DPD ,šalabajzerji ,kaj storiti , paketa ni.....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.469
113
Občasno se zgodi, da gre kakšen paket po napačni poti in se potem pojavi drugje, od tam pa je ponavadi hitro v Sloveniji. Lahko da so ob oddaji narobe vnesli destinacijo, se je prilepil na kakšen drug paket, ...

Prevozi so ponavadi ponoči, tako da zjutraj preveri lokacijo.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Status ob 13.00 uri

2016-09-06 00:44,In transit., Malmö (SE)
2016-08-31 15:20,In transit., Lehrte (DE)
2016-08-31 14:48,Received by DPD from consignor., Lehrte (DE)
2016-08-31 13:16,Order information has been transmitted to DPD., DPD data centre

Škoda govoriti.... Teče pa osmi dan...

Slabše storitve še nisem doživel in upam da je tudi ne bom več...

Nazadnje urejeno:

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Ah, jokica.
S kitajske pa potuje cel mesec.

Bluziš...

Primerljiv paket potuje iz Kitajske z DHL natančno 3-4 dni...

Če ne veš ne piši.

Ne govorimo o neki navadni pošti. Ti ni jasno da sem plačal 65 evrov za poštnino z zavarovanjem.

lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Ja in?
Jaz mesečno pošiljam/prejemam pošto od DPDja veliko večjih vrednosti.... najdlje je potovalo 38 dni! Ja 38. Vzrok snežne nevihte.
Si pač padel med tistih 1%. Za primerjavo paket preko pošte Slovenije iz Kranjske Gore do Moravcev 11 dni.
bonk.gif
ali drugače povedano 24 km na dan ali drugače povedano dostavljali so ga peš.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Status ob 13.00 uri

2016-09-06 00:44,In transit., Malmö (SE)
2016-08-31 15:20,In transit., Lehrte (DE)
2016-08-31 14:48,Received by DPD from consignor., Lehrte (DE)
2016-08-31 13:16,Order information has been transmitted to DPD., DPD data centre

Škoda govoriti.... Teče pa osmi dan...

Slabše storitve še nisem doživel in upam da je tudi ne bom več...

mal najedaš in tečnariš.
DPD dostavlja čist enako, kot vse ostale službe.
Povsod je lahko zajeb

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz pošljem letno v EU prek DPD cca. 15.000 paketov, od tega mi recimo poškodujejo/izgubijo/napačno dostavijo 5-10 paketov na letni ravni.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz pošljem letno v EU prek DPD cca. 15.000 paketov, od tega mi recimo poškodujejo/izgubijo/napačno dostavijo 5-10 paketov na letni ravni.

5-10 !!
shocked-1.gif

To se ja ne sme dogajati!

[/johannes]

Avtorju: a si že sprožil reklamacijo?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Z reklamacijo so spet ceramonije...

Reklamacijo lahko "kao" sproži samo naročnik prevoza ,se pravi v mojem primeru trgovec v DE...

Normalno se vsi izogibajo ....

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.133
113
Se pravi kompliciraš in težiš napačnemu.

Zateži trgovcu da nisi prejel blaga kot je bilo dogovorjeno in boli te k.. kaj je s pošiljko. Naj ti pošlje še 1x in se jeb... sam z izgubljeno. Ne veš niti če je sploh poslal tebi ali ti je dal nek random tracking ki je dejansko od pošiljke na švedskem. Mogoče je narobe napisal državo naslovnika in sedaj iščejo Janeza Novaka na Cankarjevi 17 nekje sredi Malmeja ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Iščejo ga.

Zavaravano ni verjetno, tako da lahko samo utruja. Ce ne da reklamacijski zahtevek. Vem da napošti se nimaš kaj jokat, čeni zavarvoano,pa lahko imaš najbolj zajeban tracking.

Utrujaš ti s svojimi izjavami...

"VG/DPD/177
Versandkosten: DPD; 2 bis 3
Lieferzeit in Tagen; 15kg
Gewicht; 500 €
Versicherungssumme

"

Verjamem da ti nikoli ne zavaruješ pošiljk... Nekateri pa plačamo in sedaj me enostavno samo zanima kako bo zadeva potekala naprej... Tudi neki roko dostave obstajajo ,in nenazadnje verejtno tudi kakšne odškodnine za zamudo...

Poštnino sem plačal 65 evrov ,tako da ne mi tu nabijat da utrujam in podobne bolne fore..

lp

Precej draga poštnina. Jaz sem za 31kg pošiljko, škatla velikosti pomivalca iz švedske plačal 30 eur. Naročil ponedeljek popoldne, dobil četrtek dopoldne.
cheer.gif
Je bil pa UPS.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Nič me ne boli - samo ugotavljam, da se je @Utiševalec oglasil - posledično se lahko tema zaklene, ker ni več kaj dodati.

Mimogrede - a si že sprožil reklamacijo (pri prodajalcu seveda)?

edit: Ali morda res upaš, da kdo iz DPDja tole bere in se te bo usmilil in šel iskati tvoj paket?
Pa da ne bo nesporazuma - ne privoščim ti, da se je paket izgubil. Samo kaj več kot svetovati kar sem (smo) ti ne morem(o) - reklamcijo moraš sam odpreti.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Iščejo ga.

Zavaravano ni verjetno, tako da lahko samo utruja. Ce ne da reklamacijski zahtevek. Vem da napošti se nimaš kaj jokat, čeni zavarvoano,pa lahko imaš najbolj zajeban tracking.

"VG/DPD/177
Gewicht; 500 €
Versicherungssumme

"

Verjamem da ti nikoli ne zavaruješ pošiljk... Nekateri pa plačamo in sedaj me enostavno samo zanima kako bo zadeva potekala naprej... Tudi neki roko dostave obstajajo ,in nenazadnje verejtno tudi kakšne odškodnine za zamudo...

Poštnino sem plačal 65 evrov ,tako da ne mi tu nabijat da utrujam in podobne bolne fore..

lp

Precej draga poštnina. Jaz sem za 31kg pošiljko, škatla velikosti pomivalca iz švedske plačal 30 eur. Naročil ponedeljek popoldne, dobil četrtek dopoldne.
cheer.gif
Je bil pa UPS.

To je cena na firmo. oz., delaš na firmi ki posluje prek UPS.Ni šans da si fizični in tako malo plačal.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Iščejo ga.

"VG/DPD/177
Gewicht; 500 €
Versicherungssumme

"

lp

cheer.gif
Je bil pa UPS.

To je cena na firmo. oz., delaš na firmi ki posluje prek UPS.Ni šans da si fizični in tako malo plačal.

Za njegov primer ne vem...

Sam imam iz Nemčije v določeni spletni trgovini (tudi vsi drugi kupci) iz Nemčije ne glede na število izdelkov in težo. Z DHL ali DPD 3,99 !! evra

Gre pa za trgovino za male živali (psi ,muce,ptice) ,kjer kilograme hitro nabereš..

" Slovenija € 3,99 DPD
Hrvaška € 9,99 DPD
Mednarodno pošiljanje izvajamo s podjetji DPD, DHL in z regionalnimi partnerji. V Slovenijo dostavljata podjetji DPD in DHL. DHL preda paket Pošti Slovenije in poštni uslužbenec dostavi paket vam. Med potekom naročila se lahko sami odločite, katero dostavno službo želite. V primeru, da dostava z izbrano dostavno službo ne bo možna, boste prejeli obvestilo o spremembi. Seveda v takem primeru vse dodatne stroške krijemo mi. Prosimo upoštevajte: v kolikor se odločite za dostavno službo DHL je brezplačna dostava za naročila nad 49 €. "

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Nič me ne boli - samo ugotavljam, da se je @Utiševalec oglasil - posledično se lahko tema zaklene, ker ni več kaj dodati.

Mimogrede - a si že sprožil reklamacijo (pri prodajalcu seveda)?

edit: Ali morda res upaš, da kdo iz DPDja tole bere in se te bo usmilil in šel iskati tvoj paket?
Pa da ne bo nesporazuma - ne privoščim ti, da se je paket izgubil. Samo kaj več kot svetovati kar sem (smo) ti ne morem(o) - reklamcijo moraš sam odpreti.

Sama reklamacija ni tako enostavna.

Na DPD Slovenija tako prikrito priznavajo da je šlo vse skupaj oz. še gre po murphyevem zakonu...

Reklamacijo načeloma lahko odpre samo plačnik ,ki je pa takšnih primerih prodajalec ki pa poštnino zaračuna kupcu. Ampak za DPD ,in verjetno tudi ostale dostavne službe je plačnik tsiti ki plača poštnino samemu prevozniku.

Ker gre v mojem primeru za dokaj velikega trgovca ,je pa sedaj vprašanje v kakšnem odnosu je s samo firmo DPD. Verjetno se raje zameri meni kot DPD-ju.

Sicer navaja da je na mojo pritožbo opozoril DPD ,kjer pa mu zagotavljajo da bom paket dobil. To sicer tudi sam verjamem , moti me da sem plačal večjo poštnino ravno iz razloga hitre dostave in zavarovanja.

Nekako v vsej tej zgodbi manjka nekakšen formular " open dispute" kjer bi lahko sam podal reklamacijo ,nekako v stilu ebaya in podobno.

lp