Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Vozilo je še vedno v fazi prehitevanja. Prehiteva po levi, vozi s hitrostjo, ki je enaka ali nekoliko večja od predpisane. Prehitevano vozilo je malo pod dovoljeno hitrostjo. Po levi strani pa se približuje vozilo, ki ima večjo hitrost od predpisane in želi prehiteti prehitevajočega. Vozilo, ki je zadaj torej ni vozilo na nujni vožnji.
Kakšna je tu dikcija?
Tukaj naj se ta, ki vidi, da se mu zadaj približuje hitrejše vozilo izloči kar sam iz prometa. Kaj tebe briga kaj počne tisti zadaj..naj gre 500km/h, če lahko...ti prehiti in se umakni iz prehitevalnega pasa...a vam je izpod časti vozit po voznem pasu ali kaj?? Res ne vem kaj je s to obsedenostjo pri nas, da je treba vozit na prehitevalnem pasu...a dobite kake bonuse konec meseca, kako zastonj gorivo ali kaj, če se vozite po prehitevalnem pasu? Če kaj dobite povejte, se bom tudi jaz začel vozit samo po prehitevalnem pasu...
Jaz ko prehitevam in vidim, da se mi zadaj približuje nekdo kar hitro pospešim in se mu umaknem, pa naj gre svojo pot naprej. Res ne vem kaj se delate nekaj šerife po cesti.
Predvsem mi gredo na živce tisti pacienti, ki vozijo stalno 60, pa ne glede na to ali je vas, kjer je omejitev 60 ali je izven vasi, kjer je omejitev 90. Pa ko se nabere kolona več kot treh vozil on še vedno goni 60, čeprav bi se menda po zakonu moral umakniti, ko se nabere kolona daljša od treh vozil (če se ne motim).
Glede tistega tvojega tempomata in tvojega primera 2km/h več kot tisti ki je na prehitevalnem...če vidiš da se ti kdo približuje in pred tabo ni nobenega daj po gasu in prehiti ter se umakni. Na AC ni veliko radarjev...predvsem pa ni radarjev na delih, kjer se nič ne dela oz. ni cestninska postaja (razen tistih, kjer je prav tabla, da "meri" hitrost), tako da te ne bodo dobili. Pa tudi policaji ti do ene 140km/h ne bodo naredili nič.