Pol te pa vrhu hriba fehta za fotko... "Dej me tako, da se ne bo videla baterija"
Pridobil boš na kondiciji, ker boš ostal močno zadaj. Lastna identična izkušnja. Pa žena se bo morala navaditi, da te vsake toliko v hrib počaka.Moje razmišljanje gre bolj v smer ,da E -zadevo kupim boljši polovici, da se bo lahko zapeljala z menoj do kakšne koče na hribčku.
Itak je e-bike postal ene vrste statusni simbol, da se malo pokažeš, da maš...Ta vikend na morju je od tistih, ki so se vozili z e-bike, bilo polovico takšnih, ki so bili po oceni mlajši od 30 let, ko sem bil jaz v teh letih, sem pregonil vsak hrib s starim jeklenim gorcem, ne pa, da bi gonil e-bike....
Nimam e kolesa ampak verjetno je našjibkejši člen baterija, ki je relativno draga cca 600€ in navzgor ..... sčasoma oslabi ,potrebna je nova.Bi lahko kdo opisal pro/contra za ekolo, ki ga vozi? Kakšne so razlike med proizvajalci, motorji. Kaj je najšibkejši člen takega kolesa...
Za po ravnem (in rahla vzpetina) še uporabno, hrib pozabi.Mene pa zanima kaj in kako je s tistimi e bicikli preko aliexpres ali ebay za 700-800 eurov
Sem gledal 26 col zložljiv .
Predvidevam, da ne govorite več o e-MTB, ker že samo solidno vzmetenje košta precej več....Mene pa zanima kaj in kako je s tistimi e bicikli preko aliexpres ali ebay za 700-800 eurov
Kaj šele wheel set obeh kolesPredvidevam, da ne govorite več o e-MTB, ker že samo solidno vzmetenje košta precej več....
ksz: Morda kdo ve, kje bi si lahko na Obali sposodil e-MTB za kak dan (navadne, cestne/mestne lahko dobiš skoraj kjerkoli)?
Rabim pa XS - vzel bi za mojo drago, ki ni bila na kolesu vsaj 15 let, da obnovi znanje
Te razumem... Imam 45, žena 40 2xoperirana, ni da smo mladi lenuhi.Še kar so se namnožili, ti štromarji... Dobro, če si ga kupi nekdo, ki je v letih, slaboten... mogoče po poškodbi za razgibavanje... še nekako sprejemljivo. Da pa si ga gre kupiti en mlad junc...je pa potuha lenobi. Potem si pa ja moped kupi in vozi to, e-bike kar je. MO+PED. Motor s pedali. He.-he... vedno znova uživam, ko dohitim kakšega ''debelookvirca'', ki pač pelje tam 20/uro... veš, da me čez par sto metrov prehiti. Potem pa...spustimo konjem prosto pot... in nenadoma jih silovito zanima, kaj je ob strani ceste...če me razumete.
Očitno proper e-MTBja še od blizu nisi videl, če ga primerjaš z mopedom. Pa tudi zaradi nekih zakompleksancev kot si ti, se res ne mislim odrekat užitkom, ki mi jih ponuja električen MTB ne glede na leta. Če smo že pametni, razloži kaj je bolj lenobnega če si pri enakem popvprečnem pulzu uro ali dve na navadnem ali pa električnem biciklu. Razen to da greš na električnem lahko z bolj robustnim biciklom pa še vedno dlje, višje, hitreje in posledično z s precej večjim užitkom. Pa dosti lažje v neznano in marsikdaj tudi po poteh kjer z navadnim ne bi prilezel (govorim zase, vrjamem da kdo drug mogoče bi). Pa v končni fazi tudi če je to lenoba, ne vem, kaj te to tako boli. Zaradi mene lahko tudi pri smučanju namesto žičnice štanfaš gor vsako furo, jaz se bom raje več vozil in se ravno tako zgonil.Še kar so se namnožili, ti štromarji... Dobro, če si ga kupi nekdo, ki je v letih, slaboten... mogoče po poškodbi za razgibavanje... še nekako sprejemljivo. Da pa si ga gre kupiti en mlad junc...je pa potuha lenobi. Potem si pa ja moped kupi in vozi to, e-bike kar je. MO+PED. Motor s pedali. He.-he... vedno znova uživam, ko dohitim kakšega ''debelookvirca'', ki pač pelje tam 20/uro... veš, da me čez par sto metrov prehiti. Potem pa...spustimo konjem prosto pot... in nenadoma jih silovito zanima, kaj je ob strani ceste...če me razumete.