Hvala ..Še enkrat ,samo to je bil point ,če je sam zapis sploh zapis ekg-ja. Zdaj drugo je moj problem ,koliko verjamem in koliko ne. Poznam tudi merilce kisika naprstne in tudi preko ure. Naprstnega imam boljšega in novejšega kot vsaj moj zdravnik ,in tudi odčitek preko ure je identičen. Utrip se mi zdi da je nekako najlaže izmeriti in tudi preizkušeno več naprav mi je dalo dokaj identičen rezultat. Pritisk je pa bolj tako ,preko senzorjev. Čeprav ena ura meri tudi dokaj dobro ,če primerjam s klasičnim nadlahtnim. Po moje tehnologija res kar napredovala.
Govorim pa o urah ki niso ravno največji cheap shit za 10 evrov . Sam kisik in utrip kar vse merijo dokaj dobro.
Ekg ,za domačo uporabo sem gledal ,dobiš s tremi ,štirimi elektrodami že za dobrih 100-150 evrov ,kar pa niti ni tak hud denar ,je pa sigurno za neko osnovno oceno ,oziroma oceno potrebe po odhodu na resno meritev sigurno dovolj. Ljudje ki smo "preživeli" srčni infarkt , smo večkrat ob raznih špikanjih v dilemi ,in zdaj kar za vsako ne moreš leteti v zdravstveni dom. To je pač moje razmišljanje ,ki pa ni nujno da je pravilno niti ne pričakujem da ga kdo odobrava oziroma upošteva. lp