Še en glas za pivnico HS v Sežani. Bosanska kuhinja v pravem pomenu besede. Gostilna je res vrhunsko opremljena, se vidi, da so zastavili "na veliko". Je pa to sestrska izpostava
HS pivnice iz Sarajeva , ki se bojda uvršča med najboljše restavracije na svetu.
Izbira hrane je zelo pestra, od raznoraznih enolončnic, ki jih niti ne poznam po imenih
, do biftkov, teletine, krač... in seveda, jedi z žara.
Jedli smo:
Predjed: Tatarski biftek za 3 osebe, meso lepo na drobno mleto, uležano in zdrave,rožnate barve, ravno prav začinjeno, zraven smo dobli res topel, sveže popečen kruh - odlično
Nadaljevali smo s ploščo mešanega mesa za 2 osebi, ki je vsebovala telečje medaljone, ražnjiče in čevapčice, zraven je bil pečen mlad krompirček, ki se je kar topil v ustih.
Jaz sem si naročil polnjeno pleskavico s sirom v lepinji s kajmakom in bil zelo zadovoljen.
Potem smo zmazali še vsak svojo sladico in le še zadovoljno predli
Torej: za predjed, glavno jed, solato, sladico (vse za 3 os.), pijačo - 8x pivo, smo plačali 76€, pa še 5€ počez za simpatično in prijazno kelnarco.
Sarajevsko pivo, ki ga točijo (svetlo, temno), je eno boljših, kar sem jih pil - cena 1,6€ za 0,5l