Dodatna obdavčitev luksuznih vozil

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
Mešaš jabolke in hruške....

Avto ni pogoj za življenje, topla hiša, topla sanitarna voda pa bi znala bit. Glede da nekatere pride ogrevanje 12 minimalnih plač, to ni zanemarljiv strošek.
Ma nemoj???? No lej, mesečno naredim najmanj 2 jurja službenih kilometrov. S katerimi zaslužim in od tega državi plačam vse davščine. Zdej mi pa povej, kako naj brez avta kaj zaslužim. Bom z veseljem to naredil, ker mi je vožnja počasi že muka.
Citat:
Norme vsekakor so, noben ne sili, da menjaš star avto in gradiš novo gradnjo. Dejstvo pa je, da bodo energente dražili in vozila z velikimi izpusti bolj obdavčevali.
Dejstvo je, da pri starih avtih z večjo porabo že dovolj nakapljaš v proračun z 70% cene bencina. Ampak očitno nekaterim to še ni dovolj, je treba te še obdavčit.
Recimo jaz imam en predlog: vse varčne avte obdavčit dodatno pri registraciji za jurja na leto, ker preko trošarin in davščin na goriva zaradi manjše porabe ne prinesejo toliko davkov noter. Kaj meniš na to? Evo, sem že na nivoju državnega birokrata.
cool-1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
JU pravkar rihtajo, vseeno to še vedno nebo rešitev, imamo primanklaj v zdravstveni blagajni, pokojninski blagajni + puf za ceste, ki je izvzet iz proračuna z namenom, da nismo že Grčija...

Če bi nardil te ukrepe, bi samo izravnal proračun, ostanejo še pufi in manko v zdr blagajni.... Naša fiskalna politika je čisto u kurcu... seveda se dobijo taki kot ti, da na prst ocenijo, kaj nas bo rešilo...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Počak na elektronsko cestninjenje, boš plačeval po kilometri tudi na regionalnih cestah..

Nekaterim se to zdi fer... bomo vidli če se bo tebi tud...
hysterical-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Kdo je kaj rekel, da si ne morem privoščiti? Glede da moja firma plača več kot 50 jurjev ddv na leto, ter še davek na dobiček + prispevki delavcev...
Koliko dobiš pa vrnjenega DDV-ja?
grims-1.gif

Citat:

Kdo je kaj rekel, da si ne morem privoščiti? Glede da moja firma plača več kot 50 jurjev ddv na leto, ter še davek na dobiček + prispevki delavcev...

pa se ne kurčim.. Če bom kupil avto za 70 jurjev, bom plačal pač več. Men zadostuje avto do 25 jurjev. Po čem sklepaš da hrepenim po avtu z 70 jurji. Če mam kej dnarja viška, dam raj za nakup kmetijske zemlje... ne pa v pleh...
To sem odgovarjal SJTV1, ne tebi.
Citat:
Paradox, je ta da zahtevate socialno državo, obenem pa se kurčite za dajatve..

Spet bo nekdo pameten, pa bo rekel tega ne rabim, ko bo pa na operacijski mizi, pa v jok in drevo.....
Jaz nič ne zahtevam. Z največjim veseljem bi skenslal in zdravstveno in socialno zavarovanje ter si ga sam plačeval pri zasebnih zavarovalnicah. Morda tudi več kot ga sedaj, bi pa vedel, da če bom bolan bom ustrezno obravnavan. Ne pa sedaj, ko so prispevki lepi, ko ti pa kaj je, pa ni problema, saj boste počakali eno leto na pregled. Aja, če pa greste samoplačniško ste pa jutri na vrsti, danes je doktor žal že šel na fitnes.

Tako da, ne me je.bat s socialno državo, ker jo imamo zgolj še na papirju.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
JU pravkar rihtajo, vseeno to še vedno nebo rešitev, imamo primanklaj v zdravstveni blagajni, pokojninski blagajni + puf za ceste, ki je izvzet iz proračuna z namenom, da nismo že Grčija...

Če bi nardil te ukrepe, bi samo izravnal proračun, ostanejo še pufi in manko v zdr blagajni.... Naša fiskalna politika je čisto u kurcu... seveda se dobijo taki kot ti, da na prst ocenijo, kaj nas bo rešilo...
Kaj rihtajo? En k. bodo zrihtali. So odbili kakšno pijavko? Ne, raje bodo še sestram znižali plače. Itak bomo pa videli kaj bo na koncu ven prišlo po pogajanjih s sindikati. MOrda si bodo malico znižali na 3,45666 EUR na dan. To je pa to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Počak na elektronsko cestninjenje, boš plačeval po kilometri tudi na regionalnih cestah..

Nekaterim se to zdi fer... bomo vidli če se bo tebi tud...
hysterical-1.gif
Če se prav spomnil sem preživel tudi pred 2006 ali kdaj so uvedli vinjete, tako da bo že.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Citat:
In proti temu nimam nič. Ker se rešuje dotični problem. Ne pa, da se gremo reševanje na počez z obdavčitvijo vseh starih avtov, pa makar se goni po rovtah, kjer je zrak 100x čistejši kot v Londonu, čeprav je tam prepoved.
In ne mi enačit škodo na škodo. Če bi ustavil sedaj izdelavo novih avtov in bi uporabljali stare, bi bil svet čistejši. Torej ne silit folk, da kupi nov avto kao zaradi ekologije, ker je to delanje idiota iz vseh. Če rabi proračun dnar in da se denar vrti, potem napiši, da je treba zato kupit nov avto. Ne zaradi kvazi ekologije. Na bruhanje mi greste. Ali ste pa taki loleki, da imate sprane možgane

Govoriš kot da je avto večen, nima amortizacije..

Če gre po osnovnošolsko poglej št registranih vozil v letu 91 do danes
varnost
poraba goriva
izpusti (10 avtomobilov euro 5 nardi toliko izpustov kot en avto euro 2-3)
potem imamo še mestna središča in kolone itd...

dej prosim ne govori traparij... Saj v Sloveniji glede na tvojo večnost je malo vozil nad recimo 12 let.. po tvojem bi se še stoenke vozile po naših cestah...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
825
113
jst pa bil nabil davek na kmetijska zemljišča vsem tistim, ki z njimi razpolagajo in na prvokategornih njivah nič ne raste ali pa so travniki. pa dodaten davek za veleposestnike, ki kupujejo zemljo zato, da se bodo žli veleposestnike. omejil bi lastništvo na največ 2ha, saj tok rabi en človek največ da pridela vse zase. problemout, se vidi da si zgleda kmet, ki ima sedaj še tud zemljo. prej si bil pa kmet brez zemlje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Citat:
In proti temu nimam nič. Ker se rešuje dotični problem. Ne pa, da se gremo reševanje na počez z obdavčitvijo vseh starih avtov, pa makar se goni po rovtah, kjer je zrak 100x čistejši kot v Londonu, čeprav je tam prepoved.
In ne mi enačit škodo na škodo. Če bi ustavil sedaj izdelavo novih avtov in bi uporabljali stare, bi bil svet čistejši. Torej ne silit folk, da kupi nov avto kao zaradi ekologije, ker je to delanje idiota iz vseh. Če rabi proračun dnar in da se denar vrti, potem napiši, da je treba zato kupit nov avto. Ne zaradi kvazi ekologije. Na bruhanje mi greste. Ali ste pa taki loleki, da imate sprane možgane

Govoriš kot da je avto večen, nima amortizacije..

Če gre po osnovnošolsko poglej št registranih vozil v letu 91 do danes
varnost
poraba goriva
izpusti (10 avtomobilov euro 5 nardi toliko izpustov kot en avto euro 2-3)
potem imamo še mestna središča in kolone itd...

dej prosim ne govori traparij... Saj v Sloveniji glede na tvojo večnost je malo vozil nad recimo 12 let.. po tvojem bi se še stoenke vozile po naših cestah...
Še enkrat: pusti ljudem, da sami menjajo avto, ko jim kalkulacija pokaže, da ne gre več. Ne pa jim obešat dodatnega davka v smislu ekologije, da se bo jim kalkulacija prej spremenila.
In še enkrat: poglej koliko svinjarije gre v luft ob izdelavi avta in koliko jo le ta pridela v celotni življenski dobi v uporabi. Potem se bova pa pogovarjala.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
jst pa bil nabil davek na kmetijska zemljišča vsem tistim, ki z njimi razpolagajo in na prvokategornih njivah nič ne raste ali pa so travniki. pa dodaten davek za veleposestnike, ki kupujejo zemljo zato, da se bodo žli veleposestnike. omejil bi lastništvo na največ 2ha, saj tok rabi en človek največ da pridela vse zase.
Podpiram.
zmaga.gif

Zgolj zato, da problemout zaje..., sicer sem proti vsakim dodatnim davkom.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Vidim, da ti je podlovanje tuje...

če rečem da plačam več kot 50 jurjev ddv je to plačan dejansko... Veš ko plačuješ mesečno DDV je to že v štartu poračunano vhodni in izhodni DDV, če to ti sploh ločiš...

Žal imam bistveno več izhodnega DDVja, ker drugače si ne predstavljam kako bi imel denar za plače, če bi mel vhodnega DDV ja več.......

pa pustimo slamnata podjetja...

+ davek na dobiček + izplačilo dobička + prispevki + vozni park službeni in blabla

in ti jamraš za 2000 km na mesec.... fant plunk v morje, vsaj za mene. Seveda ti se ****** jest ne... razlika je le v tem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Vidim, da ti je podlovanje tuje...

če rečem da plačam več kot 50 jurjev ddv je to plačan dejansko... Veš ko plačuješ mesečno DDV je to že v štartu poračunano vhodni in izhodni DDV, če to ti sploh ločiš...

Žal imam bistveno več izhodnega DDVja, ker drugače si ne predstavljam kako bi imel denar za plače, če bi mel vhodnega DDV ja več.......

pa pustimo slamnata podjetja...

+ davek na dobiček + izplačilo dobička + prispevki + vozni park službeni in blabla

in ti jamraš za 2000 km na mesec.... fant plunk v morje, vsaj za mene. Seveda ti se ****** jest ne... razlika je le v tem.
Jaz se nič ne kurčim. Normalno delam in dam državi kar ji pripada. Ti pa sam zahtevaš dodatno obdavčevanje, kar je skregano z logiko.

PS: Oprosti, ker nisem veleposestnik in obračam miljončke, temveč zgolj poizkušam preživet družino. Sej bom tudi jaz enkrat velik.
tongue-1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
ateist, imam status kmeta in ti povem, da moraš obdelovati, drugače lahko dobiš kazen, res pa je da pr nas ne kontrolirajo to tko kot je treba. Da maš recimo travnik in je vse zaraščeno, dobiš inšpekcijo, sploh če pride do vžiga, pa še račun za intervencijo..

katastrski dohodek pa je bizarn, v tem se strinjam. Kot tudi davek na nepremičnine, da mata penzjonista pač hišo v tri štuke...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
govoriš, kot da jest kradem... lansko leto smo se vselili v novogradnjo, kupili nov avto, mam še motor --- pa tebe poslušam, kolko prispevaš...

jest se zavedam, da je vs Sloveniji problem, ko ti bo padlo zdr. zavarovanje boš pa jokal kot otrok. Pa po domače bohnedej da ti zboli otrok, ker za nas je že vseeno, ko ne boš mogel plačati zdravljenja.

teb še kr ni jasno, da se bo to zgodil, oz bomo plačevali še marsikaj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:žabica ne boš verjel, ampak slovenija ni samo ljubljana

Ne boš verjel, ampak zaradi tistega merilnega mesta (ki se pač po onesnaženosti zraka s trdnimi delci izmenjuje na prvem mestu v državi skupaj s prekmurskimi njivami) bodo padli ukrepi po vrsti za ves promet... In to nas bo vse usekalo, kje drugje, kot po denarnici... Potem pa to ne bo več žabarski problem...
tongue-1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Vidiš podpiraš davščino, ki te ne prizadane.. sam sem lastnik kmetiskih zemljišč in to podpiram, plačujem še kdgzs za brezveze, pa se ne kurčim...

Vidiš pokazal si svoj obraz končno...

Dejmo nabit davke, samo da se mene ne tiče..., jebiga zato pa jetko v Sloveniji

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Status kmeta imam že nekaj časa... podedoval po očetu... Res pa je, da zemlje ne obdelujem, sem jo dal v najem, ker z 4 ha res ne morš neke dodane vrednosti narest, mogoče se da, ampak ni bilo volje zato....

status imam od leta 93.... Druzga ne vem kot plačevanje katasterskega in kmetiska zbornica, ki mi dvakrat na leto pošlje položnico like sazas...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Vidiš podpiraš davščino, ki te ne prizadane.. sam sem lastnik kmetiskih zemljišč in to podpiram, plačujem še kdgzs za brezveze, pa se ne kurčim...

Vidiš pokazal si svoj obraz končno...

Dejmo nabit davke, samo da se mene ne tiče..., jebiga zato pa jetko v Sloveniji

Malo barve vklopi. Če jih ne znaš, si poglej tole spodaj, zadnji stavek Z BELO NAPISAN. Jaz se zjutraj popolnoma brez sramu pogledam v ogledalo, ker NIKOMUR ne želim dodatnega davka.

Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
jst pa bil nabil davek na kmetijska zemljišča vsem tistim, ki z njimi razpolagajo in na prvokategornih njivah nič ne raste ali pa so travniki. pa dodaten davek za veleposestnike, ki kupujejo zemljo zato, da se bodo žli veleposestnike. omejil bi lastništvo na največ 2ha, saj tok rabi en človek največ da pridela vse zase.
Podpiram.
zmaga.gif

Zgolj zato, da problemout zaje..., sicer sem proti vsakim dodatnim davkom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
govoriš, kot da jest kradem... lansko leto smo se vselili v novogradnjo, kupili nov avto, mam še motor --- pa tebe poslušam, kolko prispevaš...

jest se zavedam, da je vs Sloveniji problem, ko ti bo padlo zdr. zavarovanje boš pa jokal kot otrok. Pa po domače bohnedej da ti zboli otrok, ker za nas je že vseeno, ko ne boš mogel plačati zdravljenja.

teb še kr ni jasno, da se bo to zgodil, oz bomo plačevali še marsikaj.
Lej, oba se zavedava tega problema. Le da bi ti to reševal z dodatnimi prihodki, jaz bi pa najprej trenutni sistem optimiziral. Predloge sem že napisal zgoraj enkrat. Ne bom več ponavljal. Sem prepričan, da če bi to izvedli ne bi bilo več premalo sredstev. Da ne govorimo o 150 jurjih (ali koliko že) ''zaslužnih'' penzionerjev, ki niso nič vplačevali v sklad. Kapo dol jim, da so si to zrihtali. Na vrhu je pa Makarovička, katera je polnih ust o sociali, itd. a upokojila se je po zakonu, kateri je veljal ene pol leta in bil pisan točno nanjo. Pras.ica. Upam, da se fajn počutiš, ko ji plačuješ pokojnino, katera je večja kot ima 3/4 ljudi plače.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Lej te ne štekam sori... si kot mali otrok...

V enem postu vpiješ, da vlada ni sposbna še JU zrihtat in blabla, v drugi strani pa naj najprej to zrihtajo...

Ej zaradi takih kot si ti, propade 90% novonastalih firm... k točno ve, da nebo šlo ampak sej bo... Drugače pa se ti ne zavedaš problema, zavedel se ga boš takrat, ko se boš (ne želim tega) ponesrečil in dobil račun domov, da boš lahko vse svoje imetje prodal..

Prej takim bedakom nebo kapnilo. In ja na dohodkovni strani je treba takoj delat, ker vemo da odhodkovna stran bo šla v projekt, ki se bo vlekel leta..

pa bay the way, tudi delavci JU imajo pufe, hipoteke, avtomobile in hobije just like you. Tko, da veš, da se pogovarjava o ljudeh, obnem pa tuliš, da nebi rad imel davka...

Isto govori bebec na drugi strani... Štos, ki ga ti ne dojameš..

Nazadnje urejeno: