Dogajanje v ostalih komunističnih biserih po svetu

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.070
12.634
113
to je tud res, pri nas v "vasi" je v bistvu samo merkator (pa se že šušlja, da ne bo dolgo, da je game over), ampak ker sem dnevno na poti iz mesteca do vasi, grem najraje v Špar.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.184
3.662
113
23. septembra 2008, le osem dni po njenem 47. rojstnem dnevu, so Sonjo našli mrtvo v stanovanju njenih staršev v Beogradu.

Sem jaz kaj prespal/preskočil/...? Kako vezo ima ta članek objavljen danes in njena smrt?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.184
3.662
113
Ne rabim, na današnji dan bi imela rojstni dan, ampak to je "nepomembna omemba" v članku, ki govori večinoma o njenem propadlem življenju z drogami.

B81

22. jul 2007
39.100
11.962
113
KSZ
malo ste zašli iz teme, pa bom še jaz...

Ker mahnič našega kliče kar "duče", sem odprl wikija in berem zadnji odstavek:

Odpravil je demokracijo in vse politične stranke razen fašistične. tak kot tito. Tajna policija je zapirala in odstranjevala njegove nasprotnike. tak kot OZNA/UDBA. Časopisi in radijske postaje so bili prisiljeni objavljati fašistična načela in Mussolinijeve govore. tak kot Borba. S sporazumom z Vatikanom je pridobil naklonjenost katoliške cerkve. kot tito leta 66. Fašisti so organizirali množična zborovanja, na katerih so poveličevali Mussolinija. kot naši mitingi. Pod njegovim vodstvom je Italija postala vzor za fašistične sisteme tudi v drugih državah. kot jugoslavija.

Ni to nekam dosti podobnosti z Dučejem, ustanoviteljem fašizma?

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: aljoman in Mr_Wolf