Na žalost ne. V mojih dijaških letih (cca 15 let nazaj) sem se bavil s preprodajo deviz - študentska dela mi niso preveč dišala, sem rajši tistih 8 ur zaslužil v 15 minutah
Pač pogledal tečajne liste bank, našel najcenejšo in najdražjo ter se sprehodil. Za obrniti sem imel takrat 200 tisoč tolarjev, kupil devize v banki z niszkim prodajnim tečajem (ponavadi lire, ker so bile velike denominacije in se je že na eni decimalni na tečajni listi dalo lepo zaslužiti; včasih tudi dolarje). No in sem jih šel takoj prodati v banko z višjim nakupnim tečajem. Sem zaslužil pri eni transakciji cca 5 tisoč tolarjev (je bil lep donos za 15 min čakanja in hoje).
No enkrat sem pa v A banki prejel bankovec za 100 dolarjev (seveda jih je bilo več, ampak ponarejen bil samo 1), šel prodati v mislim da NLB, kjer so pa ugotovili, da je ponarejen. Seveda so me povabili v zadnje prostore, poklicali kriminaliste, jaz seveda čisto posran, vendar sem jim lepo razložil moj potek poslovanja in smo skupaj s kriminalisti šli v A banko. Seveda tam so rekli, da oni pač ne lifrajo ponarejenega denarja, jaz sem seveda se skliceval na potrdilo o nakupu dolarjev, vendar ni nič pomagalo. So njim kot inštituciji pač prej verjeli kot enemu 15 letnemu pokovcu. K sreči nisem kasiral kakšne ovadbe ali kaj podobnega, so mi pa zasegli bankovec. In sem potem cel mesec moral skakati okoli in preprodajati, da sem pokril izgubo.
Seveda so mi po tem dogodku dekleta na šalterjih pisala serijske številke bankovcev, ki sem jih kupil pri njih. Aaaahh so bli časi tole