Če dovolite, bi objavil imena tistih, ki ste ZA dobrodelno akcijo (če sem koga spustil, naj mi sporoči, če pa se je kdo premislil, ga bom izbrisal s seznama). In še tole: kot sem že napisal, tu ni toliko pomembno, koliko donirate, važno je, da pokažete svoj namen.
Zato se ne ustrašite, da bom od vas karkoli zahteval. Vsak zase ve, koliko lahko. In vsak ve, če lahko zaupa Alterju. Potek sledi kasneje, najprej imena, seveda imajo dame prednost :
WESTIE, GRISBI, PNG, RAINBOW, KARANTANKA, TINEKR, GROBO, GRETZKY, MTEY, STEVE, MSENJUR, FLOKI, GATTO ,
SONICK ,
PAKUL,
VAGINKO,
CHAO REN,
GRUBE386 in seveda,
NOKER .
Zaenkrat nas je 19, pričakujem pa tudi odziv ostalih, ki te teme še niso brali. Verjamem, da je med tistimi še kdo, ki bi bil za.
Samo akcijo sem si zamislil takole: na nek račun (lahko račun uporabnika, lahko odprtje novega računa, tu bi prosil za pomoč nekoga, ki se na to spozna) bi v zato določenem roku zbirali donacije, prej bi se seveda odločili, za koga bi zbirali (predpogoj !!!).
Lahko bi bila le ena akcija (se pravi točno z namenom), ali pa več teh, odvisno od odzivnosti. Ker, če sem prav razumel PNG, je omenila, da 5 EUR na mesec bi pa lahko pogrešila. No, priznam, sam nisem šel tako daleč, bolj sem (bil) usmerjen na enkratno akcijo. Ampak mi je pa predlog PNG všeč (če sem prav razumel, seveda). Nikjer, poudarjam, nikjer ni določeno, da bi tako moralo bit in nič ni narobe, če bi nekdo doniral le enkrat, drugi pa večkrat. Odvisno od posameznika seveda, koliko nekdo hoče, predvsem pa zmore. Tudi enkratna akcija bi pomenila, da nam je uspelo. NAM VSEM, ne meni ... da se razumemo
OK, potem, ko bi bil denar zbran, bi ga izročili osebi, ki bi jo izbrali. Ne preko organizacij, ne preko računov (tudi jaz, žal, ne verjamem raznim RK, Karitasu ipd.), direktno v roke.
Verjamem, tudi vi imate pomisleke, saj Alter ni nič drugače, kot RK ipd. Samo, temu ni tako. Ne mislim pobirat procentov, ne mislim ničesar skrivat, vse bo na odprti bazi, vsi boste imeli podatke o celotnem poteku akcije ... obveščeni boste sproti.
Kdo pa bi izročil denar, bi se pa tudi dogovorili, ker mogoče ne bi bilo primerno, da se na vratih pojavi nekaj 10 Alterjevcev, ne?
Vsekakor pa bom poskrbel tudi za to, da bo jasno, da ne gre za nateg in da je šel denar res v roke tistega, za kogar se bomo odločili.
Saj bi se kaj podobnega spomnil že prej, ampak sem raje počakal, da me vsaj nekateri izmed vas spoznate ... čeprav to ni garancija za poštenje, se strinjam.
LP
EDIT: dodan donator