Še moj izdelek iz napol pokvarjene pečice, moka pa Barilla tip 00. Ne morem verjet da mi je dejansko uspel dosečt to, da se je testo napihnilo in je lepo hrustljavo, na sredini pa hrustljavo+mehko. S tega profila se ne vidi kako je skorja napihnjena, ampak jaz sem navdušen glede na to kakšno pečico (še) imam
Sem pa spremenil način dela... testo sem raztegnil na pomokanem pultu, v pečico pa ruknil prazen pladenj na 270 stopinj da se je razgrel (kolikor pač pečica zmore). Potem pa sem s tisto lopato (ki sem jo pokazal par strani nazaj) naložil prazno testo in ga ruknil na razgret pladenj za 5 minut. Testo se je delno zapeklo, vzel sem pico ven, naložil vse sestavine in ruknil nazaj še za 10minut.
Okus pa odličen, ne vem a je razlog v tipu moke ali v načinu peke.
Aja, lopata za pico iz Kitajske se obnese odlično! Pa še ravno prav velika je
Poglej priponko 28028
vpiši v google vera pizza napoletana recepie maš vsa razmerja in količine, sem objavil par strani nazajBi lahko kdo še napisal kako pripravite testo dan/dva vnaprej?
Bi lahko kdo še napisal kako pripravite testo dan/dva vnaprej?
Vsipam hitmix pizza mesanco v aparat za kruh pect pol da dam v hladilnik ko zapiskaBi lahko kdo še napisal kako pripravite testo dan/dva vnaprej?
Jst delam po receptu tegale majstra
Recept je itak površno predstavljen. 1,5kg moke je preveč na 1 liter vode.Malo matematike - kila pa pol moke, liter vode - dobi ven 7 kugel po četrt kile. Kje je ostala masa?
A, ti bi točne sestavine.... Pa dejte mal z glavam mislit. Za začetek.... 75% hidracija pa dobra žlička soli na kilo moke, manj ko bo kvasa, dlje bo hajalo, bolje bo. Vsa umetnost. Kje boš pekel pa res ni bistven podatek.Sem preletel celo temo skoz, vendar se mi porajajo nejasnosti...
Pico bom pekel v Webru.
Prosil bi, če mi lahko en napiše točne količine sestavin na 1 kg moke. Ok iz teme sem videl, da naj grem po moko tipa 00 al 0. Sol naj dam morsko in kvas Fala slonček.
Ko testo zamesim ali ga dam takoj v hladilnik za 24 ur ali ga pustim stati pokritega 2 uri oblikujem hlabčke po 250 g in potem dam v hladilnik?