Narobe gledam? Ker ce ne, je kar razlika med 2150 in 1600, vseeno... Ce nisi na minimalcu pa se vecja.
Zdajle sem se malo s kalkulatorji igrala. Da sta oba na minimalcu in eden uposteva otroke 6 mesec, potem pa 6 mesec drug, je 1771€. Otroskih doklad je toliko, da prideta na koncu meseca na 2150€. 2 razred za otroske doklade...
Narobe gledam? Ker ce ne, je kar razlika med 2150 in 1600, vseeno... Ce nisi na minimalcu pa se vecja.
Se strinjam, da je razmerje med delovnimi in tistimi na sociali poruseno. Srednjo razred se sistematicno brise, ampak kar nekaj bolje je pa se vseeno...
Kar se vrtca tice. Prvi otrok bo v primeru 1600 dohodka mesecno placal 20% cene, dva na minimalcu pa 30%. Razlika je torej cca 30-40 evrov. 2. otrok ima zastonj, dokler sta dva v vrtcu in 2. otrok je mlajsi, torej tisti, ki ima visjo ceno. 3. otrok ima pa vedno zastonj, ce so le 3 se mladoletni.
Se strinjam, da je razmerje med delovnimi in tistimi na sociali poruseno. Srednjo razred se sistematicno brise, ampak kar nekaj bolje je pa se vseeno...
Teh nekaj par sto eurov je morda ravno dovolj, da sta prišla do lastne nepremičnine. Tisti, ki živi zgolj od socialnih prispevkov, si v življenju ne ustvari nič.
Kolikor jaz poznam, v neprofitnih stanovanjih živijo v večni vlagi in plesni. V glavnem so to stare neizolirane stavbe.In zakaj bi si? Dobi za đešarac ali še manj novo stanovanje v Lj, kjer mi vsako zadevo porihta stanovanjski sklad. Praktično do konca lajfa....
Jaz lahko povem za moje sosede. Oba na socialki, en otrok, hišo so jima starši zapustili, 2x avto. Ona na šverc dela manikuro. Ker je, kako se naj izrazim... (zunaj uj notri fuj) ima širok krog kolegic, ji kitajc verjetno ne folga lepila in plastike za nohte delat. Ne izmišljujem si, ker njena "umetniška dela" redno objavlja na FB. Pred 14 dnevi so ji ravno sončno elektrarno montirali, pred bajto je montažni bazen, uživajo na polno. Dopust 2x letno.Kaj ne delajo vsi še na črno....? Pa novi bmw-ji pred socialnim blokom v fužinama.
Še vedno precej več kot kak večni študent, upokojenec, kmet ali pa župnik.Jaz lahko povem za moje sosede. Oba na socialki, en otrok, hišo so jima starši zapustili, 2x avto. Ona na šverc dela manikuro. Ker je, kako se naj izrazim... (zunaj uj notri fuj) ima širok krog kolegic, ji kitajc verjetno ne folga lepila in plastike za nohte delat. Ne izmišljujem si, ker njena "umetniška dela" redno objavlja na FB. Pred 14 dnevi so ji ravno sončno elektrarno montirali, pred bajto je montažni bazen, uživajo na polno. Dopust 2x letno.
Skratka, socialc in malo dela na črno in si čisti zmagovalec. Kaj doprinesejo državi. Nič!
Pa še to dopiši, da socialcu ni potrebno plačevati nobenih kazni za prekrške. Ped leti so v Grosuplju izvolili Cigana za občinskega svetnika. Čez dva meseca je dal odpoved, ker mu je FURS vse sejnine zaplenil za poplačilo prekrškov, ki mu jih kot socialcu ni bilo potrebno plačevati.Daj no, ne mesaj otrok z izkoriscevalci sistema.
Dejstva:
- socialec oproscen placila rtv 12,75
- oproscen placila dodatnega zavarovanja, 35 po osebi
- oproscen placila vrtca
- prehrana v soli, srednji soli
- prevoz v srednji, na studiju
- zastonj osnovno zavarovanje
- učbeniki
- izredne pomoci v obliki drv, placila poloznic ipd
Pa se kaj sem verjetno pozabil. Saj zastavljeno je ok, ce si v tezkem obdobju pa da preguras. Samo bi se morale zadeve striktno preverjati in minimalizirati izkoriscevalce. Le teh je sicer manj, kot pred leti. Po mojem mnenju. Sem poznal tipa, ki ga je zavod posiljal na razgovore. Tam se je pa delav mutav, nezainteresiran. Vlekel dsp kar dolgo, hkrati pa sel nekaj krat mesecno v Avstrijo kaj obirat, pomagat. Prav nic mu ni manjkalo.
Daj no, ne mesaj otrok z izkoriscevalci sistema.
Dejstva:
- socialec oproscen placila rtv 12,75
- oproscen placila dodatnega zavarovanja, 35 po osebi
- oproscen placila vrtca
- prehrana v soli, srednji soli
- prevoz v srednji, na studiju
- zastonj osnovno zavarovanje
- učbeniki
- izredne pomoci v obliki drv, placila poloznic ipd
Pa se kaj sem verjetno pozabil. Saj zastavljeno je ok, ce si v tezkem obdobju pa da preguras. Samo bi se morale zadeve striktno preverjati in minimalizirati izkoriscevalce. Le teh je sicer manj, kot pred leti. Po mojem mnenju. Sem poznal tipa, ki ga je zavod posiljal na razgovore. Tam se je pa delav mutav, nezainteresiran. Vlekel dsp kar dolgo, hkrati pa sel nekaj krat mesecno v Avstrijo kaj obirat, pomagat. Prav nic mu ni manjkalo.
To je bila demagoska opazka na demagoski odziv butca... S tem, da se bojim, da je bil on resen.
Kakor je zastavljeno, je ze prav. Dejstvo pa je, da vsem ki na crno delajo, stango drzijo tisti, ki se najbolj bunijo. In tudi ni res da se bolj splača, ker se ne. Kdor dela ima konec meseca se vseeno vec. Kar je seveda prav in logicno.
Razlike se pa brisejo vse do orenk nadpovprecne place, kar je demotivacijsko, ampam mi imamo pac radi uravnilovko, kadar se gleda v smeri tistih z več, ter demagogijo kadar se obraca v drugo smer.
Socialni transferji imajo svoj namen in so odraz neke napredne druzbe, ker pac ne vrzemo cloveka volkovom, ko je 5 min nekoristen. So tudi pogoji za njih, kjer pa mi sepamo je seveda pri implementaciji. In resitev seveda je sprememba sistema. Bemtis, samo uveljavljaj ga, pa bo prec bolje.