Nisem picajolo in izkušenj z ooniji je 2 leti, prej še kaka druga improvizacija. Gre za to, da imaš vse zloženo "do roke". Pizze so seveda v tem primeru margarite......Ja jebi ga nismo vsi pizajoloti z 10 let izkušnjami. Avtor jih 28 naredi v eni uri. Jaz ne vem če sem jih toliko v življenju pojedel...
Jaz in Koda, poglavje 2
Na hitro samo nekaj novih spoznanj.
- pšenični gris ima precej nizko vnetišče
- če je lopar posipan z grisom, zdrsne pica precej luštno dol z njega
- še lažje, če jo ne razteguješ na njem, ampak jo samo naložiš
- nikoli, ampak res nikoli, ne dovoli prijatelju, da si sam pripravi pico za v tvojo kodo
- mocarela in koruza tudi gorita (oni bivši prijatelj iz prejšnje alineje je raztegnil in zložil pico na bistveno premalo posipanem loparju. V kodo je zletelo skoraj vse razen testa.)
- calzone tudi ni švoh, sam malo bolj zažgana po vrhu (tisto kar je ostalo od pice iz prejšnje alineje sem malo dodeval, zvil in na koncu fliknil not. Pršut je bil odličen.)
- ostanki sira, koruze in grisa se, po 15 minutnem “after burnu”, naslednji dan z lahkoto s krtačo očistijo iz kamna
Nadaljevanje sledi v četrtek.
PS: a sem že omenil, da je bil nakup Kode odlična poteza. Edino za idealno težo me malo skrbi.
PPS: že omenjeni bivši prijatelj menda že naroča svojo - koleba pa med pro in navadno.
twinman - a se koda za Kodo lahko deli naprej?
vprašaj v KrekA ve kdo za take podobne loparčke da jih imajo na zalogi pa da jih lahko že za vikend kupim kje? Kak baubau, inpos, merkur...?
Jaz in Koda, poglavje 2
Na hitro samo nekaj novih spoznanj.
- pšenični gris ima precej nizko vnetišče
- če je lopar posipan z grisom, zdrsne pica precej luštno dol z njega
Jaz in Koda, poglavje 2
- calzone tudi ni švoh, sam malo bolj zažgana po vrhu (tisto kar je ostalo od pice iz prejšnje alineje sem malo dodeval, zvil in na koncu fliknil not. Pršut je bil odličen.)
Luka sam tega ne ga bo napihnilo ga bo mel še po stropu.to bi samo kako stare šole gospodinjo, ki ima krušno peč doma mogo vprašat. Se je vedno zdrob uporabljal za lopar.
probaj zgornji del narahlo posipat s sirom, se bo manj dvignilo in ne bo zažgano.
Aha ok razumljivo, jest mam raje pol gor pelate dane po želji not pa buffala in ricotta pa to je to, ampak jo z njimi zabremzaš.Aja pa čimbolj pri vratih more bit. Pa po širini. Drugač jo prehitro skuri. Pa ne na polno ogenj
malo sem razočaran ker nisi nič povedal o kitchen aidu, kako dela....ne mi rečt da se ti nabira prah na takšni mašini zdaj?Plin pa “mizo” rabiš. Pa zelo priporočljiv je Ooni “pladenj” za obračanje.
Pa še glede calzone - moj “izdelek” je bil ob drugi uporabi Kode, pa še to neplaniran (kar je upam dovolj razvidno iz tistega zapisa), posledično naredil vse “začetniške” napake. O nadevu pa sploh ne bi - je bilo not tisto, kar je ostalo od ponesrečene pice - višina pa tudi bistveno previsoka, saj sem samo “zarolal” in upal, da bo kaj not ostalo.