Dual SIM Android

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
No, sedaj si si pa res zaslužil še enkrat HVALA za obširna pojasnila!
To torej pomeni, da tole malo čudo zna instalirati direktno iz kompresirane datoteke in ni potrebno razpakirati?

Ko bom imel čas, se lotim in bom poročal...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Jaz bi najprej pogledal, če lahko že z obstoječo verzijo recovery načina narediš update ali ne. Za točko 3 gre kar precej manj časa kot če delaš vse tri. Sicer se pa lahko pri kupovanju naprav preko etotalk.com doplača mislim da 2,99 USD (cca. 2,2 EUR), pa ti že oni naložijo modified recovery in SLO Android. Če ti ni všeč (meni ni bil, ker je imel še vedno cel kup kitajske robe) pa samo naložiš nov ZIP (ja, bere direktno iz ZIP datoteke, ni potrebno nič razpakirati) in je.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Sem se danes zjutraj na hitro poigral z enim drugim (skoraj) ničvrednim kitajcem, ki ima prav tako naložen android. Sem takoj napravil bedarijo. Telefon že ves čas nekaj nagaja, pa sem si mislil... morda pa bo pomagalo, če naredim factory reset in ga naredil. Tale recovery je bil prej v angleškem jeziku, sedaj so pa kitajski klinopisi. Sem pa mimogrede videl (če sem prav videl), da obstaja tudi nastavitev za občutljivost tistih spodnjih tipk. ki so izven zaslona. A to drži?
Bom najprej malo treniral na tem telefonu, da ne uničim po neumnem Lenovota. :)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Jaz imam Samsung Galaxy S duos. Na bolhi jih prodajajo nove tudi pod 200.- EUR.
Zame odlična zadeva. Displej je 4", večjega ne maram, ker ne gre več v žep.

Vedno sem bil v dilemi ali Kitajca ali pa znamko. Na koncu sem se odločil za znamko, čeprav tudi čez Kitajce ne slišim dosti slabega.

Jaz pa sem imel Samsunga, potem kitajca, sedaj pa spet samsung Galaxy Ace DUOS. Pri obeh androidih drži baterija en dan, ta prvi samsung pa je bil tisti z drsnim pokrovom, ne vem več modela. Pa kitajc se mi zdi, da je zelo seval in je bil med pogovorom zelo hitro vroč.Imel pa sem tegale Drugače je bil pa telefon kar ok in hitrejši od Samsunga duos. Potem pa je nekajkrat srečal asfalt in se je poslovil.
frown-1.gif
Samsung je malenkost bolj zanesljiv.

Galaxy S duos - imam; precej zanesljiv; da bi bil odličen mu manjka hitrosti

Sicer pa baterija brez težav drži tri dni
(s kakšnim blesavim appom pa komaj 1 dan, ampak to ni več težava telefona, kajne?)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Kateri telefon imaš to? Kako prideš v recovery mode?
Tega za nastavitev občutljivosti tipk se iz glave ne spomnim, kar pa ne pomeni, da ne obstaja.
smile-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
To je neka kitajska kopija S4, pa nikoli ni dobro delal, ker so spodnje tipke (domnevam, da je to) same od sebe vklapljale. V recovery sem prišel tako kot je navedeno za Lenovota vol- in tipko za vklop.
Ga raziskujem in sem ugotovil, da je tisto s pismenkami nek ekvivalent "biosa", do recovery-ja pa še vedno lahko pridem v angleškem jeziku. in v tistem biosu se lahko dela cela znanost, kot ugotavljam. Testi tipk, zvočnika, mikrofona itd.. Ne me držati za besedo, ker so to samo moja ugibanja glede na to kaj se je dogajalo s telefonom medtem, ko sem eksperimentiral...

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
i9500 5.0" Android 4.2 MTK6515 Single-core 1GHz Phablet Smartphone Android Phone with Wi-Fi, Bluetooth, Capacitive Touch (Black)
Tole so specifikacije tega telefona. Edino kar je pohvale vredno na tem telefonu je resolucija zaslona. Presenetljivo dobra je.
Sem pogledal tale link in zna biti res zanimiva zadeva. A to se naloži kot klasična aplikacija?

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ja, direkt iz playa. Jaz jo uporabljamkot obvezen program, na MTK procesorjih. Zaradi tega programa mi je kar teško iti na kakšen drugi telefon.
wink-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Jaz bi najprej pogledal, če lahko že z obstoječo verzijo recovery načina narediš update ali ne. Za točko 3 gre kar precej manj časa kot če delaš vse tri. Sicer se pa lahko pri kupovanju naprav preko etotalk.com doplača mislim da 2,99 USD (cca. 2,2 EUR), pa ti že oni naložijo modified recovery in SLO Android. Če ti ni všeč (meni ni bil, ker je imel še vedno cel kup kitajske robe) pa samo naložiš nov ZIP (ja, bere direktno iz ZIP datoteke, ni potrebno nič razpakirati) in je.

Ne uspe mi narediti update-a. Mi napiše, da je nalaganje prekinjeno in konec. Pa sem poskusil naložiti 2.3 in 2.3.3. Pri obeh enak problem. Kaj bi to lahko bilo??

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Danes sem imel malo več časa za igranje z Lenovotom, pa žal ni bilo uspeha. Sem na novo naložil recovery, pa tudi to ne pomaga. Poskusil sem naložiti "full rom" v2.2 in Lambda v2.3, pa je potek vedno enak. Ko zaženem update se napiše installing.. nato je nekaj sekund brez sprememb, nato pa napiše installing aborted ali nekaj podobnega. Ne napiše nobenega razloga, samo vrže me nazaj v izhodiščni recovery.

Kje delam napako?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
A kdo ve kakšen je ta telefon Faea F2S? Je vreden cca 120€+ddv?
Če ga je kdo kdaj uporabljal, prosim za mnenje.
Hvala.

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Raje ne, imajo zelo slab support, so novi na področju izdelovanja telefonov in imajo velik procent pokvarjenih aparatov. Če bi imel pa srečo je pa uredu telefon. Imam njihov model F1

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Moj telefon je danes končal svojo življenjsko pot pod kolesom traktorja... Slava mu in naj počiva v miru...
frown-1.gif

Sedaj pa se mi poraja dilema kaj nabaviti? Gledal sem tole: http://www.focalprice.com/MH11...ml?Currency=EUR

Je vredno tega denarja? Če ga kdo pozna, se priporočam za mnenje. Tudi priporočilo kakšnega drugega zanesljivega in dovolj kvalitetnega telefona v tem cenovnem rangu bi mi prišlo prav.

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Tudi moj tragično preminuli je bil Lenovo. Najprej se mi je zdel prevelik in ga 1/2 leta sploh nisem hotel uporabljat. Ko pa sem ga začel uporabljat, se mi je pa prav priljubil. Vse na njem je delovalo odlično.

Ja, sporoči prosim, kako se obnese.

A mogoče veš kateri Lenovo je tole: http://www.aliexpress.com/item...1986340789.html

Al je to neka finta in sploh ni lenovo

Nazadnje urejeno:

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Ceprav po specifikacijah izgleda dobro, ni vreden niti teh 100€. Sam ga imam pa android tako steka da se mi bo zmesalo. Če bi se spravil zamenjat rom bi mogoce se kaj bilo od njega tako pa....prodam za 100€ ceje kaksen interesent. To je kopija lenovo ni original. Sama sestava pa me je pozitivno presenetila, telefon je kompakten brez škripajočih problemov.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Kako si pa zadovoljen s pravimi Lenovoti, če si že imel katerega?

Da še jaz pristavim svoj lonček, če lahko. Do sedaj sem zase in za zainteresirane znance naročil 3 kose A820, 2 kosa S660 in enega S650. Sam sem uporabljal A820, s katerim sem bil zelo zadovoljen, le da mu je na koncu začelo malo primanjkovati spomina za aplikacije (na voljo ga je le okrog 500M, odvisno od verzije ROMa), zato sem si nabavil S660, ki te težave nima (4,7GB na voljo za aplikacije). Hardversko so vsi BP, delajo tekoče brez zatikanja. Nekateri so prišli še z originalnim kitajskim ali nekoliko hroščatim evropskim Androidom, rešili smo jih z boljšim ROMom. Kar se mene tiče zaenkrat najbolj neproblematični in tekoče delujoči telefoni. Treba je vzeti v zakup možnost, da bo potrebno nalagati nov ROM, kar pa večinoma ni opravilo za osnovne uporabnike.