Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Tesla pride tudi k nam, trenutno je ni ker pač ne delajo dovolj avtov, da bi se jim splačalo. Ko bodo delali 500k avtov letno bo tudi salonov in servisnih centrov več.
To sem izpostavil samo kot primer, kaj je mogoče pričakovati v prihodnje tudi pri drugih proizvajalcih.
Moje mnenje je, da bo to vplivalo na bodočo prodajo, sploh če tega ne bodo spravili na višjo raven kot ostali, glede na to, da kaj sedaj delajo in kakšen imidž o tem si pridobivajo.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne samo, da težko najdeš dober servis, pri precej znamkah sploh težko najdeš prost termin pri kateremkoli od pooblaščencev v neki znosni bližini in doglednem času ...
Tesla pa res. To, kar počnejo v poprodaji je svinjarija, je pa res, da so ljudje pač butci, da jih ne tožijo.
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:... brezposelnost se je v zadnjih letih kljub vsemu zmanjšala, plače so višje, BDP se viša, tako da ne verjamem v razne "doom and gloom" scenarije....
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:... brezposelnost se je v zadnjih letih kljub vsemu zmanjšala, plače so višje, BDP se viša, tako da ne verjamem v razne "doom and gloom" scenarije....ali eventuelne vcepljene potrošniške miselnosti ...
A se zavedaš, da je "naš" € v zadnjih desetih letih izgubil polovico svoje realne vrednosti in kupne moči (ne glej samo cene popularnih novih avtov in druge tehnike brez njihove kvalitete oz. trajnosti). Opcije pri dodatni opremi so samo bonus ("mamac" za mlajše kupce).
... in MERCEDES tudi ni več Mercedes oz. kaj je kot pojem bil ... Se pravi določene zadeve niti približno niso takšne kot bi morale biti ...
A ti kaj mogoče pove QE (quantitative easing) oz. tiskanje (tipkanje na kompu) plačilne F.I.A.T valute ?
ECB vsak mesec "stiska" že nekaj časa po 60-miljard € (skoraj dvoletni BDP Slo !) in jih spusti v obtok-povečuje maso "denarja" = inflacija !
Streznitev iz "razvajenosti" utegne bit boleča za marsikoga, tudi glede potrebe po "oh in sploh bombončkih" tudi pri avtomobilih ...
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1x več denarja ... da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjoCitat:
Uporabnik R0KY pravi:Bos dou ksn link do realnih stevilk, al samo na nivoju branjevk na trgu? ...letno inflacijo zadnjih 10 let imas recimo tlele...
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1y več denarja ... da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjoCitat:
Uporabnik R0KY pravi:Bos dou ksn link do realnih stevilk, al samo na nivoju branjevk na trgu? ...letno inflacijo zadnjih 10 let imas recimo tlele...
Sem nakupoval, in defintivno ni res. Poleg tega:Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1x več denarja ...
Bulshit 2: http://www.kitco.com/scripts/hist_charts/monthly_graphs.plxCitat:
Uporabnik Spajky pravi:
da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjo...
Sam sem plačal aro za Ford focus karavan čisto na začetku februarja. Rok dobave do 3 mesece, avto čakam še sedaj. Je pa res, da sem stržil dodaten gotovinski popust, komplet platišča, ventilčki in gume za zimo, sedaj pa že več kot mesec vozim tudi primerljiv nadomestni avto, katerega sem iztržil in dobil popolnoma novega, moj edini strošek je gorivo. Plus še nekaj stvari, ki pa jih ne bom pisal.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
napovedana dobava za Forda čez pol leta. Pa da vidimo kdaj bo prišel . Imajo baje kak mesec rezerve, tako da upam da pride še letos ali okoli novega leta.