Druženje s sodelavci

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Če se lahko pridružim debati : moje izkušnje in moje mnenje pravijo, da : če je kolektiv homogen in v prijateljskih odnosih, lahko čisto vsak voz iz dreka ven potegnejo. Če je vmes samo eden nebodigatreba, (ki se šlepa, išče bližnjice, krivinaš, spletkar, ...) (tam je ena tema o uporabi ločil in nisem prepričan, če so presledki prov postavljeni - pa me prosim popravte !), je ves trud zaman, kolektiv je zastrupljen in delovno neučinkovit !
Takšen pokvarjen kolektiv je lahko pozitiven samo v popolnoma organiziranem okolju (tekoči trak) !
V kreativnem kolektivu je treba takšno motnjo nemudoma odstraniti, če ne bo šel cel kolektiv k vr...!

Ne vem zakaj, vendar smo tako pokvarjeno vzdušje vedno imeli v ženskem kolektivu. Če smo dodali vmes dva deca, sta bila ful boga. Sta rekla, da je pekel. Ko smo dodali še 12 moških (na cca. 70 žensk), so se pa zadeve neverjetno spremenile. Tudi po uspehu dela.

Moški oddelki teh "travm" niso (kar jaz sledim) nikoli doživljali.

Je pa zadeva tako očitna, da me je pritegnila že takoj po prvih nekaj letih službe.

Aja, pa še to : Tiste zgodbe o ženskih kolektivih so enake, če je nivo izobrazbe osn. šola ali pa 4. 5. in delno 6. stopnja. Za naprej pa ne vem vzorca.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
odvisno od podrocja dela, na tehnicnih podorocjih so punce dosti bolj na visjem nivoju, znajo razmisljat logicno in je izpadov dosti manj in še prej se zbondajo z moškimi. V kaksni administrativnih podorčjih pa imaš kurnik na kvadrat, ne glede na izobrazbo.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Saj ravno v razvoju smo imeli 11 punc in dva poba. Če si hotel izvedeti, kdo je s kom v žlahti, pa kdo je katero ... sinoči v diskaču, ... si šel tja na kafe. Če si imel čas. One so ga ob enih popoldne imele! Delovni rezultati : samo predpisano! (no, na to si se pa lahko zanesel ! ) Vzdušje sovražno.

Stopnja izobrazbe : 5 do 6 . Starost 22 do 48 let, večina okoli 30 let.

Potem smo dodali nekaj tehnikov pod 30 let. Tehniki so bili v treh do 4. mesecih kpl. priučeni in samostojni, razvoj je pa pokal od idej in možnih rešitev - ustvarjalno vzdušje, ki je bilo neverjetno glede na izkušnje preteklosti in dva večinoma ženska oddelka v sortirnicah (tam smo tako rekli, da je treba bombo vrečt!).

Pazi - fantje so bili že z izkušnjami, ne takoj iz šole !

V administraciji pa, eh, ... maš prav. Mafija! Tle se denar dela. Čisto vse vejo ! Vse se tudi zmenjo med sabo.

Nazadnje urejeno:

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Pa saj ta princip je že Abraham vedel !
smirk-1.gif

Če so pa sami deci v partiji, je pa samo ena dama zraven kot obliž na ...
aplauz.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Si v RL tudi tak tečna? Deluješ mi nareč tak sitna, odrena, gobčna, kot da bi te zvijalo po jajčniku 24/7
stupid-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

sama zaenkrat še nimam ravno veliko izkušenj z dalj časa trajajočim delom v kakšen kolektivu, me je pa to pisanje spomnilo na zaposlene v eni firmi, kjer sem lani delala ene pet mesecev, in to ravno v obdobju, ko so se začele dogajati spremembe pri zaposlenih. Firma je mela dve delavnici v zvezi z avtomobili in v eni sem delala administracijo pa pomagala vodji delavnice. Tem dvem delavnicam je šefovala ena nevrotična in vasezagledana bijač, ki se je v prostem času intimno zabavala z direktorjem, kar je pomenilo, da je v precejšnji meri nedotakljiva.
Z mojim delom je bil zadovoljen tako vodja delavnice kot preostali zaposleni-po kakšnih dveh mesecih dela sem bila sposobna praktično vse delo vodje delavnice opravljati sama - a ker bijač nekaj na meni očitno ni bilo všeč, me je hotla v tem času ene trikrat odpustit (k sreči je bil vodja delavnice na moji strani in do tega ni prišlo
cheer.gif
)
Enkrat naj bi bilo to, ko se je začela nekaj popolnoma neupravičeno peniti nad mojim delom in si hotela kar prisvojiti izboljšave, ki sem jih sama uvedla, nakar sem jo na prijazen način zatrla.

In ne, tukaj ne gre samo za moje domišljanje oz. prevračanje krivde-njo so dobesedno sovražili praktično vsi zaposleni, mnogi so ravno zaradi nje odšli-mnogi po tem, ko se jim je najprej prikupila z nekimi obljubami, ki so potem ponavadi ostale neizpolnjene, ko pa se niso več tako strinjali z njo, je bilo pa prijateljstva konec.
Jaz, k sreči, razen njenih neumnih idej in obnašanja, kot da je pobrala vso pamet sveta, nisem 'utrpela'.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Aja, pa še to : Tiste zgodbe o ženskih kolektivih so enake, če je nivo izobrazbe osn. šola ali pa 4. 5. in delno 6. stopnja. Za naprej pa ne vem vzorca.

mislim, da stopnja izobrazbe tu sploh ne igra vloge, ali si kokodajsa brez ali z diplomo ali pač nisi kokodajsa....simpl ko pasulj

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Nekatere z visoko izobrazbo, ki mislijo, da so požrle vso pamet sveta, znajo biti zelo hude
stupid-1.gif

sicer pa mislim, da je vtikanje nosu kamor ne paše, značilno predvsem za ljudi, ki so sami s sabo in s svojim življenjem nezadovoljni.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ni problem v Kozarčici, sem prepričan. Dejstvo je, da so izključno ženski kolektivi hudobni - oprostite izrazu, drage dame!
V moškem kolektivu so prisotna samo Dejstva in Rezultati. V ženskem kolektivu pa Čustva in Rezultati. Pri mešanem kolektivu se pa vsemu temu pridruži še tema na Seks, kar vso resnost dela spreobrne na humor in sproščeno delovno vzdušje.
Sproščeno delovno vzdušje je pa prijateljsko in - verjemite, visoko produktivno.
A ni lepo iti zjutraj v službo, če veš, da se boš lepo imel ?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Si v RL tudi tak tečna? Deluješ mi nareč tak sitna, odrena, gobčna, kot da bi te zvijalo po jajčniku 24/7
stupid-1.gif

Vsekakor.

Vse kar si napisal

(edino "odrena" ne razumem
confused-1.gif
)

@temo

Kako izgleda v kolektivu samih moških (ali vsaj pretežno moških - ne vem natančno), si pa lahko pogledate tukaj (itak dovomim, da kdo ni bral):

http://www.mobisux.com/old/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/3107134/page/1/fpart/1

Poezija, kaj ne?
srce-1.gif

Najbolj všeč mi je Gastonov stavek na prvi strani...

"Osebno se nerad vpletam v zakulisne igrice in merjenja moči."

Disclaimer - Debata je tu zgolj kot primer medosebnih odnosov v resničnem življenju (ne v življenju šefov in študentskega "zdaj sem tu, zdaj sem tam" dela) in v nobenem primeru ne govori o tem, kdo ima v tem sporu prav in kdo ne.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mobisux je firma.

S konkretnim TRRjem. In lastnikom. In ljudmi. Ki so to postavili (ali ne).

In so hodili na sestanke.

In pisali članke.

In pisali kodo.

Če to zate ni kolektiv, kaj potem je? Samo tekoči trak v Peku in zakajena pisarna računovodkinj?

BTW: In zelo hitro so se nažrli drug drugega (ne vidim ravno vseh moderatorjev v ekipi alterja, tako da se je očitno zgodil nek "split").

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če je to merilo za kolektiv, potem sama sploh nimam službe.

(Pa vseeno redno vsak mesec prileti keš...
cheer.gif
).

Edit: Direktor GM je nekaj časa delal za 1$ na leto.

Trgovski potniki ne sedijo 8 ur na dan z istimi frisi za mizo.

Cifra ne sedi vsak dan z istimi ljudmi v pisarni (in plačan je le za tisto, kar naredi).

Cifra ne dela v kolektivu? Res ne?

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
no, pol te firma ima na plačilni listi? no vidiš.

mislim da pri suxu niso bili
grims-1.gif

"Cifra ne sedi vsak dan z istimi ljudmi v pisarni (in plačan je le za tisto, kar naredi).

Cifra ne dela v kolektivu? Res ne? "

dela. in ja, točno vem kaj je kolektiv...mah, se ne mislim prepiram. vem pa da ni glih tko kakor zgleda...

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Poglej zgornji post. Dopisani primeri.

Drugače pa - tista drobna vejica slame, na katero se opiraš (8 ur za mizo + plačilna lista), da bi ja prepričal, da zdahe na suxu ne morejo biti primer v tej temi, te ne bo rešila. Ker to ne definira kolektiva (ljudi, ki nekaj delajo skupaj, da bi dosegli nek skupen cilj).

Sux je kolektiv ljudi. Alter je kolektiv ljudi. Ko se bo ta kolektiv počil (če bo - upam, da ne), boš to prekleto dobro čutil ti, kot user tega portala.

BTW - Če sux/alter ni kolektiv, kaj je? Družina? Pleme? Slučajna skupina ljudi na kupu (ala čakajoči pred semaforjem)?

Lahko noč.

(prevod - Preveč me "šraufa po jajčnikih", da bi tule po mamičkasto potpežljivo vzgajala ljudi, ki nočejo videti; tisti ki hočejo, bodo že razumeli težo mojega argumenta, da niso samo "babja gnezda" problematična - tudi v moških se vedno najde dovolj gnilih jajc, da se naredi hudo smrdeča greznica).

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Poglej definicijo besede "znanec" in "kolega".

Da ne boš pisal oslarij.

(zdej me pa res že preveč šraufa po jajčniki...)

BTW: Ker že v neskončnost piz.duliraš s to plačilno listo (ki za opredelitev kolektiva sploh ni pomembna). Preberi končno že link. Ustvarjalci suxa so bili tudi plačani. Enkrat na leto s piknikom - ni veliko, a neka "hvala" je le bilo. Dokler je trajalo. Kot se to dogaja v vseh kolektivih, ki crkujejo... (pa teta za tekočim trakom niti piknika več ne dobi).

@temo

Za konec - mogoče (ok, sigurno
grin1.gif
) ne bo odveč še dodatek za "vse užaljene", ki se bodo prepoznali na primeru suxa. Nihče ne trdi, da ste bili vi to gnilo jajce. Trdim samo to, da je vaš kolektiv uspešno propadel - zaradi medsebojnih odnosov. Ki niso bili ravno zgledni. Vsaj v zadnjem obdobju ne. Četudi je moški spol krepko prevladoval. Kdo je kriv za vse skupaj, boste pa že med seboj razčistili (ali pa ne).

@punce - imate lep primer, da niste samo ve večni problem ...
grin1.gif

Smo malo uravnotežili - ali sprostili - ali kaj tretjega... (nisem preveč na tekočem z blodnjami SLO politike.press)

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kolektiv se je nacelno dobro razumel, vsaj tisti ki so ustvarjali vsebine in tudi moderatorji...a potem je zadeva razpadla zaradi DIREKTORJA
wink-1.gif
in nic drugega

tako da kozarec, nimas ravno pojma kot una bitch.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
A direktor ni del kolektiva?
confused-1.gif

Zanimivo.
wink-1.gif

Kako to, da ta kolektiv nima enotnega mnenja o direktorju?
tongue-1.gif

Nekateri deli bivšega kolektiva nekam zelo trmasto vztrajajo z baje slabim direktorjem....

Nekak mi smrdi tale enotnost. Da ni čist enotna.

BTW - Vsak dan hvalim boga, da nimam pojma o teh rečeh.
wink-1.gif

Četudi v boga sploh ne verjamem.

Zato je gornje vprašanje "purely rhetoric"
wink-1.gif

(pa tudi razpucavanje vaših zakonskih problemov že poteka v nekem drugem sekšnu tega in onega foruma
tongue-1.gif
)

Nazadnje urejeno: