Drobna sprememba dohodnine

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Leta prinesejo izkušnje, znanje in modrost. mulc napiflan iz faksa ne more biti enako kvaliteten kot en ki je že 30 let v poslu... sorry. mi je žal. sej verjamem boli ko prideš kot novinc in se morš dokazovat in dokazovat... po X letih boš pač tudi nagrajen (s višjo plačo kot jo imaš v štartu).

še enkrat, kako bi potem vi to naredili pošteno? ajde da vas čujem...

Za enako kvalitetno opravljeno enako delo (torej na enakem delovnem mestu) enako plačilo. Brez dodatnov na delovno dobo, razeredov, avtomatskih napredovanj ipd. Dokler delaš enako dobro enako delo, imaš enako plačo. Če si boljši, dobiš stimulacijo in je posledica lahko tudi napredovanje na zahtevnejše in bolje plačano mesto, če si opazno slabši, pa ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Predvidevam, da še ne hodiš dolgo (če sploh) na šiht, da te tako moti dodatek na delovno dobo. 0,5% na leto ne predstavlja neke silne vsote.

Pri fiormi s 500 zaposlenimi, ki bi imeliv povprečju 1200 bruto in imajo v povprečju 10 let delovne dobe, je to kar lepo slabih 150 jurjev na leto ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.176
113
v lokalni ostariji
V šolstvu so za enako delo naredili razlikovanja v primeru če si boljši itd itd in to so potem tisti "svetniki"..

ker delo (učenje slovenščine) je popolnoma enako povsod. od učitelja do učitelja pa je odvisno ali bo poleg tega sodeloval še pri kakšnih projektih, izvenšolski dejavnosti itd itd... in to pač se nagradi...

najbolje da naredimo uravnilko in bomo vsi plačani enako. tako mladi kot stari...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In kaj mladiči, želite?
da se starim vzame dol, al vam da gor?
ker vemo, da za gor ni €, je tole vse skup eno navadno slovensko jambranje in foušija, -če je moja krava suha, naj sosedova crkne.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Upor mladičev?
sprasujem se.gif

to moram poročat v štab starih mačkov, da v kali zatremo
10.gif

če drgač ne, vas naženemo in Kitajce pripeljemo
Nisem noben mladič, ampak ti kar živi v svojih blodnjah.
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kakšne spuščaš jao...
bonk.gif
Srečo, da maš capla, ki nima treh čistih v buči, da standard še nižje skladi.

Noben ni pisal o 2k€ za mladiča in jurja za starca, to so izjave, ki so pod nivojem šanke debate in če si tak hot-head pač niti ne bom več odgovorjal, ker meni je vseeno. Nekateri ste tako skregani z realnostjo, da imate plašnice v velikosti 747 krila in niste sposobni razmišljat trezno, kar se lepo vidi iz tvojega odgovora, ko začneš natepavat, kot da bi tipkovnico tolkel ob steno.

Tudi profesorca Slovenščine me je domala nadrla, ko sem enkrat to omenil kot problem JS, ampak ko sem ji razložil na kaj ciljam je bila konkretno tiho. Zakaj sem jo lahko hitro prepričal? Primer ima doma, ker hčerka uči isti predmet! In tega se niti ni zavedala, sem moral jaz omenit, če se ji zdi normalno, da hčerka dobi 50% njene plače, če sploh ima delo (nadomešča ob porodniški).

Primer spet iz šolstva. Učiš telovadbo...ni bolj sanjskega šihta v Slo, zato se pa tudi za 850€ prijavi 500 kandidatov iz vse Slovenije, kaj šele 1500+, ki jih dobi starejši telovadnik, ker....

....ker je slučajno učil nekega dijaka, ki se je profsionalno ukvarjal z nekim športom. Tudi če tega pri telovabi sploh ni bilo ali pa itak ni nič profitiral, ker je redno treniral v klubu, je ta profesor konkretno napredoval. Mlajši zagret kolega, ki še izven delovnega časa uči otroke smučat (za nekaj eur "nagrade" od staršev), organizira vse dejavnosti v šoli ipd. pa ne more več napredovat in ne bo napredoval še dolgo, stari pa pride v telovadnico in vrže žogo po random izbiri.

Kot sem že napisal. Črtal bi napredovanja, zdravnikom in še kakim, ki res z leti konkretno napredujejo, če se zavzamejo in specializirajo bi seveda pustil konkretne plače, mogoče še višje koz zdaj. Ostale bi pa resetiral na plačilne razrede, nikakor ne pomeni, da bi vsi dobili enako plačo ampak so tu že kot prvo plačilni razredi, pa še vedno bi bil kak fikus v JU preveč plačan brez dodatkov na 50letne korenine.

Plače bi s "privarčevanim" denarjem VSEM dvignil za nekaj % in pooblastil direktorje zavodov, da imajo neko moč in lahko izplačajo neke nagrade oz. stimulacije najbolj pridnim/inovativnim zaposlenim. Zakaj sploh imamo direktorje teh zavodov, če zaposlenega nadrejeni ne more niti malce nagradit? Jim ne zaupamo tega, da bi nagradili svoje podrejene? Kako jim potem lahko zaupamo podpisovanje več 10k€ vredne račune in vodenje nekaterih (preredkih) projektov?

Trenutno ni nobenih meril in tudi ne ve se kdo koliko dela, nikakor pa ta konkretna v preteklih letih kar avtomatska napredovanja ne pomenijo višjo kvaliteto dela. Kot je bilo že napisano, kako mi boš zagotovil, da se "splača" obdržat starca in ga plačevat 1500+ neto za poučevanje ŠVZ, če pa je 200 prijavljenih na delovno mesto, ki izpolnjujejo vse pogoje....ne samo to ampak so celo bili profesionalni športniki in se prijavljajo na delovno mesto, kjer vedo da bo plača 900 in ne 1500€, kot jo je imel profesor, katerega bo nadomestil.

PS. V dobi inf. tehnologij so starci s svojimi "izkušnjami" in nepripravljenostjo se naučiti kaj novega lahko celo velik minus, kaj šele plus. Ko probaš nadgraditi programsko opremo ustanovi in ženski odpravit ogromno ročnega pretipkavanja in dela, ona pa v joku grozi s tem, da bo odšla, da nemore več, da bi rada tako delala kot prej in štepala nadure in zahtevala dodatne ljudi, da bodo skupaj proizvajale papir in kofetkale.
stupid-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ojejjoj , tole moram poročilo poslat.........mladiči se upirajo
10.gif
.....to je treba zatret!!!!!!!!!!!!!!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
V šolstvu so za enako delo naredili razlikovanja v primeru če si boljši itd itd in to so potem tisti "svetniki"..

ker delo (učenje slovenščine) je popolnoma enako povsod. od učitelja do učitelja pa je odvisno ali bo poleg tega sodeloval še pri kakšnih projektih, izvenšolski dejavnosti itd itd... in to pač se nagradi...

najbolje da naredimo uravnilko in bomo vsi plačani enako. tako mladi kot stari...

Tiso so nazivi, in ko ga maš, ti ga ne morejo več vzet, tudi če se začneš samo še po riti čohat. Ne rabijo nobenega naziva, lepo se razpiše € za projekte (interesne dejavnosti, projekti) in tisti, ki si jih izbori, te € dobi. Dokler dela ta stvari seveda, ne pa potem kar za zmeraj. Plača mora biti za enako dobre učitelje slovenščine, ne glede na starost, delovno dobo ipd ... enaka.
In ne, to ni uravnilovka. Prav nasprotno, to je spodbujanje tega, da ljudje delajo bolje. Vsi, ki enako doboro delajo enako delo, so enako plačani. Kdor od tega odstopa, naj se mu pa še pri plači pozna.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Plače bi s "privarčevanim" denarjem VSEM dvignil za nekaj % in pooblastil direktorje zavodov, da imajo neko moč in lahko izplačajo neke nagrade oz. stimulacije najbolj pridnim/inovativnim zaposlenim. Zakaj sploh imamo direktorje teh zavodov, če zaposlenega nadrejeni ne more niti malce nagradit? Jim ne zaupamo tega, da bi nagradili svoje podrejene?
stupid-1.gif

Pri tem pa je treba od teh vodji ZAHTEVATI da ne razdelijo vsem enakih dodatkov. Zaradi ljubega miru se je dogajalo da so dodatke enakomerno razdelili med vse. V JU imajo boljda skoraj vsi najvišjo osebno oceno.
Vodja/šef/direktor mora biti sposoben in pripravljen da svoje podrejene rangira glede na to kako dobro ali slabo delajo. Nato nagradi petino najboljših, petini najslabših mora nekaj odvzeti in ostali so kjer so.

Starost / dolgoletne izkušnje / višja izobrazba / minulo delo... so sami po sebi nepomembne kategorije v kolikor se ne izrazijo v bolje opravljenem delu oz. boljših rezulatih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.176
113
v lokalni ostariji
najboljš da vse starce po 45. recimo spokamo na zavod... da bo visokoleteča pridna in delavna mladina imela kej delat al kako?

porka duš!

po 30. letih intenzivnega dela je prav da imaš neko nagrado za to...čeprav zadnjaleta samo še predajaš posel mlajšim (se po vaše praskaš poriti)ž

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če se spremeni splošna olajšava, bo to vplivalo na obračun plač in na neto.

Pa saj stvar je ravno v tem, da se ne bo spremenila. Torej vse ostane enako.

Cene vaših revij verjetno tudi sledijo inflaciji in stroškom, če bi vam nekdo zacementiral ceno izpred 10 let bi zdele verjetno tenko piskali? Pa bi se jaz delal bedaka, pa bi rekel, kako ne morete preživeti, saj ja imate enako ceno, torej je vse enako.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Brezveze debatirat v "detajle", saj vidiš, da folku ne prebije osnovno, kar smo/sem želel poudarit.

Potem pa kimajo Štruklju, ko govori o 850€ plače za učitelja.
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Že Rugelj je povedal, da so današnji mladiči mamini pezdeti in popolnoma neuporabni..
vse pezdetke bomo h Kitajcem izvozili, pa še njihove mamice zraven, namesto njih pa mlade Kitajčkice pripeljali, pa se bomo plodili in nove mladiče delali
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če se spremeni splošna olajšava, bo to vplivalo na obračun plač in na neto.

Pa saj stvar je ravno v tem, da se ne bo spremenila. Torej vse ostane enako.

Cene vaših revij verjetno tudi sledijo inflaciji in stroškom, če bi vam nekdo zacementiral ceno izpred 10 let bi zdele verjetno tenko piskali? Pa bi se jaz delal bedaka, pa bi rekel, kako ne morete preživeti, saj ja imate enako ceno, torej je vse enako.

Uh, je kar enaka že dooolgo. Za več se pač ne da prodat. Pa saj moja bruto plača tud že leta ni šla gor.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mladičem je treba generalno znižat plače, ker itak na maminem hladilniku parazitirajo,
ustvarja nobeden nič, vsak višek zagonijo za pijačke, cotke, dopustke,....sama izguba....
...ja , tam do enga 35leta, vam je ene 60% plače popolnoma zadostuje
evil.gif

temu bi lahko rekli davek ali najemnina infrastrukture, ki smo jo zgradili na račun naših manjših plač...
...to Alenčica, ne pa nepremičninski davek, ki je skrajno diskriminatoren do starejših, ker homo pezdetus itak noče vlagat v stavbe, ker bi se s tem moral odpovedovat luksuzu dopustovanj v tujih gospodarstvih.....homo pezdetus raje parazitira pod streho, zgrajeno z odrekanji starejših, tapravih ljudi.
rolleyes-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mladičem je treba generalno znižat plače, ker itak na maminem hladilniku parazitirajo,
ustvarja nobeden nič, vsak višek zagonijo za pijačke, cotke, dopustke,....sama izguba....
...ja , tam do enga 35leta, vam je ene 60% plače popolnoma zadostuje
evil.gif

temu bi lahko rekli davek ali najemnina infrastrukture, ki smo jo zgradili na račun naših manjših plač...
...to Alenčica, ne pa nepremičninski davek, ki je skrajno diskriminatoren do starejših, ker homo pezdetus itak noče vlagat v stavbe, ker bi se s tem moral odpovedovat luksuzu dopustovanj v tujih gospodarstvih.....homo pezdetus raje parazitira pod streho, zgrajeno z odrekanji starejših, tapravih ljudi.
rolleyes-1.gif

Napiši že letnik rojstva...

Prej si nekaj modroval o brezjajčnih mladičih - a si tudi ti brezjajčen?