Druženje s sodelavci

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jest sem ga fasala tako, da je oseba, ki ji nekaj ni bilo všeč v zvezi s projektom (trdila je, da je to področje njeno), počakala, da je bil projekt feritig, potem pa položila karte na mizo (zahtevala keš).

Kljub predhodnim opozorilom, da naj morebitna nestrinjanja pove na začetku.

In to ne po koluarjih, ampak na ravneh, ki se delegira izvajalce in tudi keš.

Čemu le, če bi pa to pomenilo, da bi potem morala pa tudi delat?

Poleg tega je - ko je po pol leta končno zmogla priti do pisarn v pravih štukih - tam seveda potočila tudi nekaj solzic.
hysterical-1.gif

Tistega vohljanja za menoj (gre in v nulo preštefna vse moje reči) in tožarjenja šefom o nekih "problemih" (ki jih sploh ni bilo) sploh ne bom omenjala.

Bilo je koristno - sčrtaš pijavko s seznama hitreje kot bi to sicer.

In ugotoviš, da ni pametno svojih idej valjat naokoli.

In si bolj previden (delaš double check-e, preden se spustiš v kakšno razmerje).

Je pa šit - nikoli več nisi tako odprt, kot v študentskih letih.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Sodelavcev se ne izogibam, nimam pa nobene potrebe, da bi poslušala o njihovih osebnih prigodah in problemih, kaj šele da bi pravila o svojih. S parimi osebami se seveda bolje razumem kot z drugimi, oz. bolje rečeno imam z njimi več stika kot z drugimi in ogromno debatiramo, se hecamo, nasmejimo, tudi hodimo na malico skupaj , ampak se ne spomnim da bi kdaj debata zašla na kakšna pota reševanja ljubzeneskih problemov, osebnih in družinskih kriz, ipd. Gre za raznorane debate od politike do priprave potice in mi tako čisto odgovarja
smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Čudno da pa jaz vedno, ko se z nekom pogovarjam, bodisi na delu (preko študenta) ali tako da nekoga poznaš na videz, poskušam povedati čim manj. Je pa štos, da vedno ko me tile ljudje vprašajo kaj o družini, še posebej eni so radovedni na kakšni finančni stopnici stojiš, samo da vprašanje zastavijo malo drugače, najprej pomislim kako me bodo pol gledali...

Ker eni, če slišijo, da pač ima družina še neo bajto nekje drugje zgrajeno ali da kaj odajaš, ti znajo kaj hitro zabosti nožiæ, oziroma razblebetat...

To sem skapiral že, zato ponavadi prikrijem take podatke, še posebej finančne, nepremičnine ali kaj podobnega....

Zato samo kdo si, kje kdo od staršev dela, kje stanuješ in da se vozim v petki
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
po eni stran prav ne razumem, zakaj bi se tolk otepal okol teh informacij. Jaz ponavadi kar povem, sodelavcem, recimo o plači, povem, pol pa si lahko podatek zaradi mene v rit kdo vtakne, ce mu je sila
smile-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Tole imaš čist prav. Tipična slovenska foušija sploh pride do izraza, ko je govora o tem koliko kdo zasluži, kam hodi na dopust, kak avto vozi, kolkrat na mesec gre v London v šoping....in seveda, da ima tri Jazbinškova stanovanja, s katerimi danes mastno služi. Ja, boljš zadržat zase.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
i'm back...sem bla na dopustu

aja....sem v moškem kolektivu, jaz sem edina ženska....tak da je vzdušje kar ok, menimo se o avtih o računalnikih telefonih muziki gradnji hiše ipd....nič kaj kokodakanja in prav je tako

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
za mano je cca 11 let delovne dobe če potegnem črto po ta lahko rečem prijetna leta ugotovim, da bi se zelo težko zjutraj zbujal ob misli da moram med ljudi s katerimi bom 8 sedel v pisarni in bil tam z njimi samo zato ker je to moja poklicna dolžnost... v teh enajstih letih sem zamenjal tri kolektive in lahko rečem da smo z določenimi ljudmi spletli prave prijateljske vezi. Pridejo sicer časi ko se nekaj časa ne vidimo in slišimo ampak to ne pomeni da smo pozabili eden na drugega.

Hočeš nočeš ljudje smo družabna bitja in kolektivi v katerih se dolgoročno funkcionira na način velike distance so obsojeni na propad. Kar se nožev tiče verjemi veliko lažje mi ga je zabosti nekomu ki mi ni blizu kot pa nekomu s katerim sploh nimam opravka. ampak v službo ne hodimo za to da se zabada nože... ga namerno nisem tudi nikoli zabodel... če pa nekdo dela stvari, ki naj jih nebi sam pa imam določene odgovornosti, ki so v navskrižju s početjem nekega sodelavca, ta pa kljub opozorilom in pogovoru ni bil pripravljen sprmeneniti svojega početja si je nož zaobdel sam, čeprav se mu je v tistem tretnuku zdelo drugače

če je sposoben managerski kader le ta kaj hitro spozna kdo je sposoben in kdo ne in zadevo primerno uredi... če komu kaj ne paše kaj hitro spoka z nožem v roki ali pa hrbtu

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
V bistvu se ne strinjam.

V kolektivu, kjer vsi vedo, kdaj nekdo doma pere spodnje perilo, se prej ali slej vsi vsakega nažro.

Ti sicer tega nisi opazil, ker si itak prej odšel (11 let / 3 kolektivi je slaba 4 leta na enem koncu - kar je z vidika medsebojnega nažiranja premalo). Če bi ostal, bi videl, da ni čisto vseeno, ali vse domače probleme nosiš tudi kolegom (in kolegi svoje domače probleme), ali pa ne.

Moj pogled je, da se sicer na n-to potenco lahko pogovarjamo o palačinkah (kot se npr. tu), ne pa o tem, kaj mislim o komu, koga imam rada, kam mislim iti na dopust (in zakaj), kaj so moji dolgoročni cilji, da kupujem stanovanje (ali ne) - lahko pa to izvedo, ko je že vse mimo. Pa tudi to ne ravno v vsakem primeru.

Sem se že večkrat prepričala, da mi je veliko lažje delati s človekom, za katerega ne vem, da ima hobi "se usekavati v tegelc za rože". Če bi vedela za to, bi kup časa izgubila za razmišljanje, kako lahko nekdo to dela.

Da ne govorim o tem, ko imaš šefa tako v nulo naštudiranega, da zelo dobro veš, zakaj nekaj ne dovoli in nekaj ukazuje (in to ni zaradi razlogov, ki jih sam navaja). Lažje je tega ne vedeti.

PS: Imam pa tudi sama zelo, zelo dobre kolege. Ki so veliko boljši od drugih kolegov. Da ne bo kakšne napačne interpretacije, da nekateri samo sedimo v kotu in se cmerimo. Ker se ne. Samo ne govorimo o rečeh, ki utegnejo poslabšati delovno vzdušje.

Edit: Si tudi sam šef (pač na nekem nivoju), kaj ne? Da vidim, če sem uganila...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
BTW - ne vidim razlike med zabadanjem noža v hrbet nekomu, ki ga poznam, ali nekomu, ki ga ne.

Nož je nož.
Če ne znaš nekaj narediti fer, se tudi nefer ni treba matrati. Ker to ne zagotavlja dolgoročnega uspeha.

Mogoče je to stvar mojega osebnega stališča do fair playa.

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
11 let je razdeljenih na 2+8+1
se pravi 8 let v enem kolektivu cca 70 ljudi
še danes vem imena in priimke vseh teh ljudi - verjemi nebi si jih zapomnil če nebi z njimi imel nekega odnosa (vsaj spolnega
hysterical-1.gif
joke)
omenjaš medsebojno nažiranje... tega termina v svoji zgodovini med sodelavci ne poznam... seveda ne poveš vsega vsakomur ampak ne iz tega ker bi preračunaval kje bi mi to lahko škodilo ampak ker se z določenimi ljudmi ujameš na enih področjih z drugimi na drugih
med sodelavci smo točno vedeli kdo je kam šel na dopust kdo je kupil stanovnaje... ker smo se o tem odprto pogovarjali vsak je imel nekje nekoga ki je lahko na nek način pomagal da je nekdo šel ceneje na dopust ali pa da je dobil ugodnejši kredit...
mi je pa kar smešno ko praviš da bi te motilo da bi za nekoga vedela da ima xyz navade in bi o tem razmišljala... in bi te celo motilo... nikjer ne piše da se je potrebno vtakniti

ta paranoja o odkrivanju sebe drugim na delovnem mestu se mi zdi totalno smešna

kar se tiče mojega nivoja je bil v tistih 8 letih različen tudi opis del, priložnost kot sem jo dobil se pač ne zavrne in zdaj iz druge perspektive je moje mnenje ponovno isto ker vidim da ljudje ki imajo stkane prijateljske vezi naredijo eden za drugega več kot v primeru ko so eden do drugega neznanci...

v zadnjem letu pač mirne volje plevel odstranim in verjemi hladni nedružabni in paranojični ljudje so bili prvi na spisku in okolje je bistveno bolj prijetno pa ne iz mojega vidika jest imam vrata ki jih zaprem ko tako hočem

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
kar se nožev tiče je to izraz ki sem ga povzel od avtorice sa nebi mogel reči da je to pravi izraz
avtorica je zelo prizdaeto omenila njeno izkušnjo in moram reči da o nožih ponavadi govorijo ljudje ki pojma nimajo zakaj so na delovnem mestu in kaj se od njih pričakuje potem pride nekdo ki je boljši in že to dejsto te nesposobne osebe jemljejo za nož

no in če bi že komu naredil tovrstno stvar potem bi zavestno spodkopaval lažje ali edino nekoga ki ga ne poznam oz mi ni blizu. Tistemu drugemu ki mi je blizu bi bile moje ambicije in sposobnosti dobro poznane in mi jih nebi zameril. sicer se mi zdi spodkopavanje ljudi na istem nivoju čisto brezvezno... spodkopava se nivo višje...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vidim, da nima smisla zgubljati časa z ljudmi, ki se jim ne da natančno prebrati teksta.

S šefi.press...

BTW: Izredno natančno vem, zakaj sem na delovnem mestu. In to ni zato, da bi kokodajsala o kvaliteti pralnih strojev. Mogoče to delaš ti, jaz ne. In tudi ne zabadam nožev v hrbet. Nobenemu. Ker to delajo samo tisti, ki nasprotnika drugače ne morejo premagati. Ker so v resnici slabši. Jaz sem pa boljša, zato se mi ni treba posluževati umazanih trikov. Sicer moja tehnika malo traja, ampak se mi zato vsaj ni treba vsak dan ukvarjati s tem, kdaj bo pa kdo meni "od spodaj" zatolkel nož v hrbet (kot se to baje čist normalno dogaja pri vas - kjer se tolčete z noži po vertikali
roza.gif
).

Žal mi je, da sem se spustila v polemiko s šefom (tabo). Itak nikoli nič ne razumejo - ker se jim ne zdi vredno, da bi se spustili iz svojega trona in se vsaj malo potrudili razumeti drugo stran (torej, da bi vsaj natančno prebrali tekst o zabadanju nožev). Zato pa je tako veliko štosov o šefih...
smirk-1.gif
(In vsi so resnični.press).

V tekstu namreč jasno piše, da je bila izkušnja na dolgi rok POZITIVNA...

Torej o neki užaljenosti sploh ne moremo govoriti.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eden izmed takih hecov je tudi, da 99,99999% šefov misli, da se s svojimi podrejenimi odlično razumejo, da so z njimi oh in sploh prijatelji in da pri njih ni nobenih problemov, ki bi bili vezani na medčloveške odnose....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
u bistvu če sem čisto iskren ne vem zakaj tako razburjenje...
naprej niti ne bom komentiral rekel ti bom samo da boš očtino v teh štosih ki jih omenjaš vedno na manj plačani strani

btw izkušnja o nožih ni letela na tebe ampak na avtorico topica kar tudi jasno piše...

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
škoda da imaš tako slab odnos s svojim šefom... naj te spomnim da sta vedno dve strani medalje in da to kar tukaj pišeš povej svojemu šefu vidva imata namreč problem...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik netko pravi:avtorica je zelo prizdaeto omenila njeno izkušnjo in moram reči da o nožih ponavadi govorijo ljudje ki pojma nimajo zakaj so na delovnem mestu in kaj se od njih pričakuje potem pride nekdo ki je boljši in že to dejsto te nesposobne osebe jemljejo za nož

Ker si se navezal name. Vem kaj delam in kje sem. In tole z noži sploh ni bilo vezano na delovni proces, ampak je bilo povezano z razlaganjem osebnih problemov sodelavki, ki naj bi bila neka kolegica. No, kaj hitro se je izkazalo, da to ni, ampak da samo čaka priložnost, da udari.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.901
113
v lokalni ostariji
dragi moji... imas svega i svasta...

vendar ni vse tako crno kot predstavlja kozarec... jaz se iz prakse strinjam s netkotom 100%... je pa spet odvisno KAKSEN kolektiv je... ce so vsi ritolizniki ter karieristi potem ni cudno da so odnosi v podnu... itak pa hitro vidis komu lahko kaj zaupas komu ne.. in s nekaterimi se spoprateljis...

v kolektivu kakrsn je od kozarca nebi zelel delat...