Domača pizzerija

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ja jebi ga nismo vsi pizajoloti z 10 let izkušnjami:evil:. Avtor jih 28 naredi v eni uri. Jaz ne vem če sem jih toliko v življenju pojedel...
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.228
1.366
113
Saj ne recem, da je kakorkoli tvoja slaba. Tudi moja ne zgleda, kot njegova iz uunija :)
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Jaz in Koda, poglavje 2

Na hitro samo nekaj novih spoznanj.
- pšenični gris ima precej nizko vnetišče
- če je lopar posipan z grisom, zdrsne pica precej luštno dol z njega
- še lažje, če jo ne razteguješ na njem, ampak jo samo naložiš
- nikoli, ampak res nikoli, ne dovoli prijatelju, da si sam pripravi pico za v tvojo kodo
- mocarela in koruza tudi gorita (oni bivši prijatelj iz prejšnje alineje je raztegnil in zložil pico na bistveno premalo posipanem loparju. V kodo je zletelo skoraj vse razen testa.)
- calzone tudi ni švoh, sam malo bolj zažgana po vrhu (tisto kar je ostalo od pice iz prejšnje alineje sem malo dodeval, zvil in na koncu fliknil not. Pršut je bil odličen.)
- ostanki sira, koruze in grisa se, po 15 minutnem “after burnu”, naslednji dan z lahkoto s krtačo očistijo iz kamna

Nadaljevanje sledi v četrtek.

PS: a sem že omenil, da je bil nakup Kode odlična poteza. Edino za idealno težo me malo skrbi.

PPS: že omenjeni bivši prijatelj menda že naroča svojo - koleba pa med pro in navadno.
twinman - a se koda za Kodo lahko deli naprej?
 
  • Všeč mi je
Reactions: twinman in dentex

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja jebi ga nismo vsi pizajoloti z 10 let izkušnjami:evil:. Avtor jih 28 naredi v eni uri. Jaz ne vem če sem jih toliko v življenju pojedel...
Nisem picajolo in izkušenj z ooniji je 2 leti, prej še kaka druga improvizacija. Gre za to, da imaš vse zloženo "do roke". Pizze so seveda v tem primeru margarite......
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz in Koda, poglavje 2

Na hitro samo nekaj novih spoznanj.
- pšenični gris ima precej nizko vnetišče
- če je lopar posipan z grisom, zdrsne pica precej luštno dol z njega
- še lažje, če jo ne razteguješ na njem, ampak jo samo naložiš
- nikoli, ampak res nikoli, ne dovoli prijatelju, da si sam pripravi pico za v tvojo kodo
- mocarela in koruza tudi gorita (oni bivši prijatelj iz prejšnje alineje je raztegnil in zložil pico na bistveno premalo posipanem loparju. V kodo je zletelo skoraj vse razen testa.)
- calzone tudi ni švoh, sam malo bolj zažgana po vrhu (tisto kar je ostalo od pice iz prejšnje alineje sem malo dodeval, zvil in na koncu fliknil not. Pršut je bil odličen.)
- ostanki sira, koruze in grisa se, po 15 minutnem “after burnu”, naslednji dan z lahkoto s krtačo očistijo iz kamna

Nadaljevanje sledi v četrtek.

PS: a sem že omenil, da je bil nakup Kode odlična poteza. Edino za idealno težo me malo skrbi.

PPS: že omenjeni bivši prijatelj menda že naroča svojo - koleba pa med pro in navadno.
twinman - a se koda za Kodo lahko deli naprej?

Na ZS----ni open source Koda :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: gr69

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Pšenični zdrob :zmaga:
Ker se mi je enkrat testo pretrgalo na loparju ker sem naredil eno pre tanko sem delal pizza palačinke...:evil:

Okus in mehkoba mojega testa:zmaga: kljub pečenju 3 minute. Skratka električna pečica z žar funkcijo in gorenčeva žar plošča so soliden približek za občasno pečenje pice doma.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
A ve kdo za take podobne loparčke da jih imajo na zalogi pa da jih lahko že za vikend kupim kje? Kak baubau, inpos, merkur...?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Jaz in Koda, poglavje 2

Na hitro samo nekaj novih spoznanj.
- pšenični gris ima precej nizko vnetišče
- če je lopar posipan z grisom, zdrsne pica precej luštno dol z njega

to bi samo kako stare šole gospodinjo, ki ima krušno peč doma mogo vprašat. Se je vedno zdrob uporabljal za lopar.

Jaz in Koda, poglavje 2
- calzone tudi ni švoh, sam malo bolj zažgana po vrhu (tisto kar je ostalo od pice iz prejšnje alineje sem malo dodeval, zvil in na koncu fliknil not. Pršut je bil odličen.)

probaj zgornji del narahlo posipat s sirom, se bo manj dvignilo in ne bo zažgano.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
to bi samo kako stare šole gospodinjo, ki ima krušno peč doma mogo vprašat. Se je vedno zdrob uporabljal za lopar.



probaj zgornji del narahlo posipat s sirom, se bo manj dvignilo in ne bo zažgano.
Luka sam tega ne ga bo napihnilo ga bo mel še po stropu.
Drugače pa enkrat en star pocopek sicer romanske šole je v krušno peč nametal malo grobe morske soli in nanjo porinil pico iz loparja, bila je neslana presenetljivo.
Mogoče se jutri razjezim in naredim eno zgodbo u 3 jki
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Vedno dam sir gor in ostane tsto v prvotni obliki. Aja pa čisto narahlo s pelati namažem po vrhu še. Ko sem prvic delal calzone suh na vrhu jo je v strop nabilo prakticno takoj.

Evo nekaj takega
. received_802048533479829.jpeg
 
  • Všeč mi je
Reactions: dentex

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Aja pa čimbolj pri vratih more bit. Pa po širini. Drugač jo prehitro skuri. Pa ne na polno ogenj
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Aja pa čimbolj pri vratih more bit. Pa po širini. Drugač jo prehitro skuri. Pa ne na polno ogenj
Aha ok razumljivo, jest mam raje pol gor pelate dane po želji not pa buffala in ricotta pa to je to, ampak jo z njimi zabremzaš.
Ja temperatura mora biti nižja, drugače je znotraj surova. Bom ob priliki probal
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
A lahko da še kdo kakšno" homemade" sliko pice spečene z unni kodo? Za koliko se potem dobi to peč 259€incl poštnina? Tu predvidevam da gorilca ali karkoli drugega ne rabim kupovati posebej
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Plin pa “mizo” rabiš. Pa zelo priporočljiv je Ooni “pladenj” za obračanje.

Pa še glede calzone - moj “izdelek” je bil ob drugi uporabi Kode, pa še to neplaniran (kar je upam dovolj razvidno iz tistega zapisa), posledično naredil vse “začetniške” napake. O nadevu pa sploh ne bi - je bilo not tisto, kar je ostalo od ponesrečene pice - višina pa tudi bistveno previsoka, saj sem samo “zarolal” in upal, da bo kaj not ostalo.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Plin pa “mizo” rabiš. Pa zelo priporočljiv je Ooni “pladenj” za obračanje.

Pa še glede calzone - moj “izdelek” je bil ob drugi uporabi Kode, pa še to neplaniran (kar je upam dovolj razvidno iz tistega zapisa), posledično naredil vse “začetniške” napake. O nadevu pa sploh ne bi - je bilo not tisto, kar je ostalo od ponesrečene pice - višina pa tudi bistveno previsoka, saj sem samo “zarolal” in upal, da bo kaj not ostalo.
malo sem razočaran ker nisi nič povedal o kitchen aidu, kako dela....ne mi rečt da se ti nabira prah na takšni mašini zdaj?