DOBRE gostilne, SLABE gostilne

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
100%, ker imam "dobre" veze tam
wink-1.gif
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ksz...

Še par mojih vtisov:

Posestvo Pule, nahaja se nekje v bližini Trebelenega, nekje v hribih nad Trebnjem. Gre za obnovljeno 400 let staro posestvo, kjer se da tudi prespati ali se celo razvajati par dni. specialiteta kuhinje so domače jedi s kakšno zanimivo spremembo in/ali dodatkom. V kleti je tudi precej obsežna zbirka vin iz celega sveta, posebnost pa je tudi to, da so konji (lipicanci) nameščeni ob jedilnici, tako da jih lahko opazuješ skozi velika okna. Hrana je bila super, vina odlična, celoten ambient pa zelo prijazen. Točnih cen ne vem, ni papoceni, ker je prišlo okoli 200€ na osebo (mislim da je bila večerja okoli 50€, ostalo pa vino, konjak, deustacija z raznimi sirčki in jelenovim pršutom...)

še par slik.

Vhod na posestvo:



Lep ambient (žal imam samo nočne slike)



Glavno poslopje z jedilnico



Jedilnica (konji so na desni)



Vhod v klet (vse izdelano iz originalnega kamna)



Klet





Meni:



 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
ksz

http://www.gostisce-smuk.si/gostisce.html

Gostišče Smuk, Retnje 40, 4294 KRIŽE (Gorenjska)

danes opoldne

predjed - jurčki na žaru

</a>

glavna jed - jagenček in pečen krompir,

</a>

- svinjska ribica v čemažovi omaki z njoki,

</a>

regrat z jajčki ...

sladica - jagode s sladoledom in smetano

Količina hrane za dobre jedce, ambient prijeten, cene pojedenemu primerne.


Ocena 8
predvsem zaradi (upam) trenutno neurejenih sanitarij



</a>

</a>
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Zdaj moram nazaj v Piazzo obnovit okuse...San Pelegrino + Nacho ==
cheer.gif

A to je cifra 10?Jest vazmem se jajc gor,mnjam.
Matr sam za dodatke pa povsod pretiravajo s ceno,jajce 1 eur.Pivo 2.5eur
bonk.gif
 

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
A je kdo bil pri Gašperju (Lukovica) ?
smile-1.gif

Bil prejsnji vikend tam..smo proslavljali dedkov rojstni dan in upam, da mi nikoli vec ne bo treba iti tja. Ambient za nic. Kot bi prisel v najvecjo vukojebino v zanikrno krcmo. Not je totalno zatohlo, smrdi, kot da ze 2 mesca ne bi nic zracili. Mize preozke...nimas prostora za jest normalno. Mastna tla. Otroci gostov, ki so sedeli v nasi blizini, so se dobesedno drsali po ploscicah. Ogabno!
Hrana:
Goveja juha mastna za popizdit.
Meso (dunajski, pariski, itd...) je bilo dobro.
Krompir verjetno ze tretjic pogret in vsaj en dan star. Glede na to, da ga tudi pri nasih mizah nismo pojedli, so ga verjetno dobili naslednji gostje.
Tudi kava ni bila glih kaj prevec za pohvalit...

Skratka...ogabno. Je pa res, da so cene razmeroma nizke, porcije pa zelo velike. Vseeno...tam me vec ne vidijo, pa nisem pretirano obcutljiv.
uf-1.gif
 

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
Pivnica HS v Sežani......
Neverjeten ambient, odlična hrana, velike porcije za normalno ceno.
Npr. včeraj sem šel s prijatelji na kosilce.....Plošča HS za 3 osebe (Čevapčiči, ražnjiči, kotleti, roastbeef, piščančja krilca, puranji file, pražen krompir, kislo zelje, in zelenjavna priloga), 3x3 dcl pive, 1xsladoledna rolada z sadnim prelivom, 1xgibanica, 1xbaklava
CENA: 30 €
Od otvoritve sem skoraj vsak dan jedel pri njih.
Imajo tudi Bosanske specialitete in Sarajevsko pivo saj lastnik pivnice je Sarajevska Pivara d.d.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz:

Gostilna pri Tinčku
Šmartinska 199
1000 Ljubljana
Telefon: 01/ 541 71 00

Porcije so res zelo velke.

Danes nas je blo 5 na kosilu.
Dobil dva jušnika juhe (gobova, goveja), vsak si je vzel 2x in je še ostalo juhe. Pri gobovi je skor več gob kot juhe:) Zraven dobiš tudi kruh.
Solate tolk, da so vsi jamral pa sam jst vso pojedu:) Je kr oreng skledčka. Je pa mešana sezonska (zelena, zelje, paradjz, fižol)
Glavna jed je bla danes dunajski (puranji) in restan krompir. Dunajc je bil res čez cel krožnik, krompirja pa glede na to kolk ga je ostalo ravno prav:)

Hrana zelo okusna, postrežba tut zelo dobra. Smo zelo hitro dobil. Kelnarca je malce starješa (predvidevam, da šefica) in ima kr navit jezik:)
Vzudšje zelo domače. Ob terasi je zelenice, da se lahk otroci brez skrbno podijo in eno veliko kletko s ptiči in fazani imajo. Pa kak lokalc pride na kak pir al pa kak kozarček rdečga:)

Imajo pa tut sobo za večje družbe.

Za 5kosil (že zgoraj opasino) in pijačo (2x pivo, 1x jabolčni, 1x tonik 1x cocacola) = 48€
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Še en glas za pivnico HS v Sežani. Bosanska kuhinja v pravem pomenu besede. Gostilna je res vrhunsko opremljena, se vidi, da so zastavili "na veliko". Je pa to sestrska izpostava HS pivnice iz Sarajeva , ki se bojda uvršča med najboljše restavracije na svetu.


Izbira hrane je zelo pestra, od raznoraznih enolončnic, ki jih niti ne poznam po imenih
smile-1.gif
, do biftkov, teletine, krač... in seveda, jedi z žara.

Jedli smo:
Predjed: Tatarski biftek za 3 osebe, meso lepo na drobno mleto, uležano in zdrave,rožnate barve, ravno prav začinjeno, zraven smo dobli res topel, sveže popečen kruh - odlično
Nadaljevali smo s ploščo mešanega mesa za 2 osebi, ki je vsebovala telečje medaljone, ražnjiče in čevapčice, zraven je bil pečen mlad krompirček, ki se je kar topil v ustih.
Jaz sem si naročil polnjeno pleskavico s sirom v lepinji s kajmakom in bil zelo zadovoljen.
Potem smo zmazali še vsak svojo sladico in le še zadovoljno predli
smile-1.gif


Torej: za predjed, glavno jed, solato, sladico (vse za 3 os.), pijačo - 8x pivo, smo plačali 76€, pa še 5€ počez za simpatično in prijazno kelnarco.
Sarajevsko pivo, ki ga točijo (svetlo, temno), je eno boljših, kar sem jih pil - cena 1,6€ za 0,5l
 

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Jaz sem bil enkrat v tej pivnici in nisem bil kaj preveč zadovoljen!
Naročil sem čevapčiče in niso bili niti S od Sarajevskih!
Zmotilo me je tudi da ob čevapih postrežejo ajvar kar pri bosancih ravno ni navada!
Aja pa za kajmak so postregli kislo smetano!
Drugače pa ambijent super.
 

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
ja, mogoče se je to zgodilo na začetku, ker so imeli težave z izdelovanjem čevapčičev.....prišel je kuhar iz Sarajevske pivnice ter jih naučil kako se jih dela.....Zdaj so 100% boljši. kot so bili na začetku...preverjeno!
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.