Dual SIM Android

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
V bistvu rabim 1 SIM slot za slovensko številko, 1 SIM za špansko, v S2 pa imam SIM od države, kjer pač sem.

Če prav razumem boš še vedno imel dva aparata!?

Če je temu res tako, pa vzemi enega Quad SIM, kot naprimer tale http://www.alibaba.com/product-gs/1239479491/Quad_Core_Quad_SIM_Phone.html , pa imaš vse v enem
smile-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Moj Lenovo A820 je prišel s kitajskim Lenovo Androidom 4.1.2, sam sem ga poflashal na slovensko verzijo s tem (nobena znanost, samo slediš opisanem postopku).
Kasneje sem naročil še enega z že naloženo evropsko verzijo, pa je bila precej čudaška, zraven še vedno kar nekaj kitajske navlake, zato sem tudi tega zrihtal tako, kot prvega. Originalno je gor precej Lenovo softvera, omenjeni ROM pa je relativno solidno prečiščen.

So kje še bolj podrobna navodila za flashanje in nalaganje CyanogenMod na telefone.Ker pod mojim aparatom je samo kratek opis postopka

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem naročil ZTE V967S (predvsem zaradi boljše baterije + kolikor sem prčesal xda forum, so zanj boljši ROMi). Pa da vidimo :).

LP

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ojla!

Mi lahko kdo priporoči kak dual sim telefon? Izkusnje? Aja, ne zanima me top segment.

LP,
PIC

5 inch KLIK , zraven prejmeš dve bateriji, vsaka po 2500 mAh, za mene osebno najbolj pomemben podatek, gleda na velikost ekrana ter same uporabe telefona. Če sem prav opazil je tudi v beli barvi, če je to tudi pomembno.

5 inch KLIK

4,3 inch KLIK

Servis za oba proizvajalca je v SLO, dve leti garancija.

Lp.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Sicer nisem bral teme kaj pa Samsung S4 Dual sim? Točen model I9502? Sicer koliko mi je znano se dobi samo v Aziji ampak tukaj vas je kar nekaj ki okoli letate...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Avtorja teme ne zanima top segment, tale zadevšna pa stane 800-900 USD.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Uppps sorry, sem mislil da išče konkretno zadevo, saj sem napisal da nisem bral vsega skupaj.... TnX

PS:. Če ima kdo priliko od kod zrihtat tega I9502 me naj kontaktira!!!

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.454
2.452
113
Ja to sem opazil da je možno dobit v EU, cca. 400€ vendar me zanima bolj klasični S4 (večji display). Je pa tudi S4 mini čist top telefon.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta ja MINI...

NEW SIM FREE UNLOCKED SAMSUNG I9192 GALAXY S4 MINI DUOS WHITE MOBILE PHONE VH01

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, dobil.

Prvi vtis pozitiven, najbolj sem se bal neprijetne izkušnje tapkanja po zaslonu in počasnega androida. Bojazen je bila odveč. Bom pa zamenjal ROM za drugega...ker pač moram
smile-1.gif
.

Pošiljka je prišla v 3 dneh v LJ, potem pa carina 2 dni, plačal sem cca. 25 eur davka in to je to.

LP,
PIC

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Jaz imam Samsung Galaxy S duos. Na bolhi jih prodajajo nove tudi pod 200.- EUR.
Zame odlična zadeva. Displej je 4", večjega ne maram, ker ne gre več v žep.

Vedno sem bil v dilemi ali Kitajca ali pa znamko. Na koncu sem se odločil za znamko, čeprav tudi čez Kitajce ne slišim dosti slabega.

Jaz pa sem imel Samsunga, potem kitajca, sedaj pa spet samsung Galaxy Ace DUOS. Pri obeh androidih drži baterija en dan, ta prvi samsung pa je bil tisti z drsnim pokrovom, ne vem več modela. Pa kitajc se mi zdi, da je zelo seval in je bil med pogovorom zelo hitro vroč.Imel pa sem tegale Drugače je bil pa telefon kar ok in hitrejši od Samsunga duos. Potem pa je nekajkrat srečal asfalt in se je poslovil.
frown-1.gif
Samsung je malenkost bolj zanesljiv.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Moj Lenovo A820 je prišel s kitajskim Lenovo Androidom 4.1.2, sam sem ga poflashal na slovensko verzijo s tem (nobena znanost, samo slediš opisanem postopku).
Kasneje sem naročil še enega z že naloženo evropsko verzijo, pa je bila precej čudaška, zraven še vedno kar nekaj kitajske navlake, zato sem tudi tega zrihtal tako, kot prvega. Originalno je gor precej Lenovo softvera, omenjeni ROM pa je relativno solidno prečiščen.

A lahko malo več poveš o tem kako si ga razkitajčil
smile-1.gif
... katero verzijo si naložil? Si prej napravil backup in kako se sploh naredi backup?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:

A lahko malo več poveš o tem kako si ga razkitajčil
smile-1.gif
... katero verzijo si naložil? Si prej napravil backup in kako se sploh naredi backup?

Na linku v mojem izvornem postu so navodila za nalaganje novega softvera. Jaz sem naložil verzijo 2.3, ki je bila takrat zadnja. Backupa nisem delal. Konec koncev - kaj mi pomaga backup kitajskega sistema?
Če imaš kako konkretno vprašanje pa kar vprašaj.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
111
43
Citat:
"Install ROM:
V2 and up
Download desired zip and copy on sdcard.
You need a modified recovery to install the firmware and updates. If you have it already, proceed to step 3. If you don't have, follow these steps:
1. Download Lenovo drivers, unzip the archive. Turn off the phone and remove battery. Open device manager and connect the phone to PC. Watch for new devices. It will be displayed as МТ65хх Preloader. You need to be quick, because it will dissapear in some second. Click on it with the right button and select update driver. Point the wizard to the driver folder, it will install the correct driver automatically.
If it doesn't work with removed battery you can try to power on the phone and turn on developer options in settings or enter meta mode – hold Volume Down and Power buttons. Then connect the phone to PC again.
2. Download and extract Recovery zip and Flash tools. Run Flash Tools, click on DL DA All With Check Sum, load the scatter file located in Recovery folder, uncheck Preloader and hit Download (F6). Remove battery from phone and connect it to PC. When done, a green circle will appear.
3. Enter recovery mode – hold Volume Up, Volume Down and Power buttons until you see the logo. Make a backup of your current system first. Install new zip."

Vprašanja:

Zakaj kopirati zip na sd kartico?
Kaj je to "modified recovery"?
Kje dobiti Lenovo drivers?

...toliko za začetek.

Že vnaprej hvala. Nikoli še nisem "hekal" telefonov, sicer pa nisem popolni laik kar se tiče računalništva. Zato toliko vprašanj

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Kaj je to "modified recovery"?
Recovery mode je način zagona telefona, v katerem imaš na voljo dodatne opcije, med katerimi je tudi možnost nalaganja novega softvera. Nekateri originalni tega vsega ne omogočajo, zato je potrebno naložiti prilagojen recovery. Na mojem drugem telefonu sem ugotovil, da to sploh ni potrebno, saj je nameščen že omogočal nalaganje novega softvera, zato sem opravil samo točko 3. Sicer recovery mode izgleda takole:

Zakaj kopirati zip na sd kartico?
Zato, ker lahko v recovery načinu izbereš opcijo "Install zip from SD card".

Kje dobiti Lenovo drivers?
Ko se registriraš na needrom.com in prijaviš v svoj račun, se ti na navedenem linku pokažejo še povezave do vseh zipov in ostalih potrebnih stvari, navedenih v navodilih. Zraven je tudi link do Lenovo driverjev.