Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Še enkrat, NDH oborožene sile so bile (z nekaj izjemami) od leta 1942 pod nemškim poveljstvom. Kar se mene tiče, sodijo pod sile okupatorja. Torej so zgolj v eni sami bitki četniki proti silam okupatorja izgubili 7000 mož.
In ja, nekje sem prebral. Žal si ne zapomnim vedno, kje točno sem kaj prebral v zadnjega četrt stoletja in tudi sam nisem prepričan v to številko, sem dodal besedo 'bojda'. Sicer pa tako ni pomembno, še ko sem ti s pomočjo kacinove knjige dokazal, da nimaš prav glede izvoznih uspehov jugoslovanske letalske industrije, si še vedno nabijal nekaj po svoje.
Tebi se tako ali tako ne da dokazati ničesar, pa če bi šli s časovnim strojem iskat dražo in ga vprašali, bi ti trdil, da tip nima pojma.
Si malce zabredel, huh? Govoril si o tem koliko ljudi so zgubili v boju z okupatorjem.
1) v bitki so sodelovale vse strani (Nemci, partizani, ustase in cetniki) tako da je zelo neumno govoriti o "okupatorjih"
2) vec od pol sodelujocih cetnikov je sla na ustasko stran (tukaj je kretenizem govorito o nekem in sploh boju proti okupatorju)
3) bitka se odvijala na koncu vojne oziroma med pripravami izdajalcev na beg (malce busto je govoriti dosezkih ce je ze konec k. vojne)
To da si nekaj prebral, nekje, o necem ni vredno pol k. ce nimas blage veze kam stvar uvrstiti. Ce v neko neumnost (in to dejansko je bila neumnost) dodas "bojda" ni zaradi tega neumnost izjave nic manjsa. Za 10.000 mrtvih "v borbi proti okupatorju" mora biti vsaj 10 malce vecjih bitk. Pa dvomim da lahko nastejes 3. Stekas?
Btw, Draza dejansko ni imel blage veze kaj dela. O vojski ali diplomaciji. Na koncu so izdali&nategnili prav vsi. Rit je pa nastavil vse, za drobtino oblasti. Koncal je pa jami kakor kuzna zival.
p.s.:kar se tebe tice lahko sodijo tudi med Kitajce ceprav je to KRETENIZEM.