za to da bi učil na osnovni šoli, sploh pa tako mlad.. premišljeval sem tudi da bi šel na ta tečaj za razervista v vojski, ima mogoče kdo kake izkušnje? Baje je bolj malo obveznosti, dobiš pa tudi plačano vsak mesec, potem ko narediš usposabljanje.. In ko diplomiraš baje še dobiš več na mesec ali nekaj takega. se splača ta varijatnta, tako za polek imet?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Mene je šokiralo koliko se nas je vpisalo na podiplomca EF... me je imelo, da bi se izpisal.. ~400 folka na podiplomcu.. kriza. Prvi teden me je prav imelo, da bi se vpisal v neko bolj tehnično usmerjeno zadevo, da bi nas bilo samo ene 20.. :]

Normalno, da gredo vsi na podiplomca, če pa šele s tem dobijo 7. stopnjo izobrazbe.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Normalno, da gredo vsi na podiplomca, če pa šele s tem dobijo 7. stopnjo izobrazbe.

Stopnja izobrazbe nima nobene moči brez izkušenj. In ja, takih je 90% vpisanih na podiplomca na EF.
smirk-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Na ef... boš pa tut veliko znanja dobil.... da ga boš združil z izkušnjami.
hysterical-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Stopnja izobrazbe ima zelo dosti moči, saj se za številna delovna mesta zahteva točno določena stopnja. Če hočejo 7. stopnjo, si lahko še tako sposoben, nihče te ne bo povohal, če imaš šesto, ker je dovolj tistih s 7.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:

Stopnja izobrazbe nima nobene moči brez izkušenj. In ja, takih je 90% vpisanih na podiplomca na EF.
smirk-1.gif

90%?

Rajši 95%, glede na to, da so to večinoma osebki, ki delajo preko študentskega servisa, večina delodajalcev se požvižga na izkušnje preko študentskega servisa.