Dodatna obdavčitev luksuznih vozil

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Zmenjeno. Jaz ne dojamem. Ti kar zrihtaj dodatne davke.
In BTW: kot sem že nekajkrat napisal (v tej temi niti ne direktno), so zame zajedalci, paraziti tistih 30% javne uprave, katere bi komot danes odpustili, pa bi zadeve še vedno delale. In ne le, da bi še vedno delale, delale bi BOLJE. In za njih me BK kaj imajo, ker so PARAZITI, kateri nezasluženo cuzajo naš denar za to, da delajo sranje. To pa lahko delajo zgolj, ker so bili ob pravem času na pravem mestu, ne zaradi svojih sposobnosti. In po pol leta od odpustitve teh parazitov (recimo, da bi toliko bili povprečno na zavodu), bi cel javni sektor lahko lažje zadihal. In ta ukrep je DOVOLJ KRATKOROČEN.

Sam se umikam iz debate s tabo, ker sva očitno že dovolj zasrala temo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In za njih me BK kaj imajo, ker so PARAZITI, kateri nezasluženo cuzajo naš denar za to, da delajo sranje. To pa lahko delajo zgolj, ker so bili ob pravem času na pravem mestu, ne zaradi svojih sposobnosti. In po pol leta od odpustitve teh parazitov (recimo, da bi toliko bili povprečno na zavodu), bi cel javni sektor lahko lažje zadihal. In ta ukrep je DOVOLJ KRATKOROČEN.

O sveta preproščina. Če resnično tako misliš, kot tukaj pišeš, si eden tistih, za katere bi bilo marsikomu povsem vseeno, če crkneš sredi ceste in to povsem upravičeno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In za njih me BK kaj imajo, ker so PARAZITI, kateri nezasluženo cuzajo naš denar za to, da delajo sranje. To pa lahko delajo zgolj, ker so bili ob pravem času na pravem mestu, ne zaradi svojih sposobnosti. In po pol leta od odpustitve teh parazitov (recimo, da bi toliko bili povprečno na zavodu), bi cel javni sektor lahko lažje zadihal. In ta ukrep je DOVOLJ KRATKOROČEN.

O sveta preproščina. Če resnično tako misliš, kot tukaj pišeš, si eden tistih, za katere bi bilo marsikomu povsem vseeno, če crkneš sredi ceste in to povsem upravičeno.
Ej, točno poglej prejšnje poste. NIsem pisal za vso javno upravo, temveč za 30% PARAZITOV, kateri vlečejo lepe plače na račun zvez v politiki. Delajo pa nič. Da ne bo nesporazuma.
wink-1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Še nisi delal v JU upravi...

večina v javni upravi jih dela, imaš pa ministrstrva, politčne funkcije like sekretarji itd ter zavodi.. Tam pa bi se dal.. Govoriš poslošeno, kot v vsej temi. Dokler se tebe ne tiče ti je vseno.

Kva je zate cuzanje
šolstvo, zdravstvo, policija, vojska je relativno.

Če boš šel kdaj na mizo h belim haljam in boš dobil idiota na drugi strani, ki bo dejal še en parazit naj crkne, sem preslabo plačan, da bi se sploh ukvarjal z njim...

pol pa v jok in na drevo... Stvar je res offtopic, realnost Slovnije si pa ti... Dejmo davke ako se mene ne tiče, hočem pa zavarovnaje, penzijo, ob morebitni ivnalidnosti še invalidsko penzijo, ter zdravstveno pomoč...

Človek zbudi se, nekdo to more plačat, ti očitno nočeš, torej naj en drug? nekako tko si ti to predstavljaš. Za nekega dohtarja si tudi ti lahko parazit, hipohonder .... you name it.

Slej ko prej vsak tak pametnjakovič na kepo pade, pol pa jih gledamo po TV UMRLA JE SOCIALNA DRŽAVA??

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Od kod ti podatek, da je po nekih političnih vezah bilo zaposlenih 30% ljudi? Veš koliko je to? Še enkrat, zaposlovali so, da so zmanjševali nezaposlenost in se delali lepe, spomni se, kdo se je s tem najbolj hvalil.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Citat:

Pa govorimo o avtomobilih, k so samo gajbe od točke a do točke b. Nekateri tukaj prikazujejo avto kot nek objekt za samozadovoljevanje in zganjanje foušije. Si predstavljam, da je za gajbo (kakršnokoli) nekdo pripravljen celo ubiti človeka... katastrofa...

prioritete, ki bi jih z davki lahko vsaj začasno rešili, pa so poslednja briga.. Seveda ob predpostavki, da bodo šli lahko vsak čapac z audijem zastonj k zdravniku, ker valda za avto da keš, za zdravstvo pa huh, kdo bo pa to plačeval, sej je vse u kurcu..

mišlenje 3/4 uporabnikov tuki...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
825
113
dejstvo je, da obdavčevanje za "nazaj" ne sme in ne more bit. lahko pa država naredi davek za naprej, torej za npr. lastnike avtomobilov,ki bodo pripeljani iz tujine in onesnažujejo bolj. ampak s temi posegi države v dodatne obdavčitve državljanov niso dobri za razvoj gospodarstva, saj trg po tem ni več liberalen, ampak ga država lahko na vsakem koraku zatira. in prevečkrat se meša jabollka in hruške (npr. onesnaževanje v mestih/vaseh zaradi uvoza rabljenih vozil). to so povsem različni pojmi s katerimi država nič ne naredi odbrega, ampak samo ustvarja neko umetno okolje, ki ni dobro, saj je regulirano. če je problem v onesnaževanju v glavnem mestu, naj država zapre mestna središča in uveden nalepke za vstop po kategoriji onesnaževlca. ne pa da dodatno "ekološko" obdavči avto, ki se vozi dnevno na relaciji spodnji duplek - ščacnica. tam trdi delci, co2 ni problem.

lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, da se vrnemo, davek na luksuz je itak PR fora, s katero futrajo razne "sade" in podobne. Kar naj obdavčijo tiste tajkune, ki so nakradli za dober avto, ki ga on lahko samo gleda, dvojno naj ga opalijo, barabo pokvarjeno, ker toliko nihče ne more na pošten način zaslužit... Ker če jaz nimam toliko, ne more pošteno to imeti nihče, knede. Novica za take, večina je za take avte zaslužila povsem pošteno in s svojim delom. To je podobno, kot bi radi nekateri, da se premožnejšim zaračuna višje kazni, da ne bi res. A je tak bolj kriv od nekoga, ki ima manj.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
kdo govori za nazaj... Če si pogruntal, pri nas nobenga davka ne morjo sprejet.... bomo šli na ulce, ko hočjo cestnino za tovornjakarje bomo šli na ulco referendum..

isto je pri nepremičninah
pri premičninah
pri bogataših
revni mislijo, da jih ceu svet nategujejo
nekateri se kurčijo pri parih centih litra goriva

pol se pa pejt......

po drugi strani pa, ko pride bolezen, jamranje čez vse kar leze, vsi so krivi, čez policaje, sej vsen če jih ni, čez vojsko....

Res pa je, dokler ne rabiš ne veš. Jest sam upam, da resnično ne bomo plačeval realnega zdravstvenega zavarovanja, takrat ti bodo dol visele nepremičnine, avtomobili itd...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
ej skadinavci prakticirajo višino kazni na premoženje...... to je edino pravično. Z čistilko in direktorja 500 eur kazen ni ista.
Se pa strinjam, da dost mujotov in šuljotov, vozi kola obenem pa je na socialni podpori.... in seveda tistih kjer nimajo prihodkov a furajo luxus...

do takih it, povaprašat po izvoru, vzet če pa dokažejo pa obdavčit in vzet transferje, naj se zmenijo, kaj jim je prioriteta...

Tako kt Sadu, poslat eno položnico za zdravljenje na dom, da bo lahko hipoteko jemal za račun v bolnišnici.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
825
113
Citat:
Uporabnik problemout pravi:

Res pa je, dokler ne rabiš ne veš. Jest sam upam, da resnično ne bomo plačeval realnega zdravstvenega zavarovanja, takrat ti bodo dol visele nepremičnine, avtomobili itd...

realno zdravstvo pri nas se že plačuje. od moje plače dam mesečno vsaj 250€ za zdravstvo. ne rečem, da nisem nikoli zbolel al se poškodoval, ampak sej dam vsak let vsaj 3000€ za zdravstvo preventivno, če me obravnavajo al pa ne.

lp

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Mam podatek za Ameriko, kjer pride zavarovanje 750 dolarjev na mesec naprej. Za 750 dolarjev maš neko osnovno varianto. Potem na vzgor niso omejeni zneski...

pa še podatek za vrtec od 1500$ po glavi... pozabu napisat, vse na mesečni osnovi...

Glede da zravljenje srčnega bolnika stane samo za zdravila 100.000 eur letno (vem točno od ABBOTA), kaj šele operacije... Drugače je meni jasno, da jim zdrav človek prinaša profit...

Ampak dejanske cifre maš gor...... Zavedej se tudi tega, da socialni šibki, kjub bavarcem pred bajto plačujejo 14 EUR za obvezno zdravstveno zavarovanje..

Sistem ki ga mamo in ga bomo izgubili in to prav kmalu, če bomo meli SADE in sindikaliste. Potem boš vidu žalost v Sloveniji in ti bo za trošarine, DMV prav malo mar....

Nazadnje urejeno:

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
dej copy paste.... ker ni brezplačn člank, prjavlat se mi pa ne da...
Jest sem zvedu od znanca, ki živi v NY.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
ok pogledal, še na google, zgleda da mi je familiy health insurance policy povedal...

Still to je ena nižjih premij, za to so še zmeraj problemi v bolnicah, ker je žnj stvari na negativni listi........

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
825
113
zavarovanje za zdravo osebo staro 30 let brez kroničnih obolenj velik paket brez zobozdravstva stane v povprečju 400$ (dolarjev). to pa je nekje 300€.

se strinjam, da veliko ljudi še šlepa na socialni, dela na črno ali siva ekonomija, vozi pa bavarca z 3.0 motorjem, ampak to nima nobene veze z zdravstvom, ekologijo,... ampak z inšpekcijsko službo, ki se ukvarja z delom na črno.

lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
ej skadinavci prakticirajo višino kazni na premoženje...... to je edino pravično. Z čistilko in direktorja 500 eur kazen ni ista.
Se pa strinjam, da dost mujotov in šuljotov, vozi kola obenem pa je na socialni podpori.... in seveda tistih kjer nimajo prihodkov a furajo luxus...

do takih it, povaprašat po izvoru, vzet če pa dokažejo pa obdavčit in vzet transferje, naj se zmenijo, kaj jim je prioriteta...

Tako kt Sadu, poslat eno položnico za zdravljenje na dom, da bo lahko hipoteko jemal za račun v bolnišnici.

Zakaj je pravično? Pred zakonom smo vsi enaki in amen, pravica je slepa... Je prekršek večji ali manjši glede na premoženjsko stanje povzročitelja? Ko se sodi nekomu, ki je al pa ni naredil svinjarijo in ima več kot večina, cela država štrike ponuja, da bi ga obesili, ko isto stvar naredi nekdo z drugega konca, bi šli pred sodnijo in ga branili, ne gre to tko, za vse enako in ne vem zakaj mora biti pri prekrških drugače. A čmo tistim, ki so pod minimumom potem oprostit plačilo prekrškov, naj divjajo kolikor hočejo, itak so reveži in ne morejo plačat. Kazen se plačuje za določen prekršek, ki ima enako težo, ne glede na povzročitelja.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Sam pazi, tam te pošljejo na pregled in se premija močno poveča

če si debel, kadiš, piješ žnj stvari... Sploh če imaš otroke, ponavadi zaradi dragega vrtca 1500 po glavi ostane en member doma...

velike razlike so... Govoriš tudi o osnovni premiji... ne pozabit.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

"Ker pa kar vidim posameznike, kako iz rokava vlečejo kot zadnji adut famozno socialno državo, pa si oglejmo tudi cene zdravstvenih storitev in zdravstvenega zavarovanja. Levičarji Slovencem perejo možgane z dogmo, da je zdravstvo v Sloveniji ponos civilizacije, ampak ko pogledam cene, ki jih plačujem za zdravstvo v Slovenji in v ZDA, se lahko levičarskim izjavam le nasmiham. V Sloveniji sem za zdravstvo (prispevki za obvezno zavarovanje in premija za prostovoljno zavarovanje) plačeval okoli 380 evrov na mesec (vsi prispevki), v ZDA pa plačujem mesečno 180 dolarjev oziroma 108 evrov.

Glede na povprečni BDP na prebivalca torej v Sloveniji plačujem sedemkrat več (!) kot v ZDA. Kaj je torej narobe s tako imenovano socialno Slovenijo, da so me celo pri bojda humanem sistemu zdravstvenega zavarovanja odirali kot vola? Gre za ropanje, ki mu luzerji, lenuhi in profesionalni levičarji pravijo solidarnost, jaz pa pravim, da je to navadna svinjarija. O cenah v Sloveniji in ZDA bi lahko govorili zelo dolgo, že bežna in nesistematična primerjava nekaterih cen v tabeli pa pokaže, da je življenje v Sloveniji presenetljivo drago."

Sem dal samo ko piše o zdravstvu, ker si to direkt omenu, so pa še ostale primerjave.