DOBRE gostilne, SLABE gostilne

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Gostilna Čubr - Križ pri Komendi.

Klasična gostilna, ki želi biti nekaj več (jedilniki posebej za gospo (brez cen) in gospoda (s cenami), cene sicer ne pretirane, ampak vseeno nad povprečjem, ...).

Point (in njihov kapitalen greh) je pa naslednji - podtikajo stokrat pregrete in postane jedi (pečenke, jagenjčke,...), ki jim ostajajo, ker je očitno ferker premajhen.

Skratka, tace proč! Raje se zapeljite do pizzerije v bližini. Boste dobili vsaj svežo.
grin1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V soboto smo bili na klasiki. Gostilna Kavčič, Drenov Grič.
Kot verjetno veste je to zelo znana old school "prežvekovalnica" mesovja.
Ambient je že enih 30 let isti, železni repertoar so goveja in gobova jiha, telečja in svinjska pečenka, tenstan krompir. V zimskih mesecih koline.

No naročili smo 2x govejo juho, korektno, le malce sem jo dosolil. Zgleda smo bili še dovolj zgodaj (okoli 12:00), da je še niso zalivali, kar se mi je tu že zgodilo.

2x telečja pečenka s praženim, 4 konkretni kosi mesa na vsaki porciji, tako, da, če si božji imaš dva vrh glave.
Jaz sem naročil telečjega po Dunajsko s praženim in dobil "ploh od sekreta", ki sem ga zmazal do polovice.

Torej 2x juha, 3x glavna jed, 3x solata, pivo, 1dcl cvička, 3 dcl radenske zelo zmernih 25€.

Če vas ne moti "ekspres" postrežba, oz., če ste na poti in želite nekaj na hitro potem je to, to.
 

Stadl

Zelenc'
5. jun 2008
3
0
1
Zdravo!
Men je pa ful dobra picerija Brajda v Šmarju-Sap. Pri njih sm biu uceri in morm rect da imajo zelooo dobre pice, pa se ful prijeten ambijent imajo, res je ful oksuno use zrihtan. Po mojem mnenju ena izmed najboljsih picerij v okolici Lj, vam priporocam obisk :D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sem se v soboto peljal mimo, pa smo se mislili ustavit. Ampak se nismo, ker je bilo ful prazno videt.
Naslednijč, pa preverim, če je res tako dobro, kot praviš.
 

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
men je Brajda tudi zelo kul (puncam priporočam solato, za predjed pa kak sirov ali pršutov krožnik)
v nasprotju s tabo pa imam jaz ponavadi probleme s parkiranjem in moram pustit avto pri kolegu zadi pri progi.
smile-1.gif
se pa jasno zgodi, da zgleda prazno, odvisno glede na uro ali dan v tednu. je pa definitivno velk korak naprej glede na Sončnico prej
 

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
sirov krožnik v Brajdi ni ravno predjed za enega - v bistvu se z njim eden lahko kar konkretno naje, dva oz. trije pa si lahko krožnik razdelijo za predjed

ne vem pa zakaj samo puncam priporočaš solate...
bonk.gif
 

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zato ker sem od šefa slišal, da po njih največkrat posegajo punce in ga zelo pohvalijo. jaz tam jem pico, brajdo al pa kero drugo
smile-1.gif
 

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Glede na to, da se morska sezona bliža...
Gostilna Pod trto, Strunjan.
Ambient res ni bogvekaj, zato se veliko ljudi raje ustavi pri sosedu (ne, ne vem imena gostilne), ampak hrana je odlična.
Postrežba na nivoju, priporočam pa morske jedi. Ribe, školjke in podobna morska golazen je vsak dan sveža, seveda se ni odveč pozanimati, kaj natakar priporoča.
Nazadnje smo jedli:
-kapesanti za 3 osebe kot predjed, liter vina od šefovega brata - mislim, da je bil pinot, ne bom pa trdil - čeprav je tudi malvazija odlična.
-grdobino in morsko žabo (se mi zdi) pripravljeno skupaj z krompirjem prav tako za 3 osebe.
Porcije so pač prevelike za tri zmerno do pretežno lačne ljudi, ampak je dobrota poskrbela, da smo pojedli vse
grin1.gif

Cena: 91€, pa smo raje zaokrožili na stotico. Definitivno ni bil zadnji obisk.
Skupna ocena: 9/10, minus zaradi ambienta, ampak meni je važno to, kar je na mizi in ne na zidu.
 
Nazadnje urejeno:

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik factis pravi:

-grdobino in morsko žabo (se mi zdi) pripravljeno skupaj z krompirjem prav tako za 3 osebe.

grdobina = morska zaba

Pardon, zdajle sem se spomnil. Grdobino in rombota (tako je rekel natakar, jaz sem za tega Ramba prvič slišal). Ima pa še neko drugo ime, ampak se pri najboljši volji ne spomnim...
Nam je natresel takrat toliko imen in še mrtve nespečene kazal zraven, da si človek res ne more vsega zapomnit...
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ni Rombo ne Rambo, pač pa Romb oz. Iverak.

Latinsko: Psetta maxima maxima
Angleško: Turbot
 

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ni Rombo ne Rambo, pač pa Romb oz. Iverak.

Latinsko: Psetta maxima maxima
Angleško: Turbot

Vem, da ni Rambo... tako smo ga s kolegi poimenovali. Je pa natakar sam rekel, da je zadeva rombo (domnevam da narečna uporaba).
Pa nazaj on-topic: Res luštna riba, kosti nima kaj veliko več kot tuna, okus pa odličen... Natakar jo najprej prinese pokazat, jo odnese nazaj na roštilj, potem pa jo še veselo očisti, da se ni treba samemu trudit. Na nivoju, skratka.

Mogoče še kratka ocena lokala Pri brlogarju, Male Lašče (dokaj blizu bolj znanega Kuklja...) Šefica je neverjetno prijazna (za nekatere pojme preveč, ampak pustimo...)
Torej: gobova juha je odlična, biftek v omaki z zelenim poprom pa fenomenalen. Tudi pripravljen je odlično. Lep, uležan kos, popečen ravno toliko, kot si gost zaželi (če naročim malenkost pod medium in je prepečen ali pa čisto surov (glej gostilna Petkovšek, katero je nekdo hvalil) ga pač nočem).
Sladica prav tako izvrstna, cena pa za štiri lepo site (pol litra odličnega refoška, dva biftka, dve gobovi juhi, dve sladici in dve kosili - če se ne motim medvedji medaljoni + juha (starca pač vzameta, kar jima najprej ponudijo, jaz pa rad kompliciram)) je bila okrog 70€.
zmaga.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Biftek v Petkovšku tudi meni ni všeč, sploh pa ne na tisti naoljeni šniti kruha, ki je pod biftkom, v kombinaciji z zmrznjeno zelenjavo iz diskonta.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fedor pravi:
Pivnica HS v Sežani......
Neverjeten ambient, odlična hrana, velike porcije za normalno ceno.
Npr. včeraj sem šel s prijatelji na kosilce.....Plošča HS za 3 osebe (Čevapčiči, ražnjiči, kotleti, roastbeef, piščančja krilca, puranji file, pražen krompir, kislo zelje, in zelenjavna priloga), 3x3 dcl pive, 1xsladoledna rolada z sadnim prelivom, 1xgibanica, 1xbaklava
CENA: 30 €
Od otvoritve sem skoraj vsak dan jedel pri njih.
Imajo tudi Bosanske specialitete in Sarajevsko pivo saj lastnik pivnice je Sarajevska Pivara d.d.
Zdaj pa samo še kak naslov ali navodila, da se jih najde, prosim!
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
.ksz.

Gostilna Čubr - Križ pri Komendi.

Klasična gostilna, ki želi biti nekaj več (jedilniki posebej za gospo (brez cen) in gospoda (s cenami), cene sicer ne pretirane, ampak vseeno nad povprečjem, ...).

Point (in njihov kapitalen greh) je pa naslednji - podtikajo stokrat pregrete in postane jedi (pečenke, jagenjčke,...), ki jim ostajajo, ker je očitno ferker premajhen.

Skratka, tace proč! Raje se zapeljite do pizzerije v bližini. Boste dobili vsaj svežo.
grin1.gif
Zanimivo: bil en teden nazaj, pa zelo zadovoljen. Očitno sem naletel, da je bilo glih frišno. Pa zelo dobro. Cene kvaliteti primerne.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.