in v čem je boljša/drugačna kot ostale?Po Brexitu so se podražile. Prej je bila Koda 13 za 279 EUR. Mene mika, da bi jo prodal in kupil raje : GLOWEN
Tle mas dva, oba sta super.Ker vidim, da ste tukaj sami pravi mojstri pic me zanima, če imate kakšne dobre recepte za testo?
Predvsem je visja in ma vecjo odprtino, tko da lahko kuhas se kej druzga. Se pa strinjam s kalbotom, alfo one mam skor dve leti, in ne zamenjam za nic (no mogoce za vecjo alfo )in v čem je boljša/drugačna kot ostale?
priznam, da prvič slišim za tole.. pa da se nisem poglabljal v detajle.. tko da če si naštudiral - deli to z nami
njah.. že pri 400€+ žrna zavija "a res rabmo to igračo za tiste "3 pice na leto""... alfa (sploh plinska) je sploh out of budgetPredvsem je visja in ma vecjo odprtino, tko da lahko kuhas se kej druzga. Se pa strinjam s kalbotom, alfo one mam skor dve leti, in ne zamenjam za nic (no mogoce za vecjo alfo )
Kilo moke, 660ml vode, zvrhana žlička soli. Koliko kvasa daš je pa odvisno od časa fermentacije testa. Če boš delal za naslednji dan daj pol žličke, če se boš šel dolgo fermentacijo 48 ur in več daš četrt ali še manj. Testo moraš res dobro premetat, potem pa pustiš da začne delat na sobni temperatui, potem v hladilnik. Občasno zadevo premečeš in to je to.Ker vidim, da ste tukaj sami pravi mojstri pic me zanima, če imate kakšne dobre recepte za testo?
Ja, ko bom uspel nardit zunanjop kuhinjo, kre not verjetno alfa 4. Do takrat bo pa enka šibala.Predvsem je visja in ma vecjo odprtino, tko da lahko kuhas se kej druzga. Se pa strinjam s kalbotom, alfo one mam skor dve leti, in ne zamenjam za nic (no mogoce za vecjo alfo )
To je cist odvisno od zene. Moje je zelo zadovoljna z dobro hrano, in jebiga pripomocki stanejo. Drgac pa pr men laufa tud pozim 1x do 2x na teden, ker delam not se kruh, meso, gratinirane testine itdnjah.. že pri 400€+ žrna zavija "a res rabmo to igračo za tiste "3 pice na leto""... alfa (sploh plinska) je sploh out of budget
pogledam glowen.. hvala
30mbar rabiš.
Tudi ce dobi kaj drugega bo lahko kupil pretvornik na slovenskega.
Tole je bilo tapravo. Če je bila pečica segreta na full so mi vse funkcije odpovedale. Ugotovil sem da je najbolje predogret kamen na 250-ih stopinjah cca 1.5h. Nato vklopit funkcijo pol žara, nastavit na 270 stopinj in dat notri pizzo v najvišji rack. Tako imam s pol žara 7 minut močne toplote (po sedmih minutah se polovička žara ugasne samodejno), kar mi zadošča da spečem pizzo kot jo želim. Če vklopim full žar imam časa samo 3 minute, kar je malo premalo. Spodaj slike kako izgleda pizza. Ni sicer še točno tako kot bi hotel, je pa na zunaj lepo crunchy, znotraj je pa mehka, predvsem je pa slastna . V bistvu če hočeš narediti res dobro pizzo mora celoten postopek od hidracije testa, vzhajanja, oblikovanja pizze, pečenja biti res naštudiran, drugače hitro zafrkneš in rezultat je hitro drugačen od pričakovanega.Po moje je ravno to problem. Ti že segrevaš svojo pečico na max (270°C) in zato se žar funkcija vedno ne vklopi (odvisno kakšno temperaturo zazna temp. senzor pečice v tistem trenutku.). Poizkusi segrevati pečico/kamen le do na primer 250°C. Tako ti ostane še teh 20°C do max in bi se ti zato moral takoj vklopiti žar.
Druga opcija je, da po segrevanju na max, pustiš pečico malo odprto (da pade temperatura). Itak imaš hudo debel kamen, ki ima veliko akumulirane temperature. Za zapečenost pice od zgoraj pa bo poskrbela žar funkcija.
Ni druge kot da naštudiraš svojo pečico in iz nje iztisneš maksimum kolikor pač lahko za pice. Naslednji nivo pa je namenska pica pečka.
Ljudje o pici je govora. Eni res znanost nardite iz tega....V bistvu če hočeš narediti res dobro pizzo mora celoten postopek od hidracije testa, vzhajanja, oblikovanja pizze, pečenja biti res naštudiran, drugače hitro zafrkneš in rezultat je hitro drugačen od pričakovanega.
Okej, se bom drugače izrazil: Jaz osebno imam neke "svoje standarde" glede peke pizze in glede na omejena sredstva ki jih imam, hočem narediti iz tega najboljše kar se da za moj okus in da imam vsako ponovitev, ki jo delam v skladu s temi "svojimi" standardi. Tako sem iz izkušenj ugotovil, da če hočem narediti po teh svojih standardih, mora celoten postopek od hidracije testa, vzhajanja, oblikovanja pizze, pečenja biti res naštudiran, drugače hitro zafrknem in rezultat je hitro drugačen od pričakovanega.Ljudje o pici je govora. Eni res znanost nardite iz tega....
Kaki naštudirani postopki. Res ni bolj preproste stvari za spečt kot pica. To zajebat moreš res bit majster.
A pomagaš kje si to nabavil? Jaz imam plinskega Webra pa bi rabil pretvornik. Hvala.