En manjši povzetek po nekajdnevni uporabi kolesa, mogoče komu pomaga pri odločitvi.
Najprej naj povem, da sam nikoli nisem bil resen kolesar, ker se s kolesom nisem dobro ujel. Nisem uspel ujeti svojega ritma, kot ga recimo pri hoji v hribe ali teku.
Z električnim kolesom se je to popolnoma spremenilo. V teh nekaj dneh sem naredil več kilometrov, kot prej v zadnjih 5 letih. Dejansko bolj uživam v vožnji navkreber, kot potem v spustu. Okrog sebe imam hribovito pokrajino (hribi, gozdovi) in se skoraj nič ne vozim po ravnem. Prej sem recimo z navadnim kolesom šel na določen hrib, komaj prilezel do vrha in potem odložil kolo za 1/2 leta. V nedeljo sem šel na isti hrib po cesti, se spustil dol po gozdni kolesarski poti, na dnu obrnil, šel po gozdni poti nazaj do vrha, se ponovno spustil, sel še enkrat po cesti do vrha in šele nato šel domov.
Ni poanta, koliko sem prevozi, hočem samo povedat, da sedaj ogromno kolesarim in ko zaključim, komaj čakam naslednje vožnje... Popolnoma obratno, kot prej...
Če napišem še malo o kolesu. Izbrano kolo presega vse moje potrebe treking vožnje. Vzmetenje je fantastično (moral sem ga samo nastavit za mojo težo), zavore so vrhunske, ne kažejo nobenih znakov pregrevanja tudi na daljših spustih. Ko kolesarim z družino, imam električno pomoč izklopljeno in gre vseeno super.
Ker se veliko vozim po grapah in peš poteh, sem izbral polno vzmetenega, če bi se vozil samo po cesti in makadamu, bi vzel samo prednje vzmetenje.
Sam imam model 2019, model 2020 ima se dve izboljšavi, ki sta koristni (samodejna regulacija pomoči in večja baterija).
Toliko na kratko.